۱۴۰۳ جمعه ۲۱ ارديبهشت چاپ
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران :

قرارداد گازی ایران و عراق به مدت ۵ سال تمدید شد

قرارداد گازی ایران و عراق به مدت ۵ سال تمدید شد

اقتصاد میهن: مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تمدید 5 ساله قرارداد گازی ایران و عراق خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد میهن، مجید چگینی با اشاره به عملکرد شرکت ملی گاز ایران، در سال ۱۴۰۲ گفت: پارسال شاهد افزایش ظرفیت پالایش گاز بودیم که با عملیاتی‌شدن پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی، ظرفیت اسمی پالایش و نم‌زدایی کشور از روزانه یک میلیارد و ۳۱ میلیون مترمکعب به حدود یک میلیارد و ۹۳ میلیون مترمکعب در روز رسید و حدود ۶۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه پالایشگاه‌های کشور افزوده شد.وی افزود: گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران حدود ۲۵ میلیون مترمکعب در روز نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و تولید میعانات گازی نیز از ۱۹۸ میلیون بشکه در سال به ۲۵۹ میلیون بشکه رسیده است، حجم گاز تحویلی به شبکه سراسری در سال ۱۴۰۰ نیز روزانه حدود ۷۸۹ میلیون مترمکعب بود که در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۴ میلیون مترمکعب رسید.معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد:  صادرات گاز به دلیل مشکلاتی که ترکیه داشت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت و مجموع آن ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب بود.

اتصال ۲۰ نیروگاه به شبکه گاز کشور از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم

چگنی بیان کرد: شبکه گاز شهری و روستایی کشور نسبت به ابتدای آغاز به‌کار دولت سیزدهم ۵۰ هزار و ۳۷۶ کیلومتر و مجموع انشعابات حدود ۹۳۲ هزار و ۸۶۱ افزایش یافته است؛ تعداد مصرف‌کنندگان عمده صنعتی نیز ۳ هزار و ۴۷ واحد بیشتر شده و تعداد نیروگاه‌های گازرسانی‌شده در این مدت ۲۰ نیروگاه بوده است. همچنین ۵۰ شهرو ۶ هزار و ۴۰۰ روستا نیز در ۲.۵ سال فعالیت دولت کنونی به شبکه گاز کشور متصل شدند. معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: گاز تحویلی به خطوط سراسری پارسال ۴.۵ درصد افزایش یافت. از سویی حجم مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۳.۱ درصد کاهش یافت که در نتیجه اقدامات همسو با بهینه سازی مصرف گاز بود. البته دمای هوا نیز در این باره تاثیرگذار است.چگنی افزود: حجم تحویل گاز در سال ۱۴۰۲ به نیروگاه‌ها ۱۱ درصد، صنایع عمده ۶ درصد، تزریق گاز به مخازن نفتی ۶۳ درصد و به مخازن گازی ۱۳ درصد افزایش داشته است. سوخت ایستگاه‌ها نیز با اقدام‌های بهینه‌سازی ۷ درصد کاهش یافت.

بهره‌برداری و آغاز عملیات ۲۲۴ میلیون یورو پروژه در ۱۴۰۲

وی با اشاره به اجرای طرح‌ها و پروژه های مهم در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: در مجموع معادل ۲۲۴ میلیون یورو پروژه به بهره‌برداری رسید یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که معادل بیش از ۱۰ همت است.مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره اقدام‌های این شرکت در حوزه کاهش گازهای مشعل گفت: مزایده گازهای مشعل در پالایشگاه‌های پارس جنوبی و پالایشگاه پارسیان نیز پارسال برگزار شد. همچنین مزایده گازهای کربن و CO2 پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد و بیدبلند و پکیج‌های پارس جنوبی انجام شده و برندگان مزایده در حال تجهیز کارگاه هستند و مطالعات پایه‌ای هستند.چگنی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ در حوزه صدور پروانه برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۲.۶ همت سرمایه‌گذاری داشتیم، پارسال نیز حدود ۳ همت پروانه صادر شد.وی از نیاز به جذب ۴۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت گاز کشور طبق برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: طبق این برنامه ۲۰ میلیارد تومان آن از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تامین می‌شود.

تشکیل کارگروه مشترک ایران و ترکیه با موضوع تمدید قرارداد صادرات گاز

معاون وزیر نفت با اشاره به توسعه دیپلماسی انرژی توضیح داد: قرارداد صادرات گاز به عراق به مدت ۵ سال دیگر تمدید شد. همچنین مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد در جریان و قرار است با تشکیل کارگروهی مشترک این موضوع پیگیری شود.به گفته چگنی ارمنستان نیز متقاضی دریافت گاز بیشتری از ایران است و مذاکرات در این حوزه در حال انجام است؛ همچنین پاکستان در چند ماه گذشته اعلام کرده که می‌خواهد قرارداد گازی با ایران را احیا کند و مذاکره‌هایی بین دو طرف انجام شده است.

همکاری صنعت گاز با ۱۰۰ دانش‌بنیان

وی تصریح کرد: اکنون بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان با شرکت ملی گاز ایران در ارتباط مستقیم هستند و ۴۲ فلم کالای راهبردی از طریق آنها ساخته می‌شود، قراردادهایی نیز با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای حمایت از آنها امضا شد و پارسال بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۵ دانش‌بنیان اختصاص یافت و امیدواریم امسال تا سقف هزار میلیارد تومان تسهیلات به آنها ارائه شود. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ذخیره‌سازی گاز جزو اولویت‌های این شرکت و وزارت نفت است، گفت: با تکمیل پروژه‌های در حال اجرای توسعه یا احداث، در مجموع روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت ذخیره‌سازی گاز کشور افزوده می‌شود. چگنی در ادامه درباره اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و هوشمندسازی کنتورهای گاز توضیح داد:‌ طرح اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها ادامه دارد و تا امروز بیش از ۱۲۰ هزار موتورخانه بهسازی شده‌ است، با اجرای این طرح تاکنون حدود ۵۵۲ میلیون مترمکعب گاز صرفه‌جویی شد.وی افزود: همچنین طرح جایگزین کردن بخاری‌های بازده بالا به جای بخاری‌های با بازده پایین به‌عنوان یک تکلیف قانونی در حال اجراست. باید ۴ میلیون بخاری بازده پایین را با بخاری‌های بازده بالا تعویض کنیم که قرارداد آن به‌زودی امضا خواهد شد.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: ایجاد زیرساخت بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی در سال ۱۴۰۲ در بورس انرژی انجام شد و در آینده نزدیک از گواهی‌های صرفه جویی رونمایی می‌شود تا این گواهی‌ها در بورس ارائه شوند. پارسال نیز حدود ۶۳۲ میلیون مترمکعب گواهی صرفه‌جویی انرژی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شده است. چگنی با تأکید بر این‌که مشترکان خانگی و تجاری با مدیریت مصرف می‌توانند تأثیر بسزایی در توزیع گاز به بخش مولد اقتصاد کشور داشته باشند تصریح کرد: طرح‌های تشویقی برای مشارکت مردم در مصرف بهینه در نظر گرفته شد که اجرای این طرح‌ها در  استان‌های خراسان رضوی جنوبی و یزد نتایج بسیار خوبی داشت و بنا داریم با هدف افزایش مشارکت مردم در فرآیندهای مولد اقتصاد کشور، این طرح‌ها را امسال هم به صورت کشوری اجرا کنیم.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک ملی موسسه ملل بانک تجارت بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها