۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين چاپ
فاجعه انسانی در راه است

عفریت مرگ درکمین شهروندان / به داد خودتان برسید!

عفریت مرگ درکمین شهروندان / به داد خودتان برسید!

اقتصاد میهن: وزارت بهداشت در گزارش روزانه از وضعیت شیوع، ابتلا، بستری و فوت کرونا در کشور اعلام کرد: «در شبانه‌روز 27 تا 28 فروردین 1399، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید کرونا شناسایی شد و از این تعداد، دو هزار و 176 نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و تعداد کل مبتلایان کووید 19 در کشور به دو میلیون و 215 هزار و 445 نفر افزایش یافت.

همچنین با فوت ۳۱۹ مبتلای کووید 19 در همین بازه زمانی، تعداد کل فوتی‌های کرونا در کشور هم به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر رسید.» بنا به اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر چهار هزار و ۶۹۴ نفر از مبتلایان کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و هم‌اکنون ۲۵۷ شهرستان، در وضعیت بسیار پرخطر و قرمز و ۱۲۹ شهرستان در وضعیت خطر و نارنجی قرار دارند علاوه بر اینکه ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

دیروز و به دنبال تداوم 16 روزه افزایش صعودی آمار سه رقمی مرگ کرونا در کشور، مسعود مردانی؛ عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با ایرنا، در یک هشدار جدی خطاب به ستاد ملی مقابله با کرونا، ضمن اعلام پرشدن تمام تخت‌های بستری در بیمارستان‌ها توسط مبتلایان کووید 19، وضعیت کنونی شیوع بیماری در کشور را فاجعه‌آمیز خواند و تنها راه برون‌رفت از این بحران را، تعطیلی کامل و الزام شهروندان به خانه‌نشینی عنوان کرد.

 مردانی در این هشدار، گفت: «متاسفانه روند رو به تزاید بیماری کووید۱۹ در کشور چشمگیر است، موارد جدید مبتلا به ویروس کرونا به میزان خیلی زیادی بیشتر شده و موارد بستری و مرگ و میر به سرعت و روز به روز رو به افزایش است و تقریبا همه تخت‌های بیمارستانی پر است. وضعیت بسیاری از شهرهای کشور فوق قرمز و بسیار بسیار خطرناک و فاجعه‌آمیز است و با توجه به وضعیت کنونی و شواهد موجود، میزان مرگ و میر کرونا در روزها و هفته‌های آینده از میزان فعلی هم به مراتب بیشتر می‌شود و واقعا وضعیت بسیار خطرناک است.

 وقتی تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها پر می‌شود به این معناست که تعداد بیماران با حال وخیم زیاد شده و 80 درصد از بیماران کرونایی که با تنفس مصنوعی نفس می‌کشند هم فوت می‌کنند و این یعنی فاجعه. تنها راه عبور از این وضعیت حاد و خطرناک این است که به جز فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک، باید هر چه سریع‌تر تعطیلی کامل اجرا شود و همه مردم در خانه بمانند. امیدوارم مسوولان این مساله را جدی بگیرند. امیدوارم هیچ‌کس در این شرایط بحرانی به کرونا مبتلا نشود و اگر شد به بستری و تخت بیمارستانی نیاز پیدا نکند و گرنه بیچاره می‌شود.» مردانی در این گفت‌وگو، خطاب به همه مردم ایران هم یک هشدار بسیار نگران‌کننده داد: «مردم و مسوولان شاید تا زمانی که مرگ بیماران را از نزدیک نبینند به وخامت اوضاع پی نمی‌برند. از همه مردم می‌خواهم برای اینکه به چنین وضعیتی گرفتار نشوید، در خانه بمانید، تعطیلی را اجرا و رعایت کنید، از دورهمی‌ها به هر شکل جدا خودداری کنید و افرادی که در معرض خطر هستند اگر به هر واکسن دسترسی پیدا کردند سریعا واکسن بزنند. با توجه به وخامت اوضاع، اکنون زمان انتخاب واکسن نیست، برخی افراد می‌پرسند فلان واکسن را بزنیم یا نزنیم. زمان این حرف‌ها نیست.

هر واکسنی که در اختیار افراد قرار دادند، بزنند، کسی که واکسن بزند حتی اگر عوارض مختصری هم داشته باشد، دیگر نمی‌میرد و امکان ناقل بودن نیز به حداقل ممکن می‌رسد.» دو روز قبل، مصطفی جلالی فخر، در صفحه مجازی خود روایتی از وضعیت کنونی بیمارستان‌های محل بستری مبتلایان کرونا منتشر کرد؛ روایتی که تاییدی بر وخامت وضعیت پایتخت است و تاییدی بر هشدار مسعود مردانی درباره لزوم تعطیلی کامل تهران.  جلالی فخر، مشاهدات خود از ساعات عصر پایان هفته در یکی از بیمارستان‌های تهران را چنین با مخاطبان به اشتراک گذاشته است:

«این متن را الان، 6 عصر پنجشنبه، در بیمارستان می‌نویسم، در حالتی که شرایط روحی خوبی ندارم. در طول دوران طبابتم، تا این حد منقلب نشده‌ام. فوج‌فوج بیمار کرونا به بیمارستان‌ها سرازیر شده‌اند. شبیه مراکز درمانی در یک شهر زلزله‌زده. در کل تهران، چه در بیمارستان‌های دولتی و چه خصوصی، یک تخت خالی هم‌ پیدا نمی‌شود. آمبولانس‌های پرشماری با بیماران بدحال در شهر می‌چرخند و از هیچ کجا پذیرش نمی‌گیرند. انبوهی تقاضای کمک و گاه در حد التماس برای پیدا کردن‌ تخت خالی داریم و پاسخ‌مان از سر ناچاری، هیچ!

بچه‌ها و جوان‌ها بسیار بیشتر از قبل گرفتار شده‌اند. سرعت پیشرفت درگیری ریه زیاد است. چند دقیقه قبل، همکارم از شدت سنگینی فضا به کنجی پناه برد و هق‌هق. صداهای تنگی‌نفس و سرفه و گریه و فریاد و دعوا درهم‌ آمیخته. اگر همین گونه پیش برود، هفته بعد با فاجعه انسانی روبرو می‌شویم. باید تهران را به سرعت و کاملا تعطیل کنند. اینکه قبلا کرونا گرفته‌اید، هیچ تضمینی ایجاد نمی‌کند. حتی اگر واکسن زده‌اید، فرض را بر این بگیرد که جزو درصد اندکی هستید که ایمنی مطمئنی در آنها ایجاد نمی‌شود.

کم نیستند بیمارانی که حتی قبلا دوبار گرفته‌اند و الان باز هم مبتلا شده‌اند. الان فقط و فقط و فقط، لطفا در خانه بمانید و اگر مجبورید بیرون بروید، حتما از دو ماسک استفاده کنید و فاصله ۱/۵ متری را قاطعانه رعایت کنید. هر گونه دورهمی، در حکم خودکشی و دیگرکشی است. فکر کنید زلزله هفت ریشتر آمده. الان در مرحله آواربرداری هستیم و بحث بر سر چرایی سست‌بنیادی به کار شرایط حاد کنونی نمی‌آید. می‌دانم تمام‌ این حرف‌ها تکراری است اما اندوه غریب مواجهه با این همه بیمار بدحال، مجبورم می‌کند دوباره بنویسم، شاید بر کسی اثر کند و تاثیری داشته باشد. به داد خودتان برسید. یا علی مدد.»

هشدارهای متخصصان پزشکی، حکایت از وخیم‌تر شدن وضعیت در کل کشور حکایت دارد. با این حال هیچ مقام مسوولی جرات نمی‌کند توضیح دهد که چرا ستاد ملی مقابله با کرونا دستور به تعطیلی کامل شهرهای گرفتار در شرایط فوق خطر نمی‌دهد. شرایط، همان‌طورکه مسعود مردانی گفته و همان‌طور که مصطفی جلالی فخر توصیف کرده، مثل ساعت‌های بعد از وقوع یک زلزله 7 ریشتری است. اینکه در چنین شرایطی، مردم به یکدیگر رحمی روا خواهند داشت یا خیر، اولویت بعدی تحلیل این وضعیت است اما ابتدای هفته گذشته، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگویی که با خبرآنلاین داشت، هشداری به مردم داد که تفسیر ساده و غم‌انگیز این هشدار، رها شدگی شهروندان به حال خود است چون به نظر می‌رسد ستاد ملی مقابله با کرونا و دولت و مسوولان موظف، فعلا دغدغه‌هایی مهم‌تر از رعایت اولویت‌بندی‌های مقابله با کرونا دارند.

 پیام طبرسی، در این گفت‌وگو، خطاب به مردم ایران؛ خطاب به هر شهروندی در هر نقطه از کشور گفت: «هر واکسنی که آمد بزنید.» طبرسی، در این گفت‌وگو، وضعیت بحرانی کشور را تشریح کرد و با انتقاد از روند کند واکسیناسیون در کشور در شرایط فعلی افزود: «در این پیک جدید که از فروردین شروع شد، روز به روز تعداد بیمارها بیشتر شد. تا پیش از عید ورودی اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری، بین ۶۰ تا ۹۰ نفر بود، الان روزانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ نفر به اورژانس کرونایی‌ها مراجعه می‌کنند و علائم کرونا دارند. بیمارستان‌های دیگر سطح شهر هم وضعیت به همین شکل است، حتی در بیمارستان‌های مرکزی ممکن است که تعداد مراجعان بالاتر هم باشد.

 در بیمارستان‌های خصوصی هم میزان مراجعه به همین شکل است در حالی که واقعا، تخت هم برای بستری وجود ندارد. ظرف چند روز گذشته، در بیمارستان مسیح دانشوری ۹۰ تخت اضافه شد اما باز هم بلافاصله ظرفیت تخت‌ها پر شد. این نشان می‌دهد که ما با پیک سنگینی روبرو هستیم. در حال حاضر، برخی از بیمارستان‌های ارتش و سپاه، فقط بیماران کرونایی بستری می‌کنند، در واقع، هم حجم پیک در حال افزایش است و هم کسانی که مشکلی داشته باشند، جایی برای بستری پیدا نمی‌کنند.» طبرسی در ادامه هشدارهای خود افزود: «با این موجی که شروع شده، آمار جانباختگان، صددرصد به روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر می‌رسد، این موضوع غیرقابل اجتناب است. الان تنها کاری که باید انجام دهیم این است یک سری محدودیت ایجاد کنیم تا سرعت این موج کم بشود، تا مرگ‌ومیر، چهار رقمی نشود.»

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها