حال اگر این ادعاهای بی اساس، تمرکز این جبهه اقتصادی را به هم بزند، بجز اینکه دود آن به چشم مردم میرود چه سودی خواهد داشت؟ چه کسانی در پشت پرده از این موضوع سود خواهند برد؟ متاسفانه افرادسودجو و برخی که اطلاع چندانی از عملکرد شرکت مبارکه نداشته، به حدی به موضوع تحقیق و تفحص که یک امر کاملا عادی بوده، دامن زدند که مدیران این گروه بزرگ اقتصادی را از پیگیری امور اساسی بازداشته است.
مجلس طبق قانون، حق تحقیق و تفحص را داشته و مجموعه فولاد مبارکه و هر مجموعه دیگری هم استثنا نیست. با توجه به جایگاه مهم مجلس و نقش کلیدی این قوه در قانون گذاری کشور درخواست چنین اقدامی هم بلامانع بوده و از جهتی موجب شفافیت میشود. انتقادی که به این موضوع وارد است، مربوط به نحوه رسانه ای کردن این اقدام است. اینگونه بیانات و انتشار ادعاهای بی اساس برای تفحص در عملکرد یک شرکت توسط نمایندگان، تشویش اذهان عمومی است؛ چراکه طرح اتهامات بدون مستندات کافی جز تضعیف نماد تولید در این شرایط، ثمری ندارد.
این موضوع به نحوی پیش رفته که وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سخنانی به صراحت عنوان کرده به دلیل ایجاد حواشی برای مهندس عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه، این شرکت در تولید دچار بحران شده است، زیرا تمام انرژی وی صرف پاسخگویی به افرادی شده که از حاشیه سازی سود میبرند.
در شرایطی که اقتصاد کشور در شرایط سختی به سر میبرد و نفت ایران تحریم شده، ایجاد ارزش افزوده از سوی شرکت فولاد مبارکه که سالیانه مبلغ 21 هزار میلیارد تومان سود داشته است، میتوانست یک گام موفقیت آمیز در سال جهش تولید باشد. این در حالی است که کارگران این واحد صنفی نیز به دلیل آنکه فکر میکنند با فولاد مبارکه برخورد سیاسی صورت میگیرد، با انتشار بیانهای ضمن اعلام حمایت از مدیرشان، نسبت به عملکرد برخی نمایندگان اعتراض کردهاند.
از سوی دیگر کار به جایی رسیده که اقدامات نمایندگان مجلس مانع از اجرای طرح عظیم نورد گرم 2 شده و این طرح بزرگ که میتوانست کشور را از واردات نورد بی نیاز کرده و ازآوری نماید، با چالش رو به روشود. این امر چوب لای چرخ تولید گذاشتن است.آیا این موضوع در سال جهش تولید ظلم در حق اقتصاد کشور نیست؟ آیا رسانهای که خواهان رونق اقتصادی هستند حقالعمل کار محصوب میشوند؟ بهتر است کمی واقعبین باشیم.
مرتضی بلوکی