علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به ساخت فیلم "بانوی بهشت" در یک شبکه ماهوارهای واکنش نشان داد.او در توئیتی نوشت: "راز اعتلای اسلام ناب، وحدت و تقریب مذاهب است. " دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: " سیاستهای محور غربی، عبری، عربی ذیل راهبرد اختلافافکنی، روزی با تاسیس داعش و ریختن خون ملتهای مسلمان و روزی با ساخت بانوی بهشت دنبال میشود. " شمخانی این توئیت خود را هشتگ "شیعه انگلیسی" منتشر کرده است.
ماجرا چیست؟
فیلم بانوی بهشت یک فیلم درام اکشن تاریخی، محصول سال ۲۰۲۰ انگلیس و به کارگردانی الی کینگ است. بازیگرانی، چون ری فرون، لوکاس باند، آلبان کورتوا، دنیس بلک، سامی کریم و کریستوفر سایرف در این فیلم ایفای نقش میکنند.هنرمندانی که هیچ یک سابقه مشخصی ندارند و به نوعی گمنام هستند. گفته میشود ساخت این فیلم پانزده میلیون دلار هزینه در برداشته است.در جریان این فیلم به زندگی حضرت فاطمه (س) اشاره میشود. اشارات تاریخی این فیلم به اختلافات مذهبی دامن میزند.
موضوع فیلم در خصوص جنایات گروههای تکفیری داعش در عراق و سوریه است. در خلال این داستان امروزی به وقایع تاریخی مهمی مانند غدیر خم و آتش زدن درب خانه حضرت زهرا (س) و شهادت آن حضرت میپردازد.در معرفی این فیلم آمده است: «دو داستان مشابه اما با هزار و چهارصد سال فاصله. یک کودک عراقی پس از اینکه مادرش را در یک کشور جنگزده از دست داد، با شنیدن داستان حضرت فاطمه (س)، اهمیت و قدرت صبر را درک کرد.«
این فیلم با سرمایه شبکه ماهوارهای فدک ساخته شده است. شبکهای که مقر آن در انگلیس است و با رویکرد بحث برانگیز خود به شدت مورد انتقاد مجامع و محافل شیعی قرار دارد. این شبکه متهم است که به دنبال دامن زدن به فرقهگرایی و اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی است.فدک متهم به ارائه روایتهای جعلی درباره اهل بیت و نگاه افراطی به تشیع است. در محافل سیاسی و مذهبی ایران به این نگاه و روایت "تشیع انگلیسی" میگویند. شبکه ماهوارهای فدک متعلق به شخصی به نام یاسر حبیب است.
در مورد بانوی بهشت ظاهرا پیشتر با نام یوم العذاب قرار بود ساخته شود. اما نام آن تغییر کرد. هنگامی که شبکه فدک فراخوان جذب کمک مالی برای ساختن "یوم العذاب" را داد، آیات مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی، جعفر سبحانی و لطف الله صافی گلپایگانی در پاسخ به استفتایی، حمایت، تبلیغ و تماشای چنین فیلمی که در آن باعث اختلاف افکنی بین مسلمین بخصوص شیعیان و برادران اهل سنت میگردد را حرام اعلام کردند.
یاسر حبیب کیست؟
یاسر الحبیب روحانی شیعه متولد ۱۹۷۹ میلادی در کویت است او از سال ۲۰۰۱ هیئتی بنام «خدام المهدی» در کویت تأسیس کرد.او در سال ۲۰۰۴ به به دلیل تندروی هایش زندان و پس از مدتی آزاد و از کویت اخراج شد. اخراج او با انتقاد پارلمان کویت همراه بود.یاسر حبیب سپس به لندن رفت جایی که سید مجتبی حسینی شیرازی یکی از خاندان شیرازیها و برادر کوچکتر صادق شیرازی در آنجا سکونت دارد.
گفته میشود او در دهکده ثروتمند فولمر در اطراف باکینگهامشر جنوبی یک کلیسای متروکه را به قیمت ۲ میلیون پوند خریداری کرده و آن را به مرکز فعالیتهای خود از جمله شبکه تلویزیونی اش (تلویزیون فدک) تبدیل کردهاست.حبیب در سال ۱۳۸۹ شبکه ماهوارهای فدک را به راه انداخت او در افتتاحیه شبکه اش انتقادات تندی از عایشه همسر حضرت محمد (ص) و چهره مورد احترام اهل تسنن مطرح کرد.
سخنرانی او در مورد جناب عایشه که فوراً در یوتیوب قرار گرفت، موجب خشم شدید اهل سنت شد و همین مسأله بهانهای برای حمله به شیعیان و تعمیق اختلافات مذهبی شد.سخنان حبیب، مشکلات بسیاری برای شیعیان کویت و عربستان نیز به بار آورد. علمای شیعه این دو کشور از جمله «شیخ عَمری»، «شیخ حسین معتوق»، «شیخ حسن صفّار»، «شیخ علی آل محسن»، «شیخ عبدالجلیل السمین»، «شیخ نمر» و «سیدهاشم السلمان» مواضع سختی در برابر وی گرفتند.
این دست موضعگیریها که باعث ورود فشارهای فراوان به شیعیان عرب نیز شده بود، جمعی از علما و فرهیختگان شیعه منطقه احصاء عربستان را بر آن داشت تا استفتایی را خدمت حضرت آیت الله خامنهای ارسال کنند. پاسخ رهبر انقلاب این بود: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنّت از جمله اتّهام زنی به همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع، شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیا پیامبر اعظم حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله میشود.«
حمله هواداران یاسر حبیب به سفارت ایران در لندن در سال 2018
پاسخ مقام معظم رهبری در جهان اسلام انعکاس پیدا کرد. بسیاری از علمای اسلامی نیز پس از انتشار این استفتاء، نظرات خود علیه جریان خطرناک نفوذی در شیعه را اعلام کردند. آیات سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و علمای عربستان، بحرین و لبنان به موضعگیری علیه این اقدامات پرداختند. هواداران حبیب در سال ۲۰۱۸ به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن یورش بردند و پرچم ایران را پایین کشیدند و در مقابل دیدگان پلیس، پرچمهای خود را بالا بردند.