۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۷ آبان چاپ

خبر خوش؛ قرص کرونای فایزر در راه ایران

خبر خوش؛ قرص کرونای فایزر در راه ایران

اقتصاد میهن: شرکت داروسازی فایزر طی توافقی اجازه تولید و فروش داروی آزمایشی خود برای درمان کووید-۱۹ در ۹۵ کشور درحال توسعه را داده است. ایران و افغانستان هم جزو این کشور‌ها هستند.

این توافق که با سازمانی به نام “ام پی پی” امضا شد این دارو را در دسترس ۵۳ درصد جمعیت جهان قرار خواهد داد. “ام پی پی” (Medicines Patent Pool) با حمایت سازمان ملل در ژنو سوئیس فعالیت می‌کند. اما چندین کشور که شیوع کووید در آن‌ها شدید بوده از جمله برزیل مشمول این توافق نمی‌شوند.

این شرکت آمریکایی می‌گوید که قرص کووید-۱۹ خطر بروز علائم شدید بیماری در بزرگسالان آسیب پذیر را کم می‌کند.فایزر در بیانیه‌ای گفت که توافق تازه به سازندگان محلی دارو اجازه خواهد داد این قرص را “با هدف تسهیل دسترسی بیشتر برای جمعیت جهان” تولید کنند.فایزر در ازای فروش این دارو در کشور‌های کم درآمد حق ساخت دریافت نخواهد کرد و گفت تا زمانی که کووید از سوی سازمان بهداشت جهانی یک مشکل اضطراری تلقی می‌شود، حق ساخت را در کلیه کشور‌های مشمول این توافق دریافت نمی‌کند.

فایزر در اوایل ماه نوامبر گفت که قرص کووید-۱۹ این شرکت به نام “پاکسلووید” در آزمایش‌های کلینیکی خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ برای بزرگسالان شدیدا در معرض خطر را ۸۹ درصد کاهش داد.چارلز گُر، مدیر “ام پی پی”، در بیانیه‌ای گفت که مجوز تازه مهم است، چون “این داروی خوراکی به خصوص برای کشور‌های کم درآمد و با درآمد متوسط مناسب است و می‌تواند نقشی حیاتی در نجات جان مردم داشته باشد. “بیشتر کشور‌های مشمول این توافق در آفریقا یا آسیا هستند. با این حال کشور‌هایی مثل برزیل، چین، روسیه، آرژانتین و تایلند که شاهد شیوع گسترده بوده اند بخشی از آن نیستند.

برخی کارشناسان می‌گویند این برای رسیدگی به نابرابری در دسترسی به معالجات و واکسن‌های کووید کافی نیست.فایزر و سایر شرکت‌های داروسازی همچنین در برابر لغو پروانه انحصاری ساخت واکسن‌های کرونا مقاومت کرده اند.شرکت داروسازی مِرک هم در ماه اکتبر از توافق مشابهی با “ام پی پی” برای دادن اجازه تولید قرص کووید-۱۹ این شرکت به نام “مُلنوپیراویر” خبر داده بود.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها