۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۳ آبان چاپ

رشد 100 درصدی شاخص‌های صادرات چابهار در اوج تحریم‌ها

رشد 100 درصدی شاخص‌های صادرات چابهار  در اوج تحریم‌ها

اقتصاد میهن: صادرات از چابهار از پایان سال ۱۳۹۹ در شرایطی رشد ۱۰۰ درصدی در وزن و ارزش کالا را تجربه کرد که از سال ۹۶ تا اواسط ۹۹ به دلایلی همچون تشدید تحریم‌ها، شاخص‌های اقتصادی کلان کشور نزولی بود اما طی چند ماه اخیر، آمارهای صادرات از چابهار رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار، در پایان سال ۱۳۹۹ بیش از یکصد و ۳۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار از مبدا چابهار صادر شده که این رقم نسبت به سال ۹۷ نزدیک به ۱۰۰درصد و نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۰۰ درصد رشد داشته است.طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۲ میلیون و ۱۰میلیون دلار صادرات از مبدا چابهار محقق شده است.همچنین طی سال ۹۹ بیش از ۳۳۹ میلیون دلار کالا از چابهار وارد کشور شده که نسبت به سال ۹۷ رشدی قریب به ۴۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

مقاصد صادراتی و مبادی واردات

بیشتر مقاصد صادراتی کالای ایران از بندر چابهار کشورهای پاکستان، هند، عمان، امارات متحده عربی، تایلند، عراق، مالزی، سومالی، ارمنستان و چین بوده و بیشترین حجم کالای ورودی به کشور از بندر چابهار از کشورهای روسیه، آلمان، هند، سوئیس، انگلیس، برزیل، امارات متحده عربی، چین، اسپانیا و فرانسه است.

رشد در تحریم

مروری گذرا بر شاخص‌های تجاری کشور با محوریت چابهار نشان از آن دارد که طی سال‌های گذشته که حلقه تحریم‌ها تنگ‌تر شده، خللی به روند رو به رشد شاخص‌های عملکردی چابهار وارد نشده است.روند رو به رشد سهم چابهار در تجارت جهانی، به ظرفیت‌های ذاتیِ تنها بندر اقیانوسی ایران باز می‌گردد.چابهار در چنان نقطه استراتژیکی از جهان قرار گرفته که می‌تواند پُل ارتباط شرق و غرب جهان باشد و منافع کشورهای متعددی به چابهار گره خورده است. به دلیل همین ظرفیت‌هاست که چابهار مشمول تحریم‌ها نشده و نخواهد شد.

زیرساخت‌های توسعه‌ای

در کنار ظرفیت‌ها ذاتی چابهار که به سهولت شرق آسیا را به شمال و غرب اروپا متصل می‌کند و کشورهای چین و هند را به کشورهای محصور در خشکی و حتی روسیه می‌رساند، توسعه زیرساخت‌ها و فراهم شدن مقدمات و زمینه توسعه، فاکتور مهم دیگری است که توجه جامعه جهانی را معطوف چابهار کرده است. اکنون توسعه محدوده منطقه آزاد چابهار محقق و بندر و منطقه آزاد یکپارچه شده‌اند؛ راه‌آهن سراسری در آستانه رسیدن به چابهار بوده و فرودگاه بین‌المللی چابهار هم در دست احداث است. به ثمر رسیدن این زیرساخت‌ها، یک منطقه آزاد را به معنای واقعی محقق کرده و هاب و شبکه ترانزیتی مناسبی را به جامعه تجارت جهانی عرضه می‌کند.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها