۱۴۰۴ يکشنبه ۲۲ ارديبهشت چاپ
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی:

هیچ برنامه ای برای افزایش نرخ بنزین نداریم/ صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر

هیچ  برنامه ای برای افزایش نرخ  بنزین نداریم/ صدور  مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر

اقصاد میهن: معاون وزیر نفت با بیان اینکه مجوز توزیع بنزین سوپر به زودی صادر می شود، گفت: تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد میهن، محمد صادق عظیمی فر گفت: در سال گدشته با چالش‌هایی زیادی در حوزه انرژی رو‌به‌رو بودیم، اما رکورد‌های زیادی نیز ثبت شد؛   ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله  در مجموعه سوخت کشور فعال هستند و روزانه ۱۶۰ هزار نف  برای تامین سوخت کشور برای تامین سوخت تلاش میکنند. لازم به ذکر است که تمام ناترازی‌ها نیز بر مجموعه پالایش فشار می‌اورند.وی ادامه داد: در ابتدای استقرار دولت ما دچار ناترازی بنزین نیز بودیم و عملا به دلیل رشد مصرف بنزین از صادر کننده به وارد کننده بنزین تبدیل سدیم. همچنین سطح ذخایر سوخت تقریبا به نصف کاهش یافته بود. در بخش روابط مالی نیز شرایط مناسب نبوده و حجم بالایی از بدهی‌ها به پالایشی‌ها و پیمانکاران پالایش انباشته شده است. در این شرایط عمده تلاش برای افزایش تولید سوخت بود و با همکاری ۱۰ پالایشگاه کشور در بازه استقرار دولت چهاردهم موفق شدیم که تولید گازوییل را ۷ میلیون لیتر و بنزین را ۸ میلیون لیتر افزایش دهیم و این موفقیت همزمان با افزایش کیفیت سوخت بود.

عظیمی تاکید کرد: نشستی پالایشگاه ستاره پس از سال‌ها تعمیر شده و این تعمیر موجب افزایش ۲ میلیون لیتری تولید بنزین شد و کیفیت بنزین پالایشگاه شیراز به یورو ۵ ارتقا یافت. لازم به ذکر است که به دلیل افزایش مصرف ضعفی در توان انتقال سوخت از جنوب به شمال کشور وجود داشت که در این زمینه نیز در اولین قدم خط لوله‌ای جدید احداث و پس از آن بیش از ۳ هزار نفتکش جدید وارد ناوگان انتقال سوخت ریلی و جاده‌ای شد. لازم به ذکر است که نزدیک به ۴۰ درصد افزایش در تحویل سوخت به نیروگاه‌ها داشته‌ایم.وی تصریح کرد: متاسفانه در بخش کنترل مصرف متولی دقیقی وجود ندارد و همین مساله با رشد مصرف  ۷ درصد در سال موجب شده است که وارد کننده شویم. بخشی از افزایش مصرف سوخت به دلیل کاهش مصرف سی ان جی در پی عدم توسعه زیر ساخت است که در این راستا نیز در حال تلاش هستیم. همچنین تلاش میکنیم که اگر در بخشی از تولید و انتقال سوخت قاچاقی وجود داشته باشد در تلاش هستیم که ان را کشف و خنثی کنیم. وی در پاسخ به اینکه بخشی از قاچاق سوخت می‌تواند مربوط به پالایشگاه‌ها باشد، اظهار کرد: ما ۱۰ پالایشگاه اصلی داریم که روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام فرآوری می‌کنند. این پالایشگاه‌ها فرآورده‌های خود را با قیمت فوب و قیمت‌های بین‌المللی به وزارت نفت تحویل می‌دهند در حالی که فرآورده‌هایی که قاچاق می‌شود قیمت زیر فوب دارد و سوخت قاچاق نمی‌تواند زیر فوب باشد.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: علاوه بر اینها در تمام پالایشگاه‌ها سیستم‌های دقیق اندازه‌گیری قرار دارد. وی افزود: هیچ گزینه‌ای از سه نرخی شدن قیمت بنزین بر روی میز نیست و فعلا برنامه‌ای در این خصوص نداریم.

عظیمی‌فر، از صدور زودهنگام مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر خبر داد و گفت: پس از پیگیری‌ها و برگزاری جلسات هیات مقررات‌زدایی در وزارت اقتصاد، شیوه‌نامه‌ای که در بهمن ماه به وزارت اقتصاد ارائه شده بود بررسی و اصلاحات موردنظر اعمال شد. در یک تا دو هفته آینده مصوبه هیات مقررات‌زدایی صادر می‌شود و در درگاه ملی مجوزها امکان صدور مجوز برای واردکنندگان و توزیع‌کنندگان بنزین سوپر فراهم می‌شود.وی اظهار کرد: هنوز عددی برای قیمت این بنزین اعلام نشده است.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران اظهار کرد: با توجه به نام گذاری سال جاری به عنوان سال سرمایه گدتری برای تولید لازم به ذکر است که حدود ۳۵ طرح تولیدی با سطح سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد دلاری در دست اقدام است و تلاش میکنیم حدود ۳ میلیارد دلار طرح در سال جاری به بهره برداری برسد و تولید سوخت ۱۸ میلیون لیتر به این واسطه افزایش یابد. طرح تصفیه اب پالایشگاه تهران که موجب کاهش ۱.۵ درصدی مصرف آب می‌شود را افتتاح می‌کنیم و همچنین ۱۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی توسط پالایشی‌ها به بهره برداری خواهد رسید. عظیمی فر با اشاره به کاهش سودآوری پالایشگاه‌ها گفت: بخشی از این مشکلات مربوط به علاقه زیاد دولت به تصدی گری است و لازم است که با اصلاح حکمرانی پالایش و پخش به سویی حرکت کنیم که رمینه فعالیت بخش خصوصی در این زمینه فراهم شود.

رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفت‌گاز

وی به رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفت‌گاز در سال ۱۴۰۳، اشاره و اظهار کرد: پروژه‌های متعددی در زمینه افزایش کیفی فرآورده‌های تولیدی در سال ۱۴۰۳ در دست اجرا قرار گرفت که بهره‌برداری از واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز ازجمله این اقدام‌ها بود که با استفاده از این واحد بنزین این پالایشگاه به‌صورت کامل با استاندارد یورو تولید می‌شود.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گزارشی از روند پیشرفت طرح‌های پالایشی در استان‌های مختلف کشور گفت: بر اساس اظهارات مطرح‌شده، پروژه پالایشی RHU پالایشگاه اصفهان با تعهد زمانی مشخص، به‌صورت هفتگی در حال پیشرفت است و بهره‌برداری از این طرح تا ابتدای سال آینده در اولویت قرار دارد، همچنین طرح kHT پالایشگاه اصفهان تا اواخر خرداد به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ تقریباً ۴۰ درصد سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافت، به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۳, ۲۱,۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل شد، اظهار کرد: شتاب ۷ درصدی افزایش مصرف سبب شد کشور به واردکننده فرآورده تبدیل شود.

بهره‌برداری از ۳ میلیارد دلار پروژه در ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه طرح تصفیه پساب پالایشگاه تهران که یک‌ونیم درصد مصرف آب شرب تهران را کاهش می‌دهد در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید، گفت: همچنین، برخی پالایشگاه‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید خورشیدی ورود کرده‌اند.عظیمی‌فر با اشاره به لزوم اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و افزایش سهم بخش خصوصی، بیان کرد: متأسفانه بخش خصوصی در این حوزه با سیاست‌گذاری‌های متغیری مانند تغییرات ناگهانی در فرمول خوراک پالایشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ و کاهش سودآوری آن‌ها مواجه بوده که مانع سرمایه‌گذاری پایدار شده است، از این رو باید موانع کسب‌وکار را رفع کنیم تا بخش خصوصی فرصت رشد پیدا کند. همچنین، اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و پخش از اولویت‌های ما در سال جاری خواهد بود.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک سپه بانک تجارت بانک توسعه تعاون بانک توسعه صادرات ایران بانک ملی موسسه ملل بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها