به گزارش پایگاه خبری اقتصاد میهن، هرچقدر شرکتها در زمینه برق، گاز و آب، و بهطور کلی زیرساختها سرمایهگذاریهایی انجام دهند که منتج به فایده باشد، در آینده اثر آن را بر سودآوری خود خواهند دید. این سرمایهگذاریها نهتنها جایگاه شرکتها را حفظ میکند، بلکه میتواند به بهبود آن نیز منجر شود.” دانیال آستانه، گفت: فولاد خراسان چند محور اصلی را دنبال میکند:الف: تأمین پایدار انرژی و پیگیری پروژههای زیرساختی ،ب: حفظ و توسعه استراتژیهای فروش بهعنوان یکی از مزیتهای رقابتی شرکت
نقطهزنی در فروش؛ استراتژی کلیدی فولاد خراسان
آستانه با اشاره به استراتژیهای منحصربهفرد فولاد خراسان در حوزه فروش گفت:“یکی از نقاط قوت ما، نرخ فروش بالاتر از میانگین قیمتهای بورس کالا است. این موضوع نشان میدهد که ما توانستهایم با استفاده از روشهای تأمین مالی مناسب، فشار مالی مجتمع را مدیریت کرده و فروش را در نقاط بهینه انجام دهیم. این استراتژی که بر نقطهزنی در فروش تأکید دارد، در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت. انتظار داریم که با این روش، حاشیه سود شرکت نیز حفظ شود.”
افت ۵۰ درصدی قیمت جهانی فولاد؛ تهدید جدی برای صادرات
وی یکی از ریسکهای مهم صنعت فولاد را کاهش قابلتوجه نرخ جهانی فولاد عنوان کرد و توضیح داد: “در سالهای اخیر، قیمت جهانی فولاد تقریباً ۵۰ درصد کاهش داشته است. اگر این روند نزولی ادامه داشته باشد، ممکن است صادرات دیگر توجیه اقتصادی نداشته باشد.”
چالشهای ارزی و پیشنهاد برای اصلاح مقررات صادراتی
آستانه در بخش دیگری از صحبتهای خود به چالشهای ارزی اشاره کرد و افزود: “با توجه به اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه ETS، متأسفانه بعد از مدتی هزینههای شرکتها با نرخ ارز آزاد تنظیم میشود، اما فولادسازان مجبورند ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ دستوری در سامانه ETS عرضه کنند. این موضوع باعث شده است که صادرات برای فولادسازان زیانده شود.”وی به یک راهکار پیشنهادی برای اصلاح مقررات صادراتی اشاره کرد وگفت :“یکی از اقداماتی که میتواند به بهبود شرایط کمک کند، این است که وزارت صمت اجازه صادرات محصولاتی را که از بورس کالا خریداری شدهاند، ندهد. اگر رینگ صادراتی بورس کالا بهعنوان تنها محل عرضه محصولات صادراتی در نظر گرفته شود، دیگر بازرگانان داخلی قادر نخواهند بود با خرید محصول از بورس و عرضه آن در بازارهای خارجی، باعث دامپینگ داخلی روی نرخ فروش صادراتی فولاد شوند. در این صورت، فولادسازان بزرگ میتوانند محصولات خود را با قیمتهایی که انتفاع بهتری برایشان دارد، صادر کنند.”
ورود فولاد خراسان به حوزه LNG برای تأمین پایدار گاز
معاون مالی و اقتصادی فولاد خراسان از بررسی طرحهای مرتبط با LNG برای تأمین پایدار گاز خبر داد و گفت:“در حال حاضر، دو شرکت فولاد خراسان و فولاد ارفع بهصورت جدی به این موضوع پرداختهاند. فولاد ارفع پروژهای را در این زمینه اجرا کرده و در حال پیگیری آن است، درحالیکه فولاد خراسان نیز مطالعاتی انجام داده که ممکن است بهزودی به یک تصمیم قطعی منجر شود.” وی درباره نحوه ورود فولاد خراسان به این حوزه توضیح داد:“ما به دنبال راهکارهایی برای ورود به LNG هستیم که نیازی به سرمایهگذاری اولیه نداشته باشد. در همین راستا، با یکی از بزرگترین مجموعههای مخزنساز کشور مذاکره کردهایم و امیدواریم این همکاری به نتیجهای مطلوب برسد و انتفاع سهامداران را نیز به همراه داشته باشد.”
چالشهای ایمنی و پدافندی در راهاندازی مخازن LNG
آستانه در خصوص چالشهای ایمنی و پدافندی این پروژه هشدار داد و تأکید کرد:“یکی از مهمترین دغدغههای این سرمایهگذاری، مسائل پدافندی و ایمنی آن است. تاکنون هیچ مخزن LNG در کشور احداث نشده است و تنها تجربهای که در این زمینه وجود دارد، طرح بزرگ ایران LNG با سرمایهگذاری ۱۱ تا ۱۲ میلیارد دلاری بوده که متوقف شده است. بنابراین، هیچ سابقهای از راهاندازی و بهرهبرداری از واحدهای LNG در کشور وجود ندارد.”او همچنین اشاره کرد که برخی شرکتهای بزرگ ممکن است ترجیح دهند منتظر بمانند تا شرکتهای پیشگام چالشها را پشت سر بگذارند:“یکی از موضوعاتی که ممکن است برخی شرکتهای فولادی را به سمت انتخاب نقش «نفر دوم» در این پروژه سوق دهد، این است که چالشهایی که شرکتهای پیشگام با آنها مواجه شدهاند را ببینند و از تجربیات آنها استفاده کنند. این موضوع در زمینههای ایمنی، حملونقل و فروش مازاد LNG از اهمیت بالایی برخوردار است.”
ذخیره LNG، یک راهکار تضمینشده برای تأمین گاز فولادسازان
آستانه در پایان تأکید کرد:“ما در فولاد خراسان به دقت تمامی جوانب این پروژه را بررسی میکنیم و امیدواریم که هرچه سریعتر به یک تصمیم نهایی برسیم. LNG یکی از راهکارهای مطمئن برای تأمین گاز صنعت فولاد است و میتواند در سالهای آینده نقش مهمی در پایداری تولید و سودآوری شرکتهای فولادی داشته باشد.”