۱۳۹۹ چهارشنبه ۱ بهمن چاپ

وزیر اقتصاد، توپ سقوط بورس را در زمین بانک مرکزی و وزارت صمت انداخت

وزیر اقتصاد، توپ سقوط بورس را در زمین بانک مرکزی و وزارت صمت انداخت

اقتصاد میهن: وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در مجلس توپ سقوط بازار بورس را در زمین بانک مرکزی و وزارت صمت انداخت. او گفت: "برخی دخالت‌ها مانند قیمت گذاری‌های دستوری و همین طور بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی به طور مستقیم بر بازار سرمایه تاثیر منفی می‌گذارد."

امروز پس از روزهای متوالی سقوط بازار سهام وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس به مجلس احضار شدند تا در حضور رییس مجلس درباره وضعیت کنونی توضیح دهند. فرهاد دژپسند امروز در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: "کار دولت ریل گذاری و نهادسازی و تسهیل ورود و خروج به بازار و نقدشوندگی مناسب در بورس است."او گفت: "بازار سهام محلی برای کشف قیمت است و دولت باید کاری کند که این عملیات با کارآمدی انجام شود که در همین زمینه در دو ماه گذشته به اندازه 10 سال کار انجام شده و همه شرکت‌ها بازار گردان دارند."

وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات وزارت خانهخ اش برای کاهش نوسان بازار گفت: «از ابزار جدیدی مانند اوراق تبعی استفاده کردیم و شرکت‌هایی که می‌خواهند در بورس، سهام شان عرضه شود اگر مدارک کامل باشد این کار در مدت یک ماه انجام می‌شوددژپسند با اشاره به فروش سهام از طرف سهامداران حقوقی گفت: "در ماه‌هایی که فزونی تقاضا داشتیم شرکت‌های حقوقی باید عرضه می‌کردند تا مانع افزایش مصنوعی قیمت‌ها بشود و مصوبه افزایش شناوری سهام نیز به همین دلیل بود."

او افزود: «در زمان ریزش بورس هم باید تقاضا شکل بگیرد که به همین منظور حقوقی‌ها ورود کردند و اقدام به خرید سهام می‌کنند.»   دژپسند با اشاره به رشد شاخص بورس در ماه گذشته تا سقف یک و نیم میلیون واحد گفت: «یکی از نمایندگان مجلس از ما خواست که عرضه شرکت‌ها را آغاز کنیم، اما دیدیم که با عرضه سهام، بازار واکنش منفی نشان داد

وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات و اظهارات اخیر وزارت صنعت در قیمت گذاری فولاد گفت: «بازار با قیمت گذاری‌های کالا‌ها میانه خوبی ندارد و به همین دلیل به اظهارات وزیر صنعت در باره موضوع فولاد واکنش نشان داد و در میان فعالان بازار این نگرانی شکل گرفت که شاید این موضوع شروعی برای بقیه کالا‌ها باشد

او همچنین برخی تصمیمات همچون توزیع قیر با نرخ دولتی را در وضعیت کنونی موثر دانست و افزود: "همچنین اجبار پالایشگاه‌ها به توزیع قیر با نرخ دولتی و یا لغو معافیت مالیاتی شرکت‌های معدنی روی بازار اثر منفی می‌گذارد، زیرا به سوددهی آن‌ها آسیب می‌زند." وزیر اقتصاد مقصر دیگر بازار را بانک مرکزی دانست و با بیان این که مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی گفت: «ابزار مناسب در این زمینه باید در دست وزارت اقتصاد باشد و وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای 20 درصد می‌رسد این موضوع روی بازار اثر می‌گذارد

دژپسند همچنین با اشاره به موضوع استعفای شاپور محمدی رئیس سابق سازمان بورس گفت: "چرا در این باره دروغ گفته می‌شود که وزیر وی را برکنار کرده است در حالی که روابط بنده با وی بسیار خوب بود و خود آقای شاپور محمدی با اصرار و به خاطر مسائل شخصی استعفا کرد."

رییس مجلس: قاطعانه برخورد می‌کنیم

همچنین در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی رئیس مجلس خطاب به تیم اقتصادی دولت گفت: "هیچ توجیهی را نمی پذیریم، کارنامه شما همین نوسان بی حساب و کتاب بورس است و قاطعانه برخورد می کنیم."آنطور که مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی از این جلسه گزارش داده است؛ قالیباف تأکید کرده که موضوع را در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا حتما پیگیری می کند.

رئیس مجلس همچنین گفته است: «در ماه های گذشته مجلس یازدهم به صورت مداوم مساله بورس را پیگیری کرده است و هر اختیار و ابزاری که وزیر اقتصاد و سازمان بورس نیاز داشتند، به آنها داده شد. 40 روز پیش هم به وزیر اقتصاد گفتم بازار سرمایه دچار سوء مدیریت است و باید اصلاح شود. چطور ممکن است وقتی قیمت ارز بالا می رود بازار سرمایه دچار آسیب می شود و وقتی قیمت ارز کاهش می یابد هم این آسیب وجود داشته باشد؟ این جزء سوءمدیریت است؟ رئیس دولت رسما از مردم دعوت کرده و به آنها اطمینان داده است. مردم باید این بودن دولت را احساس کنند

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها