۱۳۹۹ شنبه ۱ شهريور چاپ

عذر بدتر از گناه در اجحاف به بازنشستگان مشاغل زیان آور در همسان سازی حقوق ها

عذر بدتر از گناه در اجحاف به بازنشستگان مشاغل زیان آور در همسان سازی حقوق ها

اقتصاد میهن: مدیرکل مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی با تشریح جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور گفت: سوابق این گروه از بازنشستگان به نسبت میزان پرداخت حق بیمه آنها محاسبه شده است.به عبارت دیگر در فرمول متناسب‌سازی، برای این گروه از بازنشستگان ضریب سنواتی 20 سال و مبلغ مستمری آنها بر مبنای سقف سابقه، یعنی 30 روز حقوق در نظر گرفته شده است.

 

حیدری در حالی این توجیه را ارایه کرد که اشاره ای به دریافت 4 درصدی که از کارفرما در زمان بازنشستگی کارگر مشاغل سخت و زیان آور متناسب با حقوقشان نکرده است پولی که مثلا در سال 97 با مشمول بیمه بالای 6 و نیم میلیون تومان یک کارگر نزدیک به 70 میلیون تومان می شد که کارفرما به حساب تامین اجتماعی واریز کرده بود و حالا آن را فراموش کرده اند و میزان واریزی حق بیمه تا 20 سال سابقه را بیان می کنند در حالیکه همان 4 درصد حق بیمه بیش از 30 سال یک کارگر عادی است.

وی سقف دریافتی بازنشستگان بعد از متناسب‌سازی را، 13 میلیون و 350 هزار تومان برای مستمری بگیران با 35 سال سابقه اعلام کرد و گفت: در فرمول متناسب‌سازی، برای تشویق بیمه‌شدگانی که با سنوات بیشتری از 25 تا 35 سال بازنشسته شده‌اند ضریب ترغیب در نظر گرفته شده است.او ادامه داد: با نظر وزیر رفاه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصمیم براین شد که دریافتی حداقل‌بگیران در دو گروه 30 و 35 سال سابقه کار، بعداز متناسب‌سازی،کمتر از 2 میلیون و 800 هزارتومان و 3 میلیون تومان نباشد. به بیان دیگر، مستمری‌بگیرانی که حقوق آنها با وجود 30 و 35 سال سابقه کار کمتر از این مبالغ بود از ضریب تطبیق برخوردار شدند تا حقوق آنها به کف مورد نظر برسد.

حیدری در پاسخ به این که آیا مصوبه جدید دولت برای افزایش 200 هزارتومانی حق مسکن کارگران، شامل بازنشستگان هم می‌شود، گفت: این مصوبه مربوط به بازنشستگان نیست و حق مسکن بازنشستگان از ابتدای سال دو مرتبه افزایش یافته است.او ادامه داد: از ابتدای سال 99 مجموع حق معیشت و مسکن مستمری‌بگیران دو مرتبه افزایش یافته و از 70 هزار تومان در سال 98 ابتدا به 90 هزار تومان در آغاز سال 99 رسید و پس از متناسب‌سازی حقوق‌ها، از ابتدای مردادماه به 190 هزار تومان افزایش یافته است.

حیدری با بیان این که متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی طبق بند ب ماده 12 برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی انجام شد، گفت: سازمان موظف بود که طبق این برنامه 5 ساله هر زمان زیر ساخت‌ها را فراهم دید نسبت به متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران اقدام کند. بنابراین به محض تامین مالی، جلساتی را با حضور کارشناسان و نمایندگان کانون‌های عالی بازنشستگان برگزار کرد و بعد از بررسی سناریوهای مختلف، با موافقت کانون‌های بازنشستگی به فرمولی بر اساس میزان مشارکت بیمه شدگان در پرداخت حق بیمه (مبلغ حق بیمه) و مدت زمان پرداخت حق بیمه (سابقه) رسیدیم.

مدیرکل مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی با اشاره به دو نوبت افزایش حقوق بازنشستگان در سال‌های 81 و 88 گفت: در آن زمان، رقم سرانه‌ای به دریافتی مستمری بگیران افزوده شد و همسان‌سازی صورت گرفت، نه متناسب‌سازی. اما از ابتدای مرداد ماه 1399 طرح متناسب‌سازی اجرا شده است و حقوق مستمری بگیران اعم از بازنشسته، از کارافتاده و بازمانده که از صفر تا 35 سال سابقه داشتند، افزایش پیدا کرد. این افزایش به جز افزایش حقوق معمول بود که هر سال انجام می‌شود و در سال 1399 برای حداقل بگیرها 26 درصد و برای سایر رده‌ها، 15درصد به علاوه 166 هزار تومان محاسبه شد.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها