۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۷ شهريور چاپ
مهرماه پرخرج دانش آموزان؛

گرانی لوازم‌التحریر صدای مردم را درآورده است

گرانی لوازم‌التحریر صدای مردم را درآورده است

اقتصاد میهن: ماه مهر نزدیک است و با حضوری شدن مدارس تب خرید لوازم التحریر گرم شده، اما قیمت بالای این لوازم موجب شده تا خانواده‌ها مجبور شوند، مبلغ زیاد و قابل توجهی را برای تهیه آن کنار بگذارند.

افزایش ۳۰ درصدی لوازم التحریر

چند هفته پیش رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی از افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قیمت لوازم تحریر نسبت به سال گذشته به دلیل افزایش هزینه‌های تولید خبر داد. موسی فرزانیان گفته که اکثر کالاها در این حوزه تولید داخل است و واردات برخی کالاها از جمله مداد، خودکار، پاک کن و تراش ممنوع اعلام شده چرا که این اقلام به اندازه کفایت در کشور وجود دارد و مشکلی از این بابت پیش نمی‌آید.

۹۵۰ هزار تومان برای چند مداد

یک بررسی ساده در سایت‎های فروش آنلاین داخلی نشان می‌دهد که قیمت لوازم التحریر به طرز عجیبی بالا رفته است . مثلا یک مجموعه ۲۹ عددی شامل مداد، پاک کن، تراش، جامدادی و خطکش برای یک دانش‌آموز ۹۵۰ هزار تومان می‌شود یا یک مجموعه ۵ تایی از یک برند ایرانی شامل دفتریادداشت، دفتر، خودکار و جامدادی ۴۱۵ هزار تومان هزینه بر می‌دارد.

یک دفتر ۱۰۵ هزار تومان

گشت و گذاری ساده در بازارچه‌های فصلی خرید و فروش لوازم التحریر نیز نشان می‌دهد هر دفتر در کمترین حالت از ۱۸ هزار تومان آغاز می‌شود که این مبلغ در سایت‌های فروش اینترنتی داخلی بسیار بالاتر است مثلا برای خرید یک دفتر ۲۰۰ برگ ایرانی باید ۱۰۵ هزار تومان هزینه کرد.

بازارچه‌های اقتصادی هم گران است

یک بسته ۵ تایی مداد سیاه که از برند معروف و شناخته شده‌ای نیست در این بازارچه اقتصادی ۷۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است. قیمت نوشت افزار متفاوت است از ۱۰ هزار تومان آغاز میشود البته خودکارهای خارجی تا ۱۰۰ هزار تومان هم می‌رسد.

کیف مدرسه ایرانی از ۳۰۰هزار تومان

در کنار این اقلام بد نیست نگاهی هم به قیمت کیف‌های مدرسه داشته باشیم. در سایت‌های فروش داخلی قیمت کیف‌های مدرسه که تولید داخل است، عموما از ۳۰۰، ۴۰۰ تومان شروع شده و تا یک میلیون تومان هم می‌رسد. در این میان تکلیف قیمت کیف‌های ترک و خارجی هم ناگفته مشخص است.

قیمت بالای یونیفرم مدرسه

از سوی دیگر، هزینه یونیفرم مدارس بستگی به مدرسه، محله و کادر آموزشی دارد. این قیمت‌ها در بهترین حالت از ۵۰۰ هزار تومان برای دانش‌آموزان دبستانی و از ۸۰۰ تومان برای دانش‌آموزان پایه‌های بالاتر آغاز می‌شود. قیمت یک جفت کفش ورزشی متوسط هم تقریبا از ۴۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود.

هر دانش‌آموز، ۲٫۵ میلیون تومان

یا این حساب در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن سرپرست خانواده برای تامین مایحتاج هر فرزندش باید حداقل ۲ و نیم میلیون تومان کنار بگذارد این در حالی است که هزینه‌های وسایل غیر ضروری و هزینه‌هایی که در طول سال بابت خرید لوازم التحریر و موارد دیگر هزینه می‌شود محاسبه نشده است.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها