آتلتیک ، تایمز و بسیاری دیگر از نشریات سرشناس انگلیسی پس از بازی ایران و انگلیس فارغ از نتیجه رخ داده در زمین حملات تندی را به دلیل بیانیه یک انجمن خیریه درمان ضربات مغزی منتشر کردند که فیفا را به دلیل سهل انگاری برای خروج علیرضا بیرانوند از زمین با انتقاد جدی روبرو کرده اند. اتفاق دقیقه ۸ بازی ایران و انگلیس ، سانتر هری کین ، خروج بیرانوند و سر به سر شدن او با مجید حسینی و تعویضش و دقایق درمان او نمادی شده است از نقص های بزرگ در پروتکل های پزشکی فیفا. پروتکل هایی که پس از چندین حادثه منجر به فوت در زمین بازی بارها به روز رسانی شده و حالا فیفا ادعا دارد با استفاده از تجهیزات اتاق مانیتورینگ پزشکی همگام با اتاق کمک داوران ویدیویی توانسته است رصد پزشکی مسابقات را هم به عالی ترین سطح برساند اما حاثه رخ داده برای بیرو حالا نمادی شده است از نقص اتاق پزشکی و پروتکل های ارتباطی فیفا .
فیفا بالاترین سطح هشدار را برای احتمال برخوردهای آسیب زننده به بازیکنان اعلام کرده بود. اتفاقاتی از این دست اتفاقاتی که در یورو برای بازیکن دانمارک رخ داد. برای جام جهانی قطر این پروتکل را بروز رسانی کرد. در هر مسابقه تیم های پزشکی متشکل از دو پزشک متخصص ورزشی در هر بازی استفاده می کند. در هفته منتهی به مسابقات تمرینات اکیپ های پزشکی به این صورت بوده که در اتاق وی ای آر داوری و ارتباط رادیویی با پزشک خط تمام حوادث رصد می شده است.
در صحنه علیرضا بیرانوند ، تیم پزشکی اتاق ویدیویی با تاکید بر احتمال ضربه مغزی ، بالاترین سطح هشدار را اعلام می کند. همزمان با تیم پزشکی تیم ایران در بازه زمانی نسبتا طولانی ده دقیقه ای تیم پزشکی فیفا در صحنه حضور داشتند و تاکید بر احتمال ضربه مغزی داشتند. درحالی که تاکید تیم پزشکی ایران تشخیص خونریزی بر اثر شکستگی بینی بود. بحثی که پس از دقایق طولانی با کاهش خونریزی و اصرار بیرو بر ادامه بازی منجر به حضور گلر تیم ملی در زمین مسابقه شد.
حضوری که فقط یک دقیقه تداوم پیدا کرد و علیرضا دوباره دچار سرگیجه شد و بیش از ۵ ساعت در بیمارستان بستری بود و در زمان تعویضش کنار صحنه تلویزیونی درباره هشدار احتمال ضربه به سر بازیکن قید شده بود.این اتفاقی بود که جنجالی به پا کرد که این همه پروتکل ، این امکانات پیشرفته پزشکی چرا منجر به تصمیم قطعی برای تعویض بازیکن نشده . چرا بیش از یک دقیقه بازیکن با آن حالت در درون دروازه ایستاده است درحالی که در آن شرایط حتی صدم ثانیه ها اهمیت دارند؟
اما چرا پزشک فیفا به رغم پروتکل های اعمالی و همه تجهیزات مدرنی که در اختیار دارد مانع از بازی کردن بیرو نشد؟ در پروتکل های پزشکی فیفا به صراحت قید شده است تیم پزشکی فیفا دو بار بر این تاکید می کند که شرایط را برای تداوم بازی بازیکن مناسب نمی داند اما نمی تواند مانع از فعالیت او در زمین بازی شود و تصمیم نهایی بر عهده گروه پزشکی تیم هاست. در بازی ایران ، تیم پزشکی تیم ملی تصمیمش ادامه حضور بیرانوند در زمین بود اما اتفاقات در پی این تصمیم احتمالا سبب خواهد شد تغییراتی در پروتکل های پزشکی فیفا ایجاد شود و شاید به سبک کشتی یا ورزش های رزمی چون کاراته و تکواندو و حتی بوکس در صورت تصمیم تیم پزشکی ، بازیکن مصدوم حق ادامه بازی نداشته باشد.
بیرانوند جام جهانی را از دست داد
علیرضا بیرانوند با توجه به مصدومیت ایجاد شده جام جهانی ۲۰۲۲ را از دست داد. علیرضا بیرانوند در دقایق ابتدایی بازی ایران و انگلیس به علت برخورد با حسینی مصدوم شد و علی رغم کارهای پزشکی به مدت ۸ دقیقه مشکل رفع نشد و او مجبور به ترک زمین شد. پس از بازی او به بیمارستان مراجعه کرد و حالا اخبار حاکی از این است که او جام جهانی ۲۰۲۲ را از دست داد و قادر به ادامه همراهی تیم ملی نیست.