۱۴۰۱ دوشنبه ۲۰ تير چاپ
گزارش دویچه‌وله از وضعیت مسکن در تهران؛

رکورد افزایش ۱۰۰درصدی اجاره بها زده شد/ مستاجران در باتلاق اجاره بها!

رکورد افزایش ۱۰۰درصدی اجاره بها زده شد/ مستاجران در باتلاق اجاره بها!

اقتصاد میهن: در حالی که دولت سیزدهم مرتبا از برنامه‌هایش برای کمک به مستاجران و تعیین سقف برای اجاره‌بها می‌گوید، بازار واقعی حکایت دیگری دارد. در برخی مناطق تهران اجاره‌بها نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

نیم میلیارد تومان ودیعه برای یک آپارتمان ۷۰ متری ۱۶ ساله در تهرانپارس، ۴۶۰ میلیون تومان برای یک آپارتمان نوساز ۸۰ متری در مهرشهر کرج، ۲۵۰ میلیون ودیعه برای یک آپارتمان ۶۰ متری ۱۰ ساله در یافت‌آباد تهران.این‌ها نمونه‌هایی از جدول اجاره‌بهایی است که خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا در روز ۱۸ تیر منتشر کرده است با این توضیح: «ارقام مذکور، میانگین نرخ اجاره در شهر تهران را نشان می‌دهد، اما اجاره‌بها در مناطق شمالی و حتی میانی شهر تهران بیش از این مقدار است و بعضا تا دو برابر اعداد فوق می‌رسد.»

این خبرگزاری به نقل از کارشناسان نوشته، اجاره‌بها در تهران در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد درآمد یک خانوار را به خود اختصاص می‌دهد. معلوم نیست این خانواده‌ها پس از پرداخت اجاره‌بها چگونه زندگی می‌کنند.بنا بر آمار منتشره، در کل ایران حدود ۹ میلیون خانوار مستاجر وجود دارد. این آمار می‌گوید نیمی از جمعیت تهران در خانه‌های اجاره‌ای سکونت دارند و بیش از یک و نیم میلیون خانوار مستاجر در تهران زندگی می‌کنند. دولت برای حل مشکل اجاره‌بها دو راهکار را اجرایی کرده است: پرداخت وام ودیعه مسکن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان و تعیین سقف برای افزایش اجاره‌بها تا ۲۵ درصد.

کل وام پرداخت شده برای ودیعه مسکن سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان بود و امسال به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده، اما باز هم نتوانسته مشکل مستاجران را حل کند.آمار رسمی مرکز آمار می‌گوید، در سال ۱۳۹۹ نرخ رشد سالیانه اجاره ۳۲ درصد بوده است. بانک مرکزی، اما افزایش نرخ اجاره‌بها در سال ۱۴۰۰ را ۴۶ درصد اعلام کرده است. این در حالی است که در برخی نقاط تهران اجاره‌ها ۵۰، ۷۰ و گاه تا ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته‌اند. این آمار نشانه شکست راهکار تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها از سوی دولت است. بدین ترتیب می‌توان گفت هر دو سیاست دولت برای کمک به مستاجران که شامل پرداخت وام برای ودیعه مسکن و تعیین سقف برای افزایش اجاره بود، در عمل شکست خورده است.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک سینا بانک تجارت بانک صادرات ایران فولاد خراسان بیمه ملت موسسه ملل بانک ملی
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها