۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۲ مرداد چاپ

آمریکا فیتیله تحریم تسلیحاتی ایران را پایین کشید

آمریکا فیتیله تحریم تسلیحاتی ایران را پایین کشید

اقتصاد میهن: ایالات متحده آمریکا از پیش نویس سابق خود درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران عقب نشینی کرده و یک پیش نویس جدید و خلاصه به جای پیش نویس قبلی به اعضای شورای امنیت ارایه کرده است.

سند جدید پیش نویس آمریکا تنها 4 پاراگراف دارد و این در حالی است که پیش نویس قبلی آمریکا که با مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت به ویژه چین و روسیه و برخی کشورهای اروپایی مواجه بود، شامل 13 صفحه و 35 پاراگراف بود.آمریکا در پیش نویس جدید از خواسته‌ قبلی خود مبنی بر تمدید نامحدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران عقب‌نشینی کرده و از اعضای شورای امنیت خواسته که این تحریم‌ها را دست‌کم تا زمانی که تصمیم جدیدی اتخاذ شود، تمدید کنند.

آمریکا همچنین بندی را که در پیش‌نویس قبلی برای تحریم شخصیت‌های بلندپایه ایران از جمله مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گنجانده بود، حذف کرده و از  خواسته بازرسی کشتی‌های ایرانی به بهانه نقض تحریم‌های تسلیحاتی نیز گذشته است. همچنین مقدمه طولانی پیش نویس قبلی که حاوی ایراد اتهاماتی به ایران مبنی بر فعالیت‌های تروریستی در منطقه و تسلیح گروه‌های تروریستی (از نظر آمریکا) بود، در پیش‌نویس جدید حذف شده است.

این پیش نویس در شرایطی مطرح شده که خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد مخالفت‌های زیادی با پیش‌نویس ارایه شده آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود دارد و احتمالا آمریکا قادر به جلب نظر مثبت 9 عضو شورای امنیت برای تصویب قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نباشد.تحریم تسلیحاتی ایران در اواخر مهر ماه سال جاری خاتمه می‌یابد . بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت که ناظر بر تایید برجام است، تحریم‌های تسلیحاتی ایران 5 سال پس از انعقاد موافقتنامه برجام باید در 18اکتبر 2020 (27 مهر ماه 1399) منقضی شود.

شورای امنیت ملل متحد قرار بود  قطعنامه جدید و خلاصه شده ایالات متحده آمریکا را امروز (چهارشنبه) مورد بررسی قرار دهد، اما "کلی کرافت" سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل دیروز اعلام کرد این قطعنامه در هفته آتی بررسی خواهد شد.آمریکا پیشتر در رایزنی با نمایندگان دولت های استونی و تونس می خواست این قطعنامه را آنها به شورا ارایه دهند، اما پس از اینکه مذاکرات با این 2 دولت به جایی نرسید، واشنگتن تصمیم گرفته این قطعنامه را خود راسا در شورای امنیت مطرح کند.

یک دیپلمات سازمان ملل در این باره به نشریه "فایننشال تایمز" گفت: لحن جدید قطعنامه پیشنهادی آمریکا به منظور جلب نظر متحدان اروپایی واشنگتن و منزوی کردن چین و روسیه و گرفتن بهانه مخالفت از دست آنهاست؛ اما  ایالات متحده هنوز معتقد نیست كه قطعنامه جدید آرای لازم را برای تصویب به دست خواهد آورد و معلوم نیست حتی با خلاصه کردن قطعنامه و عقب‌نشینی از بسیاری از مفاد قطعنامه قبلی، متحدان واشنگتن در شورای امنیت به این قطعنامه جدید هم روی خوش نشان دهند. این قطعنامه در شرایطی مطرح شده که طی روزهای گذشته خبرهایی تایید نشده و گمانه زنی‌هایی درباره مذاکرات ایران و آمریکا با میانجیگری آلمان در برخی رسانه‌های غربی و منطقه و حتی داخلی مطرح شده، اما سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز چنین مذاکراتی با آمریکا را تکذیب کرد.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها