۱۳۹۸ يکشنبه ۸ دي چاپ

سهم ۷۰ درصدی قوای محرکه در تولید آلاینده‌ها

سهم ۷۰ درصدی قوای محرکه در تولید آلاینده‌ها

اقتصاد میهن : عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سازمان ملی استاندارد باید از تولید قوای محرکه بی‌کیفیت جلوگیری کند؛ اما به دلیل حمایت از سیاست عدم کاهش تولید خودرو، معمولا به خودروسازها ارفاق می‌شود.

مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در آستانه برگزاری یازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت با بیان اینکه مصرف بنزین کشور در حال حاضر حدود ۹۰ میلیون لیتر در روز است، اظهار داشت: عمده بنزین، در بخش حمل و نقل مصرف می‌شود که با توجه به اقدامات وزارت نفت در راستای خودکفایی تولید این حامل انرژی، توانسته‌ایم نیاز بخش داخلی به بنزین را تأمین کنیم.

رئیس یازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت ادامه داد: در دولت‌های نهم و دهم به دلیل افزایش مصرف داخلی و ناهماهنگی میزان مصرف و تولید داخلی بنزین، مجبور به واردات بودیم که به دلیل تحریم‌ها، این بخش با مشکلاتی روبرو می‌شود؛ در نتیجه به پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین روی آوردیم که آلایندگی زیادی داشت.  میرسلیم افزود: در حال حاضر مشکلی در کیفیت بنزین نداریم؛ اما باید قوای محرکه قابل اعتمادی را روی خودروهای خود نصب و استفاده کنیم تا مردم اعتماد کرده و این خودروها را خریداری کنند.

وی، میزان انرژی مصرف شده در کشور در بخش ترابری را بیش از ۲۷ درصد، عنوان و اظهار داشت: بخشی از این انرژی در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود که آنها نیز از قوای محرکه درون‌سوز استفاده می‌کنند. در این راستا ما باید ترابری عمومی را گسترش دهیم؛ چراکه استفاده بیش از حد از خودروهای شخصی بر اثر کاهش ترابری حمل و نقل عمومی، باعث کاهش سرعت و راهبندان می‌شوند.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید قوای محرکه استفاده شده در بخش حمل و نقل عمومی را ارتقاء دهیم، گفت: بهبود بازدهی به معنی کاهش مصرف بنزین است و در حال حاضر میانگین مصرف بنزین خودروهای داخلی در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۹ تا ۱۰ لیتر است که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، باید این میزان مصرف کاهش یافته و به حدود ۵.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برسد؛ در حالی‌ که در ایران ۷۰ درصد تولید آلاینده‌ها به قوای محرکه بازمی‌گردد.

میرسلیم دو عامل اصلاح طراحی موتور و همچنین ارتقای کیفی سوخت و روغن تولیدی پالایشگاه‌ها را به عنوان دو عامل کاهنده آلاینده‌ها معرفی کرد و توضیح داد: بخشی از آلاینده‌هایی که در نتیجه استفاده از سوخت ایجاد می‌شود، کربن است که این عنصر، سمی نیست؛ اما باعث ایجاد گرمایش می‌شود و به این ترتیب، شاهد بارندگی برف به طور گسترده مانند گذشته در کشور نیستیم و ذرات معلق، بنزن و آروماتیک‌ها می‌توانند اثرات سرطان‌زا داشته باشند. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: نمی‌توان از انتشار صد درصدی آلاینده‌ها جلوگیری کرد؛ اما می‌توان این میزان را به عدد قابل توجهی کاهش داد که در نتیجه همکاری بخش‌های مختلف از جمله بخش دانشگاهی، صنعتی و همچنین همراهی با وزارت نفت و خودروسازان انجام می‌گیرد. وی با تأکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد باید از تولید قوای محرکه بی‌کیفیت جلوگیری کند، تصریح کرد: در بسیاری از موارد سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از کاهش تولید، به تولیدکنندگان قوای محرکه بی‌کیفیت ارفاق می‌کند.

* ذخیره  ۱۲۰ میلیون یورویی در صنعت خودرو با داخلی‌سازی

مدیرعامل ساپکو در آستانه برگزاری یازدهمین  همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت گفت: در طراحی موتور خودرو و دانش فنی آن به خودکفایی رسیدیم.

عادل پیرمحمدی، با بیان اینکه ما به عنوان خودروساز زمانی می‌توانیم نمونه‌های برقی را تولید کنیم که تا حد زیادی بومی‌سازی در آن زمینه انجام شده باشد‌. اما بحث تجاری‌سازی با میزان نرخ آن بسیار مهم است. ما می‌توانیم نمونه‌های CKD با نرخ بالا بیاوریم ولی چنین کاری مناسب نیست، افزود: تمام دولت‌ها از برقی کردن خودروها حمایت کرده‌اند. به عنوام مثال ترکیه گفت سالی ۳۵ هزار دستگاه از خودروی ملی این کشور می‌خرد. نرخ برقی‌ها بالا است و چنین شرایطی در کشور وجود ندارد.
پیرمحمدی ادامه داد : در ایران‌خودرو برنامه‌هایی برای تولید برقی‌ها داریم. مشکل اساسی باتری است که اگر حل شود شرایط بهبود خواهد یافت. خودروهای برقی آلودگی کل کشور را کم نمی‌کنند. برای این که در شهرهای بزرگ آلودگی کم شود از برقی‌ها استفاده می‌کنند. اتفاق خوبی که در سال‌های گذشته و در صنعت خودرو رخ داده همین مرکز تحقیقات است. اینجا پایه دانشگاهی دارد و نتیجه این شده که در طراحی موتور کاملا خودکفا شدیم. در رابطه با موتور دنا اتوماتیک بالای ۸۰ درصد کالیبراسیون آن در همن محل انجام شده است‌.
مدیرعامل ساپکو گفت: ما در زمینه طراحی موتور صاحب دانش فنی شدیم. این کار از طریق همین مرکز تحقیقات صورت گرفته و حاصل بیش از ۲ دهه کار همین مرکز است‌. ما دیگر هیچ مشکل موتوری در ایران‌خودرو نداریم و مشکلات آن به راحتی در اینجا حل خواهد شد.
وی اظهار کرد: تحریم‌ها باعث شده که در مورد بسیاری از قطعات و به خصوص نمونه‌ های‌تک به سمت ساخت داخل برویم. نزدیک حداقل ۱۲۰ میلیون یورو ذخیره در صنعت خودرو صورت گرفته است. تولید ما روزی ۲ هزار دستگاه شده و بنا هم داریم که تولید را باز هم افزایش دهیم.
پیرمحمدی در پایان اشاره کرد: حداقل ۷۰ درصد قطعات خودروها ساخت داخل شده است. ما نواقصی در بحث قطعات الکترونیک داریم. اگر ما مشکلات بخش الکترونیک را مانند موتور با ایجاد مراکز تحقیق حل میکردیم شرایطی مانند حال حاضر نداشتیم. لازم به ذکر است ما در زمینه تامین مواد اولیه نیز مشکل داریم. قدرت برتری کشورهای صاحب صنعت خودرو این است که مراکز تحقیق و توسعه دارند. گفتنی است یازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت 29 بهمن الی اول اسفند سال جاری برگزار می شود .

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها