• حقوق بازنشستگان ۵۰ درصد افزایش یافت+ جزئیات

    اقتصاد میهن: میزان افزایش حقوق بازنشستگان و زمان اعمال آن در فیش حقوقی سال ۱۴۰۴ اعلام شد.

  • تحقق شعار امسال و حركت اقتصاد از مسیر رونق بورس

    اقتصاد میهن: آیین نواختن زنگ آغاز معاملات بورس در تالار سعادت آباد بورس تهران، با حضور رحمت‌اله اکرمی، سرپرست وزارات امور اقتصادی و دارایی، حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران و اعضای شورای عالی بورس در محل تالار بورس اوراق بهادار، در سعادت‌آباد تهران برگزار شد.

  • پایان تلخ بورس در آخرین روز سال/ بورس ۱۴۰۳؛ سالی پرفراز و نشیب برای سهامداران

    اقتصاد میهن: معاملات بورس تهران در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۳ (سه‌شنبه، ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با افت چشم‌گیر شاخص‌ها و خروج گسترده نقدینگی به پایان رسید.

  • از رکوردشکنی در مزایده‌ها تا تعیین‌تکلیف میلیاردی کالاها/ مروری بر سالی پرهیجان در سازمان اموال تملیکی

    اقتصاد میهن: با ورق زدن دفتر اسفند ۱۴۰۳، به روشنی می‌توان دید سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی سالی پرهیجان، پرتکاپو و البته موفق را پشت سر گذاشت؛ سالی که در آن چرخ‌های تعیین‌تکلیف و فروش اموال تملیکی با شتابی بی‌سابقه چرخید و از رکوردهای تاریخی تا طرح‌های نوآورانه، همه و همه کنار هم قرار گرفتند تا اموال تملیکی به عنوان یک سازمان چابک و تحول‌خواه بدرخشد.

  • ایران؛ جهنم سرمایه گذاران / «با امید زنده‌ایم، البته اگر از گرسنگی نمیریم»

    اقتصاد میهن: باور بفرمایید حتی خوشبین‌ترین ساکنان ایران هم در اسفندماه سال ۱۴۰۲ تصور نمی‌کردند، قرار است چنین سال سختی را پشت سر گذارند. سال ۱۴۰۳، سالی آکنده از رخداد‌های ناگوار، مملو از اتفاقات و سرشار از ناترازی‌هایی که زندگی اکثریت مردم را تحت تاثیر قرار داد.

  • با افزایش ۴۵درصدی؛ پرونده دستمزد ۱۴۰۴ کارگران بسته شد+ جدول

    اقتصاد میهن: بامداد یکشنبه ۲۶ اسفند اعضای شورای عالی کار پس از مذاکرات فشرده و طولانی با افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد سال آینده کارگران موافقت کردند و حداقل مزد را از ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش دادند.

  • FATF ، اولین چراغ سبز را گرفت

    اقتصاد میهن: آنطور که یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته، کمیسیون‌های مشترک مجمع FATF را تصویب کرده و پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی که می‌تواند تاثیر بسزایی در مبادلات تجاری ایران با دیگر کشورها داشته باشد تنها نیازمند تصویب در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

  • سقف صدور «کارت هدیه» به ۵۰ میلیون ریال افزایش یافت

    اقتصاد میهن: هیات عامل بانک مرکزی پیرو درخواست‌های واصله از شبکه بانکی، با افزایش سقف صدور کارت هدیه بانکی از بیست میلیون ریال به پنجاه میلیون ریال موافقت کرد.

  • عرضه گواهی سپرده مدت دار ویژه بانک مسکن با نرخ سود ۲۱/۵ درصد

    اقتصاد میهن: عرضه اوراق گواهی سپرده ویژه سرمایه‌گذاری عام یک ساله با نرخ سود ۲۱/۵ درصد سالانه از ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳ در شعب بانک مسکن امکانپذیر شد.

  • گام بلند بانک ملی ایران در مسیر خروج از بنگاهداری ؛ واگذاری ۱۰۰ درصد سهام نکاچوب

    اقتصاد میهن: بانک ملی ایران در راستای اجرای سیاست‌های کلان دولت و الزامات وزارت امور اقتصادی و دارایی، فرآیند خروج از بنگاهداری را با جدیت دنبال کرده و در جدیدترین اقدام، 100 درصد سهام شرکت نکاچوب ،از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ آینده پویا را واگذار می‌کند.

  • با واگذاری سهام پتروشیمی خلیج فارس و دو شرکت دیگر به تامین اجتماعی موافقت شد

    اقتصاد میهن: هیات واگذاری در چهارصد و سی‌امین جلسه خود تصمیمات کلیدی در خصوص واگذاری سهام و دارایی‌های دولتی اتخاذ کرد.

  • نیمه تاریک قاچاق روزی ۲۰ میلیون لیتر سوخت / به بهانه تحریم و جنگ اقتصادی، حقایق از مردم پنهان می کنند

    اقتصاد میهن: وزیر امور اقتصادی و دارایی، در جریان برگزاری جلسه استیضاح در مجلس، ضمن یادآوری این حقیقت تلخ که مبارزه با قاچاق فقط دست گمرک نیست و بالای ۳۰ میلیارد دلار قاچاق داریم، پیگیری این فساد را خارج از توان و قدرت وزرای اقتصاد عنوان کرد و گفت: روزی ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می شود که معادل ۳۲۰ همت یعنی اندازه یارانه یک سال مردم است و با آن می شود برای هر نفر در سال ۴ میلیون تومان یارانه واریز کرد!

  • رایزنی‌های سازمان بورس برای جلوگیری از عرضه‌ غیرقانونی گواهی طلای بانک مرکزی

    اقتصاد میهن: مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار از رایزنی‌های متعدد برای توقف انتشار گواهی طلای بانک مرکزی به شیوه فعلی خبر داد.

  • عرضه بلوک ۱۷ درصدی شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در بورس

    اقتصاد میهن: عضو هیات مدیره بانک سپه از عرضه بلوک ۱۷ درصدی شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید به صورت شرایطی خبر داد.

  • عواقب انتشار گواهی طلا از سوی بانک مرکزی/ متصدی انتشار اوراق گواهی طلا سازمان بورس است، نه بانک مرکزی

    اقتصاد میهن: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کاهش اعتماد عمومی مردم نسبت به بورس، جذب نشدن سرمایه‌ لازم و هم‌چنین ایجاد بستری برای فساد در معاملات از جمله مشکلاتی است که با انتشار اوراق گواهی طلا از سوی بانک مرکزی، اتفاق خواهد افتاد.

  • شتاب قطار سریع السیر واگذاری‌ها و خروج از بنگاه‌داری‌ها بانک ملی ایران

    اقتصاد میهن: درراستای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم در خروج از بنگاه‌داری بانک‌های کشور، بانک ملی ایران، یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون سهم دیگر به ارزش بالغ بر ۱۲ همت از شرکت نیشکر و صنایع جانبی را واگذار کرد.

  • پیام محسن پورکیانی به مناسبت پنجاه و نهمین سالگرد تاسیس سندیکای بیمه‌گران ایران

    اقتصاد میهن: دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران، در پیامی به مناسبت پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس این سندیکا، ضمن تبریک به اعضا و فعالان صنعت بیمه، بر دستاوردهای ارزشمند این نهاد صنفی قدیمی تأکید کرد.

  • تمرکز بر ۳ برنامه‌ محوری در سال آینده/ توسعه ابزارهای مالی در بورس های کالایی اهمیت ویژه ای دارد

    اقتصاد میهن: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، به تشریح ۳ برنامه اصلی بازار سرمایه برای سال ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: مهم‌ترین برنامه‌های سازمان بورس افزایش کارایی و ارتقا ارزش بازار سرمایه است.

  • ثبت اطلاعات فاقدین بیمه شخص ثالث پس از پایان بخشودگی، در سامانه فهرست خاکستری ستاد سوخت

    اقتصاد میهن: مدیر صندوق تامین خسارت‌های بدنی از ثبت اطلاعات وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث در سامانه فهرست خاکستری ستاد سوخت پس از پایان بخشودگی جرایم بیمه ای خبر داد.

  • صنعت بیمه ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است

    اقتصاد میهن: مدیرعامل هلدینگ فن‌آوری اطلاعات بیمه مرکزی گفت: صنعت بانکداری در پذیرش تحولات دیجیتال بسیار سریع‌تر از صنعت بیمه عمل کرده و صنعت بیمه حداقل ۲۰ سال از صنعت بانکداری عقب است.

  • هدف گذاری ارائه گزارش‌های حسابرسی بدون بند مشروط درسازمان بورس و اوراق بهادار

    اقتصاد میهن: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این‌که، حرکت به سمت ارائه گزارش‌های حسابرسی بدون بند مشروط، یک هدف مهم است که باید آن را محقق کنیم، گفت: سازمان بورس، ارائه گزارش‌های حسابرسی بدون بند مشروط را هدف گرفته است، بر این اساس باید اراده ارائه گزارش‌های مالی شفاف در شرکت‌ها و ناشران فعال در بازار سرمایه به‌وجود بیاید.

  • سرمایه بانک ملت ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی می شود

    اقتصاد میهن: مدیرعامل بانک ملت در مجمع عمومی فوق العاده این بانک که با تصویب افزایش 50 هزار میلیارد تومانی سرمایه آن همراه بود، از افزایش 130 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک ملت از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها و رسیدن سرمایه این بانک به 250 هزار میلیارد تومان پس از طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم خبر داد.

  • افزایش نجومی بودجه خواص و سهم اندک مردم عادی؟!/ آقای پزشکیان! روش تقسیم بیت المال مورد تأیید نهج البلاغه این بود؟

    اقتصاد میهن: تورم یکی از مولفه های مهم برنامه ریزی و به ویژه بودجه ریزی است. بر همین اساس هست که هر ساله، حقوق کارمندان و کارگران افزایش می یابد و نهادهای بودجه گیر، دریافتی بیشتری از خزانه عمومی یا همان بیت المال دارند.

  • زیان انباشته شرکت ذوب آهن اصفهان از مرز ۱۵ همت گذشت

    اقتصاد میهن: وضعیت مالی شرکت ذوب‌آهن اصفهان در ۹ ماهه اول سال جاری، گویای یک بحران عمیق و بی‌سابقه است. این شرکت که زمانی امید زیادی به توانمندی‌اش در عرصه صنعت کشور داشت، حالا با افزایش زیان‌های خود به رقمی نگران‌کننده رسیده است.

  • بودجه بندی چَرب دولت پزشکیان برای تریبون‌های مخالف! ؛ درصد رشد حقوق کارگران صفر!

    درصد رشد دستمزد نسبت به امسال چقدر خواهد بود؟ به‌ویژه آن‌ که با نگاهی به میزان حقوق و دستمزدی که در لایحه بودجه سال آینده برای کارگران درنظر گرفته، می‌بینیم دولت پزشکیان نیز همچون دولت رئیسی حاضر نشده میزان حقوق و دستمزد کارگران را بیش از ۲۰ درصد افزایش دهد و به این اعتبار می‌توان گفت که درصد رشد حقوق و دستمزد کارگران در سال آینده نسبت‌به سال جای، صفر خواهد بود! اما آن‌چه در این بحث، منجر به رنجش خاطر دوچندان شهروندان شده، این است که می‌بینند در شرایطی حقوق و دستمزد کارگران در سال آینده تنها ۲۰ درصد نسبت‌به سال جاری افزایش می‌یابد که بودجه درنظر گرفته شده برای بسیاری از نهاد‌ها و ارگان‌های خاص به‌مراتب بیش از این میزان است. تبعیضی که به‌باور بسیاری از ناظران و کارشناسان عملاً به‌مراتب بیش از فقر، جامعه را می‌آزارد. آن هم در حالی که شاهدیم این افزایش نابرابر بودجه، به‌ویژه شامل حال نهاد‌ها و دستگاه‌های به‌اصطلاح فرهنگی شده است که اغلب ارتباط معناداری با مطالبات و خواسته‌های عموم شهروندان ندارند و عمدتاً به کار تبلیغات سیاسی و ایدئولوژیک مشغولند. نهاد‌ها و سازمان‌هایی همچون صداوسیما، ستاد اقامه نماز، سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر که به‌ویژه در سال‌های گذشته بر موضوعاتی تمرکز کرده و به مسائلی پرداخته‌اند که عمدتاً حساسیت‌برانگیز بوده و بیش از آن‌که جامعه را به حاکمیت نزدیک کنند، منجر به تعمیق بیش از بیش شکافی شده‌اند که در سال‌ها و دهه‌های گذشته میان ملت و دولت فاصله انداخته است.جالب آن‌که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل‌کشور درواقع نخستین لایحه بودجه‌ای است که توسط سازمان برنامه و بودجه و مسئولان دولت پزشکیان تدوین شده و با نگاهی به مبالغی که در این لایحه به این نهاد‌ها و ارگان‌های خاص به‌اصطلاح فرهنگی اختصاص یافته و مقایسه آن با آن‌چه پیش‌تر در آخرین لایحه بودجه دولت رئیسی به این نهاد‌ها اختصاص یافته بود، می‌بینیم که تغییر مشی و رویکرد ویژه‌ای رقم نخورده و عملاً در همان مسیر پیشین گام برمی‌داریم.نکته حائز اهمیت دیگر در بررسی بودجه نهاد‌ها و ارگان‌های تبلیغاتی و فرهنگی این است که این افزایش چند ده درصدی بودجه، علاوه‌بر نهاد‌ها و سازمان‌هایی همچون صداوسیما و ستاد اقامت نماز، شامل حال ارگان‌هایی همچون کتابخانه و مرکز پژوهش‌های مجلس یا شورای نگهبان و بنیاد شهید نیز شده است. بودجه کدام نهاد‌ها در سال آینده بیشتر شده است؟ با نگاهی به میزان افزایش بودجه در چند ردیفی که هر کدام به نحوی به فعالیت‌های به‌اصطلاح فرهنگی و تبلیغاتی مجلس شورای اسلامی مربوطند، با برخی از بیشترین افزایش بودجه‌ها مواجه خواهیم شد. چنان‌که بودجه کتابخانه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۴ نسبت‌به سال ۱۴۰۳ خورشیدی، بیش از ۸۴ درصد افزایش یافته و بودجه مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با رشد ۲۷ درصدی در همین بازه زمانی همراه بوده است.جالب آن‌که این بودجه‌ها، مستقل از مبالغی است که به دو نهاد مجلس و شورای نگهبان اختصاص می‌یابد؛ مبالغی که نسبت‌به سال گذشته به‌نحوی چشمگیر افزایش یافته و مشخصاً درحالی که بودجه تخصیص یافته به مجلس در سال ۱۴۰۴ نسبت‌به سال جاری بیش از ۱۶ درصد افزایش یافته، بودجه‌ای که در همین بازه زمانی برای شورای نگهبان درنظر گرفته شده، ۲۸ درصد افزایش یافته است. با این همه، اما شاید افزایش بودجه هیچ‌یک از این نهاد‌های تبلیغاتی به اندازه بودجه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی جلب‌نظر نکند. چه آن‌که مخاطبان این رسانه حاکمیتی که هر روز نیز شماری از آنان این جمع نه‌چندان پرشمار را ترک می‌کند، خوب می‌دانند چگونه تمامی برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل شده که بجای محتوای فرهنگی با کیفیت، تبلیغات بی‌کیفیت و طولانی به خورد مخاطب می‌دهند. اما به‌رغم آن‌که صداوسیما بیش از تولید محتوای فرهنگی، مشغول درآمدزایی تبلیغاتی است، دولت بودجه این سازمان را بیش از ۳۳ درصد افزایش داده است. افزایش چشمگیر بودجه نهاد‌ها و ارگان‌های تبلیغاتی، اما تنها به سازمان صداوسیما محدود نیست. چنان‌که وقتی به میزان بودجه نهاد‌هایی همچون ستاد اقامه نماز یا ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز نگاه کنیم و این مبالغ هنگفت را با مبالغی که در سال جاری به آنها اختصاص یافته، مقایسه کنیم، می‌بینیم بودجه ستاد اقامه نماز تا بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و بودجه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز رشد ۱۹ درصدی را تجربه می‌کند. آن هم در شرایطی که وضعیت تخصیص بودجه سازمان تبلیغات اسلامی نیز تقریباً به همین منوال است و بنابر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل‌کشور، بودجه تخصیص یافته به این نهاد تبلیغاتی نسبت‌به سال جاری چیزی در حدود ۲۴ درصد افزایش یافته است. چانه زنی برای افزایش بیشتر بودجه نهاد‌های خاص در شرایطی که کمیسیون تلفیق سرگرم بررسی و تصویب بخش دوم لایحه بودجه سال آینده است و در روز‌ها و هفته‌های آینده نیز شاهد ادامه این روند در صحن علنی مجلس خواهیم بود، نگرانی ناظران نسبت‌به میزان رشد بودجه نهاد‌های تبلیغاتی را تشدید کرده، این است که اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به همین میزان افزایش بودجه نهاد‌های تبلیغاتی نیز راضی نیستند و به‌شدت در تلاشند تا در جریان بررسی و تصویب این بخش از لایحه بودجه سال آینده در کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی مجلس، تا حد ممکن بر این مبالغ بیافزایند! فراموش نکنیم کمیسیون فرهنگی مجلس که زیرنظر مرتضی آقاتهرانی، رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری اداره می‌شد، عملاً به پاتوق سوپر انقلابی‌های پارلمان تبدیل شده و اکثریت اعضای آن را نمایندگان منتسب‌به همین طیف خاص تشکیل می‌دهند. نمایندگانی همچون احمد راستینه که در قامت سخنگوی کمیسیون فرهنگی و البته عضو کمیسیون تلفیق بودجه در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی حاضر شده و با استفاده از این تریبون، این گزاره را تبلیغ می‌کند که «سهم فرهنگ از بودجه عمومی ناچیز است» و نهاد‌های تبلیغاتی در این لایحه «مظلوم» واقع شده‌اند.این مواضع، اما وقتی بیشتر موجب نگرانی می‌شود که می‌بینیم اشاره اصلی این نماینده منتسب‌به جبهه پایداری از «سهم فرهنگ» در بودجه، بحث تبلیغات سیاسی است؛ چنان‌که او در بخشی از صحبت‌هایش در همین برنامه تلویزیونی با اشاره به سهم رسانه از بودجه می‌گوید: «این همه پروپاگاندا و هجمه رسانه‌ای علیه صداوسیما بی‌معنی است. توفیقات جهان امروز با رسانه محقق می‌شود که در تبیین عملیات وعده صادق ۲ صداوسیما نقش مهمی را ایفا کرد که موجب انسجام، وحدت و غرور ملی شد. در برنامه هفتم نیز وظایف سنگینی برای صدا‌وسیما در نظر گرفته شده، اما بودجه کم است!»

آخرین خبرها
بیمه پارسیان بانک رفاه بانک توسعه صادرات ایران بانک سپه بانک تجارت بانک توسعه تعاون بانک ملی موسسه ملل بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
پیشنهاد ما
وزارت ارشاد
ویدیو