به گزارش پایگاه خبری اقتصاد میهن ، بررسی های مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد با اینکه ردیف جدیدی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ با عنوان «کمک به اجرای برنامه مقیمی و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم» و با اختصاص بودجه ۱۵۰۰ همت در نظر گرفته شده است، اما عموم طرح های محرومیت زدایی رشدی نداشته اند.همچنین از محل منابع قانون هدفمندی یارانه ها نیز بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد تومان بابت مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شده است.
اعتبارات عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بالغ بر ۳۱۰ هزار میلیارد تومان است که بیشترین سهم اعتبارات عمومی را در بین وزارتخانه ها دارد. بیش از ۲۵۶ هزار میلیاد تومان از بودجه مربوطه متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری است. در واقع اکثر توان مالی این وزارتخانه، صرف کمک به ناترازی صندوقهای بازنشستگی شده که در نتیجه آن امکان پیشبرد برنامه های مهمی مانند سیاست های حمایتی بسیار محدود شده است.بر این اساس، در بودجه سال ۱۴۰۳، هیچ ردیف بودجه ای برای مبارزه با فقر شدید سه دهک اول جامعه تخصیص نیافته است.
ضعیت گسترش و تعمیق فقر در کشور در سالهای گذشته، مکررا هشدار کارشناسان اجتماعی و اقتصاددانان را به همراه داشته است. در سالهای پایانی دهه ۹۰، نرخ فقر در کشور با افزایش قابل توجهی همراه بوده و به ۳۰ درصد جامعه رسیده است. این در حالی است که سال گذشته مرکز پژوهش های مجلس درخصوص به زیر خط فقر افتادن ۴۰ درصد دیگر از جامعه در سالهای آینده هم هشدار داد.