۱۴۰۰ چهارشنبه ۲ تير چاپ

تابستان سرد بازار مسکن

تابستان سرد بازار مسکن

اقتصاد میهن: بازار مسکن همچنان در انتظار به سر می برد و همانطور که برخی املاکی ها می گویند مادامی که انتظار برای کاهش قیمت وجود داشته باشد نباید انتظار تابستانی داغ برای رونق معاملات مسکن را متصور شد.

بازار مسکن این روزها در وضعیت انتظار به سر میبرد و فعالان بازار معتقد هستند که بالا بودن قیمت ها و کاهش قدرت خرید از یک سو و برخی گمانه زنی ها از این بابت که قیمت مسکن کاهش خواهد یافت بازار مسکن را در اولین هفته تابستان، سرد و بی روح به لحاظ خرید و فروش کرده است.بنابراین گزارش، اگر برنامه های اعلام شده برای رونق و تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی به سرانجام نهایی برسد و وعده ها عملی شود قطعا باید شاهد یک رونق در ساخت و ساز و افزایش عرضه و کاهش قیمت مسکن بود.

افزایش تعامل میان خریدار و فروشنده

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در بازار مسکن آن چه به وضوح مشاهده می شود این است که متقاضیان مسکن دیگر همانند گذشته که قیمتها لحظه ای رشد می کرد سخت نمی‌گیرند و اگر نیاز و ضرورتی برای معامله باشد اقدام به معامله و داد و ستد می کنند. آنچه که این روزها بسیار قابل مشاهده است این است که خریدار و فروشنده بیشتر از قبل با هم تعامل می‌کنند و اگر هم رکود در بازار به خوبی قابل مشاهده است چند دلیل مثل انتظار برای کاهش قیمت ها بعد از کرونا و غیره در کنار هم قرار گرفته و رکود را شکل داده اند.

خسروی گفت: برخی از فعالان بازار مسکن معتقد هستند در هفته ابتدایی خرداد امسال به نسبت سال گذشته تقاضا برای فروش مسکن رشد ۵۰‌ درصدی داشته است. این افزایش نشان از حضور گسترده و معنادار فروشنده‌ها در بازار مسکن دارد چرا که برخی از متقاضیان از عمیق تر شدن رکود و افت قیمت ها می ترسند.برخی از املاکی ها نیز با بیان اینکه انتظار می رود در تیر ماه میزان معاملات مسکن رونق خوبی به خود بگیرد می گویند: خریداران مسکن این روزها تا حدودی متوجه می شوند که اگر قیمت پیشنهادی آنها قیمت معاملات مسکن در اسفندماه سال گذشته باشد فروشنده ها راضی به فروش نخواهند شد.

اما برای مشخص شدن وضعیت بازار مسکن در تابستان باید منتظر ماند و دید آیا وضعیت معاملات مسکن بهبود می یابد؟ گزارش بانک مرکزی که در اردیبهشت ماه منتشر شد حاکی از کاهش ۶۵ درصدی معاملات مسکن در تهران طی اردیبهشت ۱۴۰۰ بود. مسئله‌ای که نشان می‌دهد رکود این بخش عمیق‌تر شده است.طی اردیبهشت ماه امسال ۳۹۰۰ فقره قرارداد مسکن در شهر تهران ثبت شده که این رقم در مقایسه با فروردین امسال ۸۸.۱ درصد و در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۶۵.۲ درصد کاهش یافته است.

متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در ماه مورد اشاره ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با فروردین ۱۴۰۰ بالغ بر ۱.۸ درصد کاهش یافته، اما نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۶۹.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.در ماه گذشته ۳۹۳۸ واحد مسکونی در تهران معامله شده که واحدهای تا ۵ سال ساخت با ۳۵.۷ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. این سهم در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با سن بالا در گروه‌های ۶ تا ۱۰ سال، ۱۱ تا ۱۵ سال و بیش از ۲۰ سال افزوده شده است.

در اردیبهشت ماه سال ۹۹ بالغ بر ۴۳۹۱ فقره معامله مربوط به واحدهای با عمر تا ۵ سال بود که در اردیبهشت امسال به ۱۴۰۵ فقره کاهش یافته است، یعنی رشد منفی ۶۸ درصدی.همچنین در معاملات واحدهای ۶ تا ۱۰ سال کاهش ۶۰.۴ درصد، ۱۱ تا ۱۵ درصد کاهش ۶۲.۴ درصد، در واحدهای ۱۶ تا ۲۰ اسل رشد منفی ۶۶.۸ درصد و در واحدهای با بیش از ۲۰ سال رشد منفی ۶۳.۹ درصدی معاملات ثبت شده است. در اردیبهشت ماه امسال منطقه ۵ با ۱۵.۳ درصد بیشتری سهم از کل معاملات را به خود اختصاص داده. مناطق ۱۰ و ۴ نیز به ترتیب سهم ۹.۳ و ۸.۳ درصدی را داشته‌اند. در مجموع ۷۱.۵ درصد معاملات انجام شده اردیبهشت ۱۴۰۰ مربوط به ۱۰ منطقه بوده است.

در بازار مسکن ماه هاست ، افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها که در سال ۹۸ و ۹۹ رخ داد متوقف شده و این روند حتی تا ۱۵ درصد کاهش روند معکوس به خود گرفته است. اما آنچه که انتظار می رود این است که باید واقع بینانه با بازار مسکن برخورد کرد و اگر نهاده های تولید مسکن افزایش یابد قیمت نهایی نیز دستخوش تغییر خواهد شد.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک سینا بانک تجارت بانک صادرات ایران فولاد خراسان بیمه ملت موسسه ملل بانک ملی
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها