۱۳۹۸ سه شنبه ۱۶ مهر چاپ
جزئیاتی درباره تبلیغات لوازم خانگی بانه؛

تولید ساوه؛ مُهر آلمان!

 تولید ساوه؛ مُهر آلمان!

اقتصاد میهن: لوازم خاگی بانه، سفارش محصولات بانه، واردات لوازم خانگی از بانه و ... اینها همه تبلیغاتی هستند که روزانه به صورت اینترنتی و پیامکی دیده می‌شود. اما چقدر از این تبلیغات واقعی است؟

بازار لوازم خانگی در طول یکسال اخیر با تحولات بسیاری مواجه شده، قطع همکاری برخی از تولید کنندگان صاحب نام آسیای شرقی و افزایش نرخ ارز باعث شد تا شاهد ظهور و بروز برخی نارسایی‌ها در این حوزه باشیم.افزایش محسوس قیمت‌ها از یکسو و برهم خوردن ضریب عرضه و تقاضا باعث شد بستر عرضه کالا‌ها و محصولات قاچاق هموار شود، طبیعتا در چنین اوضاعی شرایط برای حضور محصولات قاچاق بیش از پیش فراهم شد و کم نیستند کالا‌ها و محصولاتی که به اسم تولیدات کره‌ای یا اروپایی، اما در واقع جعلی و بی اصالت به فروش می‌رسند.

مرتضی میری رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی می‌گوید: در حال حاضر برخی از کالا‌های ایرانی به بانه منتقل شده و در آنجا با لحاظ کردن برخی تغییرات در بسته بندی و نصب نشان‌هایی خاص تحت عنوان برند‌های آلمانی و کره‌ای به متقاضیان عرضه و فروخته می‌شوند.به گفته او این کالا‌ها  با ارسال پیامک یا تبلیغات در فضای مجازی به مشتریان فروخته می‌شوند و متقاضیان بعد از خرید و در حین مصرف به کیفیت نازل آن‌ها پی می‌برند.

آنگونه که رئیس پیشین صنف لوازم خانگی گفته برخی کالا‌ها مانند یخچال را در تهران تولید می‌کنند و در بانه به فروش می‌رسانند. این کالا‌ها را در شهرک‌های اطراف تهران و ساوه تولید می‌کنند. اجناس را بسیار شیک و عیناً مانند کالا‌های خارجی تولید می‌کنند. موتور و پوسته لوازم خانگی ارزان‌قیمت چینی را به ایران می‌آورند و در کارگاه‌های غیرمجاز تهران سر هم کرده و با شابلون، نشان برند‌های معروف به روی آن کالا‌های تقلبی حک می‌شود و آن را به بانه می‌برند و به فروش می‌رسانند.

جالب اینجاست که حتی سایت‌هایی با نام بانه فعالیت می‌کنند و روزانه قیمت‌های محصولات لوازم خانگی بانه را منتشر می‌کنند و برخی از آنها روزنامه پیامک‌های مختلفی به مردم می‌زنند و از تخفیف‌های ویژه لوازم خانگی بانه می‌نویسند. علیرضا موسوی مجد رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران می‌گوید: محصولات و تولیداتی که در این پیامک‌ها تبلیغ می‌شود، در حقیقت لوازم خانگی ایرانی و به طور عمده با برندهای متفرقه است که با نام و بسته بندی خارجی در این شهرستان و برخی مناطق جنوبی کشور فروخته می‌شود.

در ماه‌های گذشته کارخانه‌ای در بانه کشف شد که کارش تولید کارتن‌های بسته بندی با درج مارک خارجی برای محصولات تقلبی بود. یعنی در واقع لوازم خانگی پس از تولید در ساوه به بانه ارسال می‌شد و پس از بسته بندی با کارتن‌های مخصوص، از همانجا به نقاط مختلف فرستاده می‌شد.یکی از خریدران این محصولات می‌گوید: وقتی محصول را سفارش دادم، بارنامه از مبدا بانه بود و کولری که خریداری کرده بودم نیز کارتن مخصوص و داشت اما پس از دو ماه رنگ برند از بین رفت و قدرت کولر کم شد و در نهایت کالایی که در اردیبهشت خریده بودم، تا آخر تابستان هم دوام نیاورد و خراب شد. آپشن‌های فروشندگان هم تردید مشتریان را بیش از پیش می‌کند؛ برخی مشتریان چندین انتخاب جلوی پای خریدار می‌گذارند: تولید داخلی بخرید. جنسی که از بانه آمده بخرید یا سفارش امارات را خریداری کنید. از آنجایی که معمولا گارانتی در ایران معنایی ندارد، مشتریان به سمت کالای بانه سوق پیدا می‌کنند.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها