۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر چاپ

اردشیر زاهدی؛ از معاملات میلیارد دلاری تا قرار گذاشتن با الیزابت تیلور

اردشیر زاهدی؛ از معاملات میلیارد دلاری تا قرار گذاشتن با الیزابت تیلور

اقتصاد میهن: اردشیر زاهدی معاملات تجاری به ارزش میلیارد‌ها دلار را برای ایران فراهم کرده و مهمانی‌های مجللی را در امریکا برگزار می‌کرد. او با نمایندگان کنگره امریکا روابط نزدیکی داشت و با "الیزابت تیلور" بازیگر معروف قرار ملاقات می‌گذاشت.

روزنامه "نیویورک تایمز" در گزارشی درباره "اردشیر زاهدی" به مناسبت فوت او، نوشته است: "زاهدی زمانی که به عنوان سفیر ایران در امریکا در دهه ۷۰ میلادی خدمت می‌کرد به دلیل برگزاری مهمانی‌های متعدد و ولخرجی‌هایش شهرت پیدا کرده بود. برای مثال، در مهمانی‌های او در سفارت ایران در واشنگتن در سال ۱۹۷۵ افراد مهمی، چون "باربار استرایسند" خواننده امریکایی و "جان پیتز" تهیه کننده امریکایی حضور داشتند. زاهدی میزبان مجلل‌ترین و پرستاره‌ترین مهمانی‌های واشنگتن بود. او اخیرا در ویلای خود در نزدیکی لوزان سوئیس در سن ۹۳ سالگی فوت کرد.

"جان قزوینیان" مورخ روابط ایران و امریکا در دانشگاه پنسیلوانیا در مصاحبه‌ای گفته که "اردشیر زاهدی" پنج ماه به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری بود. او هشت ماه پیش ایمیلی را از آقای زاهدی دریافت کرده بود که در آن اردشیر زاهدی از ابتلایش به کرونا خبر داده بود. زاهدی در اوایل دهه ۶۰ و در بخش اعظم دهه ۷۰ میلادی به دلیل سرگرمی‌ها و مهمانی‌های زیادش در سفارتخانه ایران شهرت داشت.

"نیویورک تایمز" در سال ۱۹۹۴ میلادی گزارش داده بود، مهمانی‌های مجلل زاهدی همراه با گروه‌های موسیقی، جوایز بازی، خاویار و شامپاین بوده و سیاستمداران مطرحی چون "هنری کیسینجر" و هنرمندانی، چون "اندی وارهول" و "الیزابت تیلور" در اتاق ایرانی سفارت ایران در امریکا با کاشی‌های آبی مورد استقبال قرار می‌گفتند. در این حلقه افراد مهم "باربارا استرایسند" و "فرانک سیناترا" نیز حضور داشتند. گفته می‌شد زاهدی رابطه عاشقانه‌ای نیز با الیزابت تیلور داشته و حتی ممکن است با "لیزا مینلی" بازیگر و خواننده امریکایی، "باربارا والترز" خبرنگار امریکایی و "ژاکلین اوناسیس" بانوی اول سابق امریکا نیز در ارتباط بوده باشد.

زاهدی، اما در حالی که تصویرش به عنوان مردی هوسران نمایش داده می‌شد، نقش محوری در تقویت قدرت و موقعیت شاه داشت. او داماد شاه بود و ارتباط نزدیکی با بازرگانان و سیاستمداران بانفوذ داشت و تعداد زیادی از روسای جمهوری امریکا را می‌شناخت. در طول حضورش در سفارت ایران در امریکا در دهه ۷۰ میلادی او قرارداد‌های تجاری متعددی را منعقد کرد. ایران مقادیر زیادی نفت به امریکا فروخت و میلیارد‌ها دلار تسلیحات و فناوری‌های امریکایی خریداری شد. زاهدی کمک کرد تا ایران و امریکا روابطی صمیمی با یکدیگر پیدا کنند. روابط به حدی گسترش یافت که کیسینجر وزیر خارجه وقت امریکا شاه را به عنوان "متحد بی‌شرط برای امریکا" معرفی کرده بود.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها