به گزارش پایگاه خبری اقتصاد میهن از روابط عمومی، یونس مظلومی، اظهار کرد: همان طور که میدانید بخشی از سودی شرکتهای میسازند همان EPS و DPS است که اعلام و بین سهامداران توزیع میشود.وی افزود: چون شرکتهای بیمه معمولا در موضوع ساختمان، املاک و داراییهای ثابت سرمایه گذاری انجام میدهند، این فرصت برای شرکتهای بیمه مهیا میشود که از محل تجدید ارزیابی آن داراییها بتوانند افزایش سرمایه انجام دهند.مظلومی ادامه داد: در بیمه تعاون با ارزیابی که توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت گرفت، بخشی از داراییها را مجددا ارزیابی کردیم و ۷۰۰ میلیارد تومان به سرمایه شرکت افزوده میشود که افزایش سرمایه مدنظر از این محل خواهد بود.
وی درباره میزان افزایش سرمایه خاطرنشان کرد: سرمایه فعلی شرکت ۵۰۰ میلیارد تومان است که اگر افزایش سرمایه جدید ثبت شود به ۱۲۰۰ میلیارد تومان میرسد. یعنی تعداد سهمهای ما ۲.۴ برابر میشود؛ بنابراین بخشی از سود سهامداران از محل افزایش تعداد سهام خواهد بود. اما وقتی که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی صورت میگیرد قیمت سهم ممکن است دچار نوسان شود که بر مبنای شرایط اتفاقات روز که در بازار سرمایه اتفاق میافتد، رقم میخورد؛ بنابراین سخت است بگوییم که در روزی که افزایش سرمایه ثبت میشود، سهام با چه قیمتی بازگشایی خواهد شد. اما حتما با قیمتی که در حال حاضر وجود دارد اندکی متفاوت خواهد بود. امروز سهم ما ۵ درصد مثبت و صف خرید ۲۰ میلیونی داشت که ممکن است بخشی ناشی از همین افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی باشد.
وی درباره تاثیر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها بر بازار سرمایه بیان کرد: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی یک نوع سود است. در این نوع افزایش سرمایه،سهامدار عملا دارد سودی دریافت میکند که حاصل تلاش همکاران در شرکت بیمه تعاون است. این فرایند کماکان در بیمه تعاون ادامه دارد. یکی از استراتژیهای شرکت بیمه تعاون سرمایه گذاری در بخش داراییهای ثابت و پروژههای ساختمانی است که بخشی ممکن است فقط به دلیل سرمایه گذاری باشد.مظلومی ادامه داد: ما یک شرکت توسعهای هستیم و به محلهای فیزیکی برای ارائه خدمات نیاز داریم. در مناطق مختلف شهر تهران، استانها و … این سرمایه گذاری را انجام میدهیم. ممکن است در سرمایه گذاری که در بخش ساختمانی انجام میدهیم، بخشی از پروژه را به عنوان مراکز ارائه خدمات و سرویس به کار گیریم و باقی پروژه را به عنوان سرمایه گذاری تلقی کرده و به خریداران واگذار کنیم.
وی درباره تاثیر افزایش سرمایه بر شرکت بیمه تعاون خاطرنشان کرد: قطعا این افزایش سرمایه بر بیمه تعاون اثر مثبت داشته است. در بازه زمانی ۶ ساله که بنده مدیریت این شرکت را به عهده داشتم، در ۶ سال ما توزیع سود داشتیم. در شرکتهای بیمهای سود عملیاتی که از محل بیمه گری تولید شود، زیاد نیست. بلکه سود تولیدشده حاصل سود سرمایه گذاری هاست. این سرمایه گذاری در بخش بازار سرمایه، سپردههای بانکی، اوراق، صندوقها و محلهایی از این قبیل که یکی از این سرمایه گذاریها در املاک پروژههای ساختمان است انجام میشود. آیین نامه سرمایه گذاری شورای بیمه به شرکتهای بیمه این اجازه را میدهد و جزء راهبردهای ماست که در آینده نیز این مسیر را ادامه دهیم.
مدیرعامل “وتعاون” با اشاره به برنامههای سرمایه گذاری در سالهای آتی گفت: مسیر سرمایه گذاری شرکتهای بیمه را آیین نامه سرمایه گذاری مصوب شورای عالی بیمه تعیین میکند؛ بنابراین دست ما باز نیست که در هر منابعی سرمایه گذاری کنیم. مسیرهای سرمایه گذاری ما مشخص شده و محدود است. به نظر من یکی از مسیرهای خوب برای سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در موضوع ساختمان است که ما این کار را انجام دادیم.وی ادامه داد: همچنین، پروژه دیگری در تبریز در حال انجام است. این مسیر را ادامه میدهیم؛ بنابراین خبر خوبی برای سهامداران بیمه تعاون این است که افزایش سرمایهها از محل تجدید ارزیابیها ادامه خواهد داشت یا ما سودهایی را از محل فروش سرمایه گذاری در پروژههای ساختمانی تولید میکنیم.
مظلومی درباره موانع شورای عالی بیمه توضیح داد: نگرانی شورای عالی بیمه نگرانی این است که شرکتهای بیمه سرمایه گذاریهای خود را در مسیرهای کم ریسک انجام دهند. وقتی سرمایه گذاری کم ریسک است، دست ما چندان باز نیست؛ بنابراین در همان کانالهایی که مجوز سرمایه گذاری داریم و اصطلاحا به روش مدیریت بر مبنای اقتضایی عمل میکنیم. حسب مورد وقتی یک مورد سرمایه گذاری جذاب پیدا کنیم، این کار را انجام میدهیم. اما در چارچوبی که قانون به ما اجازه میدهد و تا الان نیز نتیجه خوبی کسب شده، حرکت میکنیم.وی درخصوص مراحل افزایش سرمایه خاطرنشان کرد: برنامهای که ما داریم این است که افزایش سرمایه را از محل سود انباشته، اندوخته سرمایهای و تجدید ارزیابیهای آتی بتوانیم انجام دهیم. به این دلیل که اصولا شرکتهای بیمه شاید سود عملیاتی چشمگیری نباشد، اما ما سود متعادلی را هر سال تولید و تقسیم کردیم. ما در شرکت بیمه تعاون سود انباشته داریم. شرکتهای بیمه در دنیا نیز به همین صورت است. سود دیگری که میتوانیم تولید کنیم، این است که در جاهایی سرمایه گذاری کنیم تا بتوانیم آنها را تبدیل به افزایش سرمایه کرده و سود خوبی نصیب سهامداران ما شود.
مظلومی با اشاره به زمان افزایش سرمایه شرکت بیمه تعاون گفت: زمانها در اختیار شرکت بیمه تعاون نیست. گزارش توجیهی افزایش سرمایه را که به تصویب هیات مدیره رسیده، تقدیم حسابرس مستقل کردیم. منتظر نظر نهایی حسابرس هستیم. پس از آن دو تاییدیه یکی از بیمه مرکزی و دیگری از سازمان بورس باید اخذ شود. از آنجایی که این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی هاست، استنباط ما این است که روند سریعتر انجام شود. پس از این دو تاییدیه، باید مجمع برگزار و سپس ثبت شود. مجموع فعالیتهای باقیمانده این اجازه را به ما میدهد که تا قبل از عید این افزایش سرمایه ثبت شود.وی در ادامه به درآمدزایی “وتعاون” اشاره و عنوان کرد: ما در شرکت بیمه تعاون یک برنامه راهبردی داریم. برنامه راهبردی که شامل کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت میشود. این برنامه راهبردی مسیر توسعه بیمه تعاون را در بخشهای مختلف مشخص میکند و سهم بازار، میزان فروش، میزان ریالی، تعداد بیمه نامه و مشتریان و تعداد محصولات بیمهای در این برنامه دیده شده است.
طبق این برنامه ما باید به ۳ هزار میلیارد تومان فروش برسیم که ۱۷۰۰ میلیارد تومان آن محقق شده و معمولا در شرکتهای بیمه عمده هدف فروش در ۴ ماهه پایانی سال رقم میخورد. امیدواریم مقدار باقیمانده در ۴ ماه پایان سال محقق شود و ما سال ۱۴۰۲ را بتوانیم با ۳ هزار میلیارد توامن فروش ببندیم که رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خواهد داشت. امیدوار هستیم هدفی که برای ۱۴۰۲ از نظر فروش تعیین کردیم، اتفاق بیفتد. اگر این طور باشد همه شاخصهای دیگر را از نظر سهم بازار، سود آوری و رتبه بیمه تعاون در صنعت بیمه پیش بینی کردیم محقق میشود. مدیرعامل “وتعاون” گفت: به تازگی ما یک محصول بیمهای طراحی کردیم که به تایید هیات مدیره رسیده و به بیمه مرکزی ارسال شده است. امیدوار هستیم پس از تایید بیمه مرکزی این محصول را به بازار عرضه کنیم. یک محصول متفاوت در بیمههای زندگی است که این اجازه را به ما میدهد تا اصلیترین دلیلی که مردم از خرید بیمه نامه زندگی گریزان هستند با این بیمه نامه کاملا مهار شود. جزئیات این محصول پس از تایید بیمه مرکزی اعلام خواهد شد. یک محصول کاملا نوآورانه که امیدواریم بتوانیم آن به زودی وارد بازار کنیم.