۱۳۹۹ يکشنبه ۲۳ آذر چاپ

همایش بزرگ تجاری اروپا و ایران به دنبال اعدام روح‌الله زم به تعویق افتاد

همایش بزرگ تجاری اروپا و ایران به دنبال اعدام روح‌الله زم به تعویق افتاد

اقتصاد میهن: کمیته برگزاری نشست تجاری اروپا و ایران اعلام کرد، کنفرانس آنلاین سه روزه خود را که قرار بود از فردا 14 دسامبر (۲۴ آذر) آغاز شود، به تعویق انداخته‌اند.

این کمیته دلیلی برای تعویق این نشست را اعلام نکرد، اما همزمان وزارت خارجه فرانسه در توئیتی نوشت: «در پی اعدام ...و غیرقابل قبول روح الله زم فرانسه در کنار آلمان، اتریش و ایتالیا حضور سفرایش در ایران برای نشست تجاری با ایران را لغو می‌کند.»  کمیته برگزار کننده این نشست گفته است که ۳۳۰۰ نفر از ۴۰ کشور برای حضور در این نشست ثبت‌نام کرده‌اند.

در این اطلاعیه با این حال آمده است که «برگزار کنندگان نشست تجاری اروپا و ایران مشتاقانه منتظر برگزاری کنفرانس در آینده نزدیک برای دستیابی کامل به اهداف آن هستند.» طبق اطلاعات موجود در وبسایت این نشست، غیر از سفرای فرانسه، ایتالیا، اتریش و آلمان در تهران، قرار بود جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از جمله سخنرانان دیگر این نشست باشند.همچنین طبق اطلاعات همین وبسایت، نشست تجاری ایران و اروپا قرار بود توسط سازمان توسعه تجارت ایران و مرکز تجارت بین‌المللی با حمایت مالی اتحادیه اروپا برگزار شود. سازمان‌ها و نهاد‌های ایرانی و خارجی جزو مشارکت‌کنندگان نشست اعلام شده بودند .

به نوشته یورونیوز؛ پیش از اعلام رسمی تعویق این نشست، پاتریک وینتور، سردبیر بخش دیپلماتیک روزنامه گاردین که قرار بود مدیریت بحث‌ها در نشست را بر عهده داشته باشد در توییتی اعلام کرد که «پس از اعدام ...روح الله زم این نشست را مدیریت نخواهد کرد». وی تاکید کرد: «مطمئن هستم که سفرای حاضر درباره اینکه چگونه تجارت باید مشروط به احترام به حقوق بشر باشد بحث می‌کنند.»

وزارت امور خارجه ایران روز یکشنبه سفیر آلمان را به دلیل محکومیت اعدام روح الله زم از سوی اتحادیه اروپا به وزارت خارجه احضار کرد. آلمان رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپاست و به عنوان نماینده این اتحادیه احضار شده است. اتحادیه اروپا روز شنبه در بیانیه‌ای اعدام روح‌الله زم را «شدیدا» محکوم کرد. وزارت خارجه ایران همچنین سفیر فرانسه را نیز در همین موضوع احضار کرد. روز گذشته فرانسه اعدام زم را اقدامی «...و غیرقابل قبول» عنوان کرد و گفت که این برخلاف تعهدات بین‌المللی ایران است.

روح‌الله زم موسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» بامداد شنبه ۱۲ دسامبر (۲۲ آذر) اعدام شد. قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ایران، تیرماه امسال ۱۳ مورد اتهامی روح الله زم را مصداق فساد فی‌الارض تشخیص داد و وی را به اعدام محکوم کرد. خبرگزاری ایرنا نیز نوشت: "اسفندیار باتمانقلیچ" بنیانگذار رسانه بورس و بازار و از برگزار کنندگان اصلی این اجلاس، علت لغو را به بیانیه سفارت فرانسه در ایران نسبت داد.سفارت فرانسه در ایران ساعاتی پیش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سفیر این کشور مانند دیگر همتایان آلمانی، اتریشی، ایتالیایی در اجلاس تجاری اروپا و ایران شرکت نخواهند کرد.

در همین حال سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن ابلاغ مراتب اعتراض شدید ایران به بیانیه حمایتگرایانه اتحادیه اروپا، گفت: در دیدارهای برگزار شده، مدیر کل اروپای وزارت خارجه مراتب اعتراض شدید و صریح جمهوری اسلامی ایران به بیانیه‌های اتحادیه اروپا و دو کشور اروپایی در حمایت از عنصر شناخته شده تروریستی و حمایت‌های مالی و معنوی برخی‌ کشورهای اروپایی از عناصر و گروههای تروریستی که بطور مشخص اقدامات مجرمانه امنیتی را در همکاری با سرویس‌های جاسوسی غربی و رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران مرتکب شده و خود نیز بصراحت بدانها اقرار کرده اند، را به آنها ابلاغ کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در این دو دیدار مدیرکل اروپای وزارت خارجه به سفرای آلمان و فرانسه یادآور شد با کدامین استاندارد، تعلیم ساخت بمب‌های آتش‌زا، برنامه‌ریزی برای درگیری‌های خیابانی، همکاری با دولت‌ها و سرویس‌های اطلاعاتی خارجی با هدف براندازی ساختار سیاسی ایران و معاونت در اقدامات مجرمانه مسلحانه، ژورنالیسم نام دارد؟ و یا بر اساس کدام‌ تعریف یک ژورنالیست تحت رصد، حفاظت و در همکاری با سازمان امنیت داخلی فرانسه و در ارتباط نزدیک با موساد قرار میگیرد، مبادرت به جمع‌آوری گسترده اطلاعات حساس ملی از جمله نظامی نموده و آنها را در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای خاص قرار می‌دهد؟ کما اینکه برغم آگاهی مقامات فرانسوی از فعالیتها و تحرکات ضد ایرانی روح الله زم، سخنگوی وزارت امور خارجۀ فرانسه پیش از این تایید کرده بود که از آزادی کامل در تحرکات خود برخوردار بوده است. جای بسی شرم است که برخی کشورهای اروپایی سالهاست مامن تروریست‌ها از گروهک منافقین گرفته تا جنایتکاران الاحوازیه شده‌اند.

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در این رابطه اظهار داشت: جای بسی تاسف است که ارزش‌های والای انسانی و بشری اینچنین بازیچه دست دولت‌هایی شده است که همه چیز از جمله حقوق بشر و آزادی بیان را تبدیل به یک ابزار برای اهداف سیاسی کوته‌بینانه خود کرده‌اند. وی افزود: مدیرکل اروپای وزارت خارجه در دیدارهای انجام شده اضافه کرد متاسفانه کشورهای اروپایی با پناه دادن به عوامل تروریست و جنایتکاری که دستشان بخون ملت ایران آلوده است، چشم بستن بر اعمال مجرمانه آنها و مهم تر از آن سعی در تطهیر تروریسم، از نظر ملت بزرگ ایران در اقدامات ننگین چنین عناصری سهیم هستند.

خطیب زاده تاکید کرد: اینکه اتحادیه اروپا و کشورهای آلمان و فرانسه بجای عذرخواهی از ملت ایران و خانواده های شهدای عملیات تروریستی و مجرمانه و پذیرش سهم خود در این اقدامات، مدعی حمایت از عوامل جنایتکار می شوند، قویا محکوم بوده و لذا اظهارات منافقانه آنها از کم ترین ارزشی نزد ملت و دولت ایران برخوردار نیست.

اجلاس تجاری اروپا و ایران چه بود؟

این همایش با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران، مرکز بین‌المللی (ITC) و حمایت اتحادیه اروپا، همایش بزرگ تجاری ایران-اروپا (Iran-Europe Business Forum) و با هدف ایجاد بستر لازم برای همکاری‌های تجاری، علمی و فن‌آوری در جهت افزایش صادرات غیرنفتی ایران، سازماندهی شده بود.در این همایش که با کمک موسسه «آمبروزیتی» ایتالیا در روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ آذرماه برنامه ریزی شده بود، شرکت‌های ایرانی و اروپایی حضور داشته و قرار بود نشست‌های تجاری دوجانبه برگزار کنند.

نشست‌های تخصصی در زمینه مباحث مرتبط با روابط اقتصادی و تجاری ایران و اروپا و همچنین نشست‌های اختصاصی درخصوص استراتژی ملی صادرات در زمینه‌های بخش‌های صنعتی(قطعات خودرو-اقلام پتروشیمی)، بخش‌های کشاورزی (گیاهان دارویی، میوه و سبزی)، بخش‌های خدماتی گردشگری وخدمات( ICT) از جمله رویدادهای اصلی این اجلاس عنوان شده بود.

میرهادی سیدی مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری سازمان توسعه تجارت این همایش را برای مجموعه کسب و کارهای ایرانی و اروپایی منحصر به فرد خوانده و گفته بود: این نشست امکان تبادل ایده‌ها و تخصص‌ها و شناسایی و برقراری ارتباط با شرکای تجاری بالقوه را به شرکت‌های ایرانی و اروپایی می‌دهد همچنین احیای گفتگوها و ایجاد زمینه اعتماد متقابل بین شرکت‌ها می‌تواند به بازسازی روابط تجاری ایران و اروپا منجر شده و روابط اقتصادی بین دو طرف را مستحکم‌تر بسازد و در عین حال مسیر را برای روابط تجاری و سرمایه‌گذاری گسترده‌تر هموار کند.

تجارت خارجی ایران با اروپا در هفت ماه سال جاری (فروردین تا مهرماه) بالغ بر ۱۵ میلیون و ۹۱۰ هزار و ۸۱۶ تن به ارزش هشت میلیارد و ۸۰۷ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۸۴۱ دلار بوده است. حجم صادرات ایران به اروپا در بازه زمانی هفت ماهه سال جاری بالغ بر پنج میلیون و ۶۰۵ هزار و ۸۹۱ تن بوده که ارزش آن برابر با ۲ میلیارد و ۶۶ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۳۸ دلار بوده است.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها