لابی خودروسازان برای افزایش مجدد قیمت خودرو
اقتصاد میهن: بازارها در تب و تاب اتفاقت وین بودند در بازار ارز،اما قیمت دلار دوباره به بالای کانال 20 هزار تومان برگشت. گرچه برخی اعتقاد دارند با تایید رسمی مبنی بر جدیت روند مذاکرات و احتمال رسیدن به توافق تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، جایگاه خریداران چندان قوی نیست اما برخی شواهد نشان میدهد که دیروز صف های خرید دلار سهمیه ای ایجاد شده بود. برخی دلالان نیز از رسیدن قیمت به کف صحبت می کرده اند.
البته سناریوی کاهش التهاب قیمت ها با انتشار اخبار جدید از وین کماکان با شدت و قوت بیشتری دنبال شد؛ عباس عراقچی در پاسخ به پرسش شبکه NHK ژاپن گفته که احتمال تمدید مهلت به بازرسان انرژی اتمی وجود دارد و البته گفته امیدوار است روند پیشرفت مذاکرات به حدی باشد که نیازی به این کار نباشد.
حسن روحانی، رئیس جمهور هم عصر شنبه در سخنانی تاکید کرده هم اروپا و هم امریکا به این نتیجه رسیده اند که باید تحریم ها را رفع کنند. به گفته رئیس جمهور همه تحریم های اصلی و اصولی قرار است برداشته شود و کار فعلا در مرحله جزییات قرار دارد. نشریه واشنگتن فری بیکن هم در گزارشی نوشته که امریکا قصد دارد بخش عظیمی از تحریم ها علیه ایران را بردارد.
با سناریوهای مطرح شده در باب رفع تحریم ها که از سوی همه طرفها به صورت آشکاری مطرح میشود، به نظر میرسد که پیشرفت مذاکرات مثبت و قابل قبول است؛ تا جاییکه انریکه مورا، رئیس هیات اروپا در وین نیز گفته از اینکه ایران و امریکا در تلاشند که هر چه سریع تر به برجام بازگردند، خوشحال است.البته بازارها تنها تحولات وین را پی نمیگیرند، بلکه به تحولات منطقه نیز چشم دوخته اند؛ جایی که قرار است با واسطه عراق بسیاری از مشکلات منطقه با محور ایران حل شود. عراق درحالی فعلا واسطه مذاکره میان ایران و عربستان شده که دور جدید مذاکرات تهران و ریاض قرار است انجام شود. البته مذاکره با مصر و اردن به واسطه عراق از جمله دیگر تحولات پیش رو در منطقه است که قرار است با طرفیت ایران، چالش ها روی میز مذاکره قرار گیرد.
البته همسو با اخبار و گزارشهای مثبت، در بازار خودروسازان خبر میرسد که خودروسازها از افزایش قیمت 8 درصدی راضی نیستند و در حال رایزنی برای آزادسازی قیمت خودرو هستند. در این میان بازار خودرو هم اگرچه موج هایی از افزایش قیمت را تجربه کرد اما به سرعت به وضعیت قبلی بازگشت.در بازار پی وی سی ها هم با ریزش قیمت دلار نیمایی همسو با تحولات بازار آزاد و قیمت صرافی ملی و البته سیگنال ها و تکانه های کاهشی در بازارهای جهانی، مقاومت بازیگران برای ممانعت از کاهش قیمت ها آغاز شده، اما آنچه تحلیلگران میگویند نشان از این دارد که این مقاومت ها شکنندهست و باید تا قبل از انتخابات ریاست جمهور در بازارهای مزبور شاهد موج های دامنه دار از تغییرات قیمتی باشیم.