۱۴۰۱ دوشنبه ۱۴ آذر چاپ
با انتقاد شدید از تبعیض وزارت ورزش بین ملی پوشان فوتبال با کشتی؛

منصور برزگر: پول فوتبال خرج لبو فروش‌ها می‌شد الان سلطان بودند!

منصور برزگر: پول فوتبال خرج لبو فروش‌ها می‌شد الان سلطان بودند!

اقتصاد میهن: حواله خودرو که دولت به فوتبالیست‌ها داده حسابی این روزها سر و صدا به پا کرده است. بخصوص کشتی‌گیران که حسابی از این نوع پاداش دادن ناراحت هستند.

آنها پاداش افتخار آفرینی در مسابقات قهرمانی جهان سال ۲۰۲۱ را که در نروژ برگزار شد را هنوز دریافت نکرده‌اند اما ملی‌پوشان فوتبال با وجود ناکامی در جام جهانی قطر حواله واردات خودرو پاداش گرفتند. موضوعی که حالا پای منصور برزگر را هم به این ماجرا باز کرده و البته انتقاد تند برزگر را در پی دارد: «این پولی که در فوتبال هزینه شده را خرج لبو فروش‌ها می‌کردند الان همه آنها سلطان بودند!»

استاد این روزها عکس‌ها و فیلم‌های زیادی از شما در رسانه‌ها منتشر شده که در حال تمرین دادن به کشتی‌گیران جوان هستید.

این کار عشق من است. هرگز از تمرین دادن خسته نمی‌شوم.

شما الان هفتاد و شش سال سن دارید اما با عشق همچنان روی تشک کشتی مشغول آموزش هستید.

بهترین زمان زندگی برای من موقعی است که بتوانم یک جوان را به ورزش کردن و زندگی سالم ترغیب کنم. در این باشگاه هم به همین عشق حاضر می‌شوم، منفعتی هم ندارم؛ این باشگاه متعلق به شهرداری است نه قراردادی دارم و نه پولی می‌گیرم اما به عشق کشتی می‌آیم.

شاید برای کشتی‌گیران عجیب باشد که در این سن و سال منصور برزگر روی تشک بیاید.

به اندازه کافی مربی فیلا و سرمربی تیم ملی بودم و اینها دیگه بس است. الان فقط به فکر کشتی هستم و از این بابت هم لذت می‌برم. حالا هر کسی هر جور که می‌خواهد فکر کند.

شما سال‌های زیادی سرمربی تیم ملی بودید اما سال گذشته وقتی قرار شد که مربی قرن انتخاب شود، خبری از شما نبود.

یک لیستی ارائه شده بود که به نظرم سلیقه‌ای بود نه کارشناسی اما به هر حال من به نظر همه احترام می‌گذارم. ولی بعید می‌دانم که این لیست با استناد به شایستگی افراد پر شده باشد.

اما محمد بنا به‌عنوان مربی قرن انتخاب شد. درباره بنا هم این نظر را دارید؟

محمد بنا بسیار مربی زحمت‌کشی است. موفقیت‌هایی که او کسب کرده قابل انکار نیست. کاملاً حقش بود که به‌عنوان مربی قرن هم انتخاب شود اما لیستی که انتخاب شده بود، کارشناسی نبود و سلیقه‌ای افراد انتخاب شده بودند.

اما انتخاب‌ها با رأی مردم بود؟

خیلی‌ چیزها را می‌گویند مردم انتخاب کرده‌اند اما سلیقه دیگران است!

از این ماجرا بگذریم. مسابقات تیم ملی فوتبال را دیدید؟

بله دیدم اما تنها چیزی که می‌توانم بگویم این‌که خیلی متأسفم که مردم از باخت تیم ملی خوشحالی کردند. مگر می‌شود تیم ملی یک کشور ببازد و برخی از مردم خوشحال باشند؟

فکر می‌کنید دلیلش چی بود؟

باید ریشه‌یابی شود که چرا این اتفاق افتاد؟ مردم که دیوانه نیستند از باخت تیم کشورشان خوشحال باشند. حتماً دلایلی دارد که امیدوارم این دلایل بررسی و مشکلات حل شود.

در حاشیه همین مسابقات حواله خودرو به فوتبالیست‌ها پاداش داده شد که باعث اعتراض بسیاری شد.

مخالف پاداش دادن نیستم اما واقعاً این همه پول که برای فوتبال هزینه شد را خرج لبو فروش‌ها می‌کردند الان همه سلطان شده بودند.

یعنی پاداش به هیچ؟

خب هیچ است دیگه. البته باز هم تأکید می‌کنم که مخالف پاداش دادن نیستم اما مخالف مظلوم ماندن کشتی هستم. کشتی واقعاً مظلوم است و واقعاً به قهرمانان کشتی جهان و المپیکی هیچی داده نمی‌شود اما مدام از آنها توقع دارند که طلای جهان و المپیک را کسب کنند.

ولی وقتی هم مدال می‌گیرند، خبری از پاداش نیست.

بارها گفتم و باز هم تکرار می‌کنم که کشورمان المپیکی نیست. دو سال دیگر المپیک است اما کسی سراغی از این ورزش‌های مدال‌آور نمی‌گیرد. نزدیک المپیک می‌دوند سراغ وزنه‌برداری و کشتی اما موقع پاداش دادن که می‌شود سر و کله ورزش‌های مافیایی پیدا می‌شود. مخالف فوتبال نیستم اما واقعاً این نحوه پاداش دادن تأثیر زیادی روی انگیزه کشتی‌گیران دارد و حتماً هم در آینده خودش را نشان می‌دهد.

در ورود نسل جوان هم به کشتی تأثیر دارد؟

صددرصد. شما الان به باشگاه‌ها بروید ۱۰ نفر هم کشتی‌گیر نیست اما ۱۰ سال یا ۲۰ سال پیش هم همین‌جوری بود؟ همه چیز اقتصادی شده؛ الان پدر و مادر می‌خواهند بچه را به سمت ورزش بفرستند هم به این فکر می‌کنند که کدام ورزش زودتر و بهتر نتیجه می‌دهد، آن را انتخاب می‌کنند. همین است که الان خیلی از باشگاه‌ها به تعطیلی کشیده شده‌اند. البته با این وضعیت اقتصاد که تورم لحظه‌ای بالا می‌رود، طبیعی است که همه همین‌جور فکر کنند.

منصور خان بحث پاداش‌ها شد یادم افتاد سال گذشته مارک شولتز مصاحبه کرده بود و گفت که شما به خاطر قهرمانی جهان معدن مس پاداش گرفتید. صحت دارد؟

کاش که صحت داشت اما حیف! هیچ وقت معدن مس نگرفتم و اگر داده بودند که خیلی خوشحال می‌شدم اما من به‌عنوان مربی تیم ملی حقوق بگیر بودم که البته گله هم نداشتم و به هر آنچه که می‌خواستم از همین کشتی رسیدم اما هیچ وقت هم از این بذل و بخشش‌ها نشده بود.

ولی وقتی این مصاحبه منتشر شد خیلی سر و صدا کرد. شولتز اعتقاد داشت که در ایران و روسیه به کشتی‌گیران خیلی توجه می‌شود.

خب این‌طور هم نیست. واقعاً همین الان داشتم توضیح می‌دادم که قهرمانان جهان و المپیک دریافتی در ‌شأن مدالشان ندارند. اگر کسی هم توانست ثابت کند که من همچین معدنی گرفتم، همه‌اش را به او می‌بخشم. البته خوشحال می‌شدم که اگر چنین پاداشی به من می‌دادند اما هیچ وقت ندادند.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها