۱۴۰۰ دوشنبه ۲۳ اسفند چاپ
با موافقت مجمع عمومی فوق العاده؛

سرمایه شرکت پتروشیمی پارس به میزان ۴۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت

سرمایه شرکت پتروشیمی پارس به میزان ۴۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت

اقتصاد میهن: مجمع عمومی فوق العاده شرکت پتروشیمی پارس با افزایش سرمایه این شرکت به میزان 47 هزار و 600 میلیارد تومان موافقت کرد.

به گزارش روابط عمومی پتروشیمی پارس، مجمع عمومی فوق العاده پارس صبح امروز با حضور ۹۳٫۴۲ درصد سهامداران و با حضور ارکان مجمع در سالن همایش‌های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به ریاست سعید محبی‌فرد برگزار شد.دستور کار این مجمع افزایش سرمایه پارس از ۶۰۰ میلیارد تومان به ۴۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل مازاد ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌ها(سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت) بود که بیشترین میزان افزایش سرمایه در میان شرکت‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به شمار می‌رود.
معاون مالی و سرمایه‌گذاری گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس تاکید کرد که این افزایش سرمایه از محل دارایی‌های پتروشیمی پارس در پتروشیمی آریاساسول است و سیاست این گروه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی سایر دارایی‌ها به دلیل استهلاک سرمایه نیست.
محبی‌فرد خاطر نشان کرد: آریاساسول شرکتی سودآور است که همواره بالای ظرفیت خود کار می‌کند و این افزایش سرمایه نه تنها استهلاکی ایجاد نمی‌کند که خود یک سرمایه‌گذاری بلند است و ذخیره محسوب نمی‌شود.
در این جلسه همچنین گزارش حسابرس در خصوص بلامانع بودن این افزایش سرمایه قرائت شد.در ادامه مسعود حسنی مدیرعامل پارس و فریدون امیری رئیس امور مالی این شرکت به سوالات سهامداران پاسخ دادند.در پایان، افزایش سرمایه پتروشیمی پارس با اکثریت آرای حاضران در این مجمع فوق العاده تصویب شد.

  • برگزاری مراسم کلنگ زنی طرح PDH/PP پتروشیمی پارس در پارک پروپیلن

مدیرعامل پتروشیمی پارس با اعلام خبر نهایی شدن تخصیص زمین مورد نیاز احداث طرح‌های PDH-PP در پارک پروپیلن که بعد از پیگیری‌های فراوان به نتیجه رسید از کلنگ زنی رسمی این طرح و آغاز اجرای این طرح طی چند روز آینده خبر داحسنی، شعار سال ۱۴۰۱ پتروشیمی پارس را تفکر، توکل، توسعه، تولید و تاب آوری اعلام کرد و با بیان اینکه توسعه با هدف تکمیل زنجیره ارزش، تولید پایدار و با اتکا به ارزش‌های قانونمداری، حفظ کرامت و سرمایه‌های انسانی، افزایش سودآوری، رعایت اخلاق حرفه‌ای، رعایت الزامات ایمنی، سلامت و محیط زیست، مشارکت و کار تیمی، خلاقیت و نوآوری صورت می‌گیرد، گفت: ارتقای تاب‌آوری اولویت اول پتروشیمی پارس بوده و تاب آوری تنها درباره محدودیت‌ها و تحریم‌ها نیست، بلکه درباره فرصت‌ها هم هست تا بتوان بهترین استفاده برای توسعه کسب و کار و تحقق چشم‌انداز و اهداف استراتژیک شرکت داشت.  
وی بخشی از افتخارات سال ۱۴۰۰ پتروشیمی پارس را شامل کسب رتبه اول شاخص بهره وری کل عوامل TFP در گروه فرآورده‌های نفتی و رتبه ۲۸ میزان فروش و درآمد در میان صد شرکت برتر ایران در رده‌بندی IMI-100 عنوان کرد و افزود: پتروشیمی پارس برای رسیدن به حداکثر کیفیت در محصولات تولیدی خود به داشتن آزمایشگاه کیفی در سطح جهانی می‌بالد و کسب رتبه نخست جهانی آزمون مهارت بین المللی اندازه گیری سولفور در نمونه LPG و کسب رتبه برتر آزمون مهارت بین المللی نمونه استایرن منومر در ششمین سال پیاپی از افتخارات سال ۱۴۰۰ بوده است. حسنی تصریح کرد: در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و صیانت از محیط زیست بعد از آنکه سه سال پیاپی به عنوان صنعت سبز معرفی شدیم، امسال به عنوان صنعت برگزیده سبز کشور معرفی شدیم و در بین شش شرکتی که صنعت برگزیده سبز کشور شدند، قرار گرفتیم و تندیس زرین را کسب کردیم.
در ادامه این نشست مدیرعامل پتروشیمی پارس با اعلام تخصیص زمین به طرح PDH/PP این پتروشیمی بعد از پیگیری‌های فراوان و با مساعدت و همراهی وزرات نفت و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گفت: این زمین ۲۴ هکتاری در پارک پروپیلن واقع شده و از مزایای این زمین فاصله کم با واحد استحصال اتان برای انتقال پروپان به خط لوله و مجاورت با کریدورهای تامین یوتیلیتی پتروشیمی دماوند برای تأمین یوتیلیتی و همچنین سهولت صادرات است.  
وی درباره ظرفیت تولید و خوراک طرح PDH-PP گفت: ظرفیت تولید طرح تولید پروپیلن از پروپان ۶۰۰ هزار تن در سال و ظرفیت طرح PP ۵۰۰ هزار تن پلی‌پروپیلن بوده و خوراک موردنیاز طرح ۶۹۶ هزار تن پروپان و ۴ هزار تن اتیلن است، این در حالی است که پتروشیمی پارس توان تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن پروپان را دارد، بنابراین خود شرکت آن را تولید می‌کند و اتیلن مورد نیاز هم از آریاساسول و خط اتیلن غرب قابل تأمین است.  حسنی همچنین از تحویل ۱۰۰ هزار تن پروپیلن خام تولیدی طرح PDH به شرکتهای پایین دستی داخل کشور که کمبود خوراک پروپیلن دارند و توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی معرفی خواهند شد خبر داد.
همچنین مدیر خدمات فنی پتروشیمی پارس با بیان اینکه این پتروشیمی به دلیل سیاست‌های منابع انسانی، حرفه‌ای بودن، تعهد، خودباوری و تعلق خاطر سازمانی، کمترین میزان درخواست مهاجرت و خروج نیروی انسانی متخصص را داشته است، گفت: ما ۱۲۰۰ نفر هستیم که همه با هم برای پایدار نگه داشتن تولید و صیانت از سرمایه‌های سهامداران و فائق آمدن بر تمامی مشکلات و معضلات تولید از جمله تحریم تلاش کرده و می‌کنیم و هیچ وقت خود را معطل تحریم و برجام نکرده‌ایم و تلاش کردیم با استفاده از توان داخلی و تخصص و تعهد و جسارت همکارانمان در شرکت و متخصصین و سازندگان داخلی مشکلات را برطرف کنیم.  

میرحاجی در ادامه ۱۲ هدف اصلی اجرای طرح PDH/PP پتروشیمی پارس برشمرد و گفت: ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره پروپان، گام برداشتن برای شکوفایی اقتصاد کشور و توسعه پایدار، افزایش تاب آوری در مقابل تهدیدها و فرصت‌ها، جلوگیری از خام فروشی محصولات استراتژیک پروپان، تأمین کسری پروپیلن صنایع پایین دستی پتروشیمی داخل کشور، ایجاد اشتغال و توسعه کسب و کارهای مستقیم و غیرمستقیم، صادرات فرآورده به جای صادرت منابع اولیه در راستای اقتصاد مقاومتی، افزایش درآمد کشور (ارز صادراتی)، استفاده از توان و فناوری داخلی در احداث پایین دستی و هدایت نقدینگی به سمت پروژه‌های زیربنایی، افزایش ظرفیت پتروشیمی کشور در راستای سیاست توسعه صنعت پتروشیمی کشور در برنامه ششم توسعه، توسعه سیاست خصوصی‌سازی و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری سهام‌داران با توسعه پایین دست از اهداف اصلی اجرای این طرح است.  
میرحاجی با بیان اینکه تولید و صادرات محصولات مایع و گازی بالاترین ضربه‌پذیری و ریسک در صورت توسعه تحریم‌ها و محدودیت‌های صادرات کشتی را بدنبال دارد، تاکید کرد: سیاست پتروشیمی پارس تبدیل تمامی محصولات خود به محصولات جامد بار ارزش افزوده و در زنجیره ارزش آن‌ها است که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی و مزایایی که ذکر شد، تاب آوری بسیار بالایی در مقابل تحریم‌ها داشته و از طریق مرزهای زمینی قابل صادرات بوده و عملا پتروشیمی پارس را از اینکه چه دولتی در آمریکا سرکار باشد یا سیاست‌های آن‌ها چه باشد مستقل می‌کند.
مدیرمالی پتروشیمی پارس هم با بیان اینکه برای اجرای این پروژه ۶۳۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری ارزی و ۵۳ هزارمیلیارد ریال سرمایه‌گذاری ریالی نیاز داردکه در مجموع ۸۶۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد، گفت: بازگشت سرمایه این طرح ۱۷.۱۸ درصد ارزی است.  امیری همچنین گفت: بازار صادراتی پلی پروپیلن ترکیه، چین و کشورهای همسایه است و بازارسنجی این طرح تا سال ۲۰۳۵ انجام شده است.  حسنی در ادامه زمان اجرای این پروژه را چهارسال عنوان کرد و گفت: زمان بازگشت سرمایه از زمان راه‌اندازی چهار سال و ۸ ماه است و برای اجرای این پروژه که فردا میخکوبی زمین و تحویل گرفتن زمین صورت می‌گیرد و به سرعت برای فنس کشی و تسطیح زمین و شروع عملیات مهندسی و طراحی و… اقدام خواهیم کرد، ۳۷۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.  

مدیرعامل پتروشیمی پارس درباره تأمین منابع مالی طرح PDH گفت: ۲۶ درصد منابع مالی طرح از آورده سهامداران و ۷۴ درصد از تسهیلات بلندمدت ارزی است که برنامه‌ریزی‌های آن انجام شده است.   وی خاطر نشان کرد: پس از راه‌اندازی طرح PDH دیگر نگرانی خام‌فروشی پروپان و تحریم کشتی و صادرات را نخواهیم داشت و نگرانی تحریم‌ها نیز منتفی می‌شود و ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد خواهد شد.
میرحاجی در پاسخ به سئوالی در خصوص وضعیت طرح جدید EB-SM پتروشیمی پارس و بالانس منفی تراز و کسری ۴۰۰ هزارتنی استایرن منومر مورد نیاز صنایع داخل کشور، این شرکت آمادگی اجرای طرح مذکور را دارد و مطالعات امکان‌سنجی اجرای این طرح انجام شده است و باتوجه به اینکه این طرح نیازمند ۴۸۰ هزارتن در سال خوراک بنزن است و در صورت اجرای طرح‌های توسعه‌ای و افزایش ظرفیت در پتروشیمی نوری و بوعلی و بندر امام فقط ۱۰۰ هزارتن آن از داخل کشور قابل تامین است، در نتیجه ۳۸۰ هزارتن باید از طریق واردات تامین شود و طبعا با توجه به خرید بنزن با نرح FOB و هزینه‌های حمل، با نرخ‌گذاری فعلی استایرن منومر که FOB-5% است عملا طرح مذکور زیان ده خواهد بود و حتی امکان بازگشت سرمایه‌گذاری را هم نخواهد داشت که نیازمند سیاست‌گذاری کلان دولت درخصوص نرخ عرضه محصول استایرن منومر تولیدی طرح جدید EB-SM برای نهایی شدن تصمیم سهامداران این شرکت برای احداث این طرح است.
حسنی در تکمیل موضوع اعلام کرد: شرکت پتروشیمی پارس به دلیل ۱۲ سال بهره برداری از طرح EB-SM فعلی، هم دارای نیروهای متخصص بهره برداری است و هم بسیاری از این نیروها در اجرای طرح قبلی حضور داشته‌اند و مشاوران مهندسی داخلی نیز دانش مهندسی معکوس احداث طرح را دارند و با توجه به دسترسی به نقشه‌ها و اطلاعات طرح فعلی احداث یک طرح EB-SM دوم با استفاده از منابع انسانی پتروشیمی پارس و تمکن مالی شرکت و دانش رسوب کرده و همچنین با اتکا به ساخت داخلی و شرکت‌های سازنده داخلی کاملا عملی است و موضوع کلیدی در حل شدن کسری خوراک بنزن و تصمیم‌گیری درخصوص واردات بنزن و نهایی شدن نرخ استایرن منومر تولیدی با بنزن وارداتی است.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها