طبق آخرین آمار منتشر شده در اسپیدتست، در حال حاضر متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۲.۳۰ مگابیتبرثانیه و رتبهاش ۸۰ جهانی است، متوسط سرعت دانلود اینترنت ثابت نیز ۲۱.۳۵ مگابیتبرثانیه است و در جایگاه ۱۳۴ اینترنت ثابت در جهان قرار دارد.
متوسط سرعت اینترنت ثابت در ماه گذشته، ۲۱.۳۵ مگابیتبرثانیه و متوسط سرعت آپلود ۱۲.۶۲ مگابیتبرثانیه بود و ایران در رتبه ۱۳۴ قرار داشت. این نشان میدهد که سرعت اینترنت ثابت، تغییری نداشته است.این در حالی است که در ماه گذشته متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۵.۴۸ مگابیتبرثانیه بوده است که رتبه ایران را به ۷۱ از میان ۱۴۰ کشور رسیده بود.
دستور وزیر چه شد؟
وزیر ارتباطات اوایل مهر و پس از گلایه بسیاری از کاربران از وضعیت اینترنت، دستور داد کمیته ویژهای با حضور سازمان تنظیم مقررات (رگولاتوری)، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات و اپراتورها تشکیل شود تا به وضعیت سرعت اینترنت سریعتر رسیدگی شود.
با وجودی اینکه یک هفته از دستور فوری وزیر ارتباطات برای بررسی دلایل کندی کیفیت اینترنت گدشته است و رگولاتوری ملزم شد تا گزارش اقدامات اجرایی را اطلاع رسانی کند و برای رفع سریع مشکل، راهکار ارائه دهد اما تاکنون اطلاع رسانی جامع و شفافی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صورت نگرفته است. گزارشهای به دست آمده نشان میدهد که مشکل سرعت اینترنت و پهنای باند همچنان پابرجاست و باعث مشکلاتی برای افراد شده است.کندی سرعت اینترنت تلفن همراه و ثابت در چند ماه اخیر باعث گلایههای فراوانی از سوی کاربران شده است. اما به نظر میرسد دولت سیزدهم برای کندی اینترنت برنامههایی را در نظر دارد که در صورت اجرای آن ممکن است سرعت اینترنت بهبود پیدا کند.
متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۱، به ۳۵.۰۹ مگابیتبرثانیه رسید و ایران در رتبه ۷۳ از میان ۱۴۰ کشور قرار گرفت؛ در حوزه اینترنت ثابت نیز متوسط سرعت دانلود در ایران، ۲۲.۰۱ مگابیتبرثانیه است که رتبه ایران را به ۱۳۴ از میان ۱۷۵ کشور میرساند.به گزارش ایسنا، در حال حاضر متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۲.۳۰ مگابیتبرثانیه و رتبهاش ۸۰ جهانی است، متوسط سرعت دانلود اینترنت ثابت نیز ۲۱.۳۵ مگابیتبرثانیه است و در جایگاه ۱۳۴ اینترنت ثابت در جهان قرار دارد.
سرعت اینترنت از مواردی است که همواره برای کاربران دغدغه بوده و یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب میشود و وبسایت Speedtest شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند.بر این اساس تا ماه ژانویه ۲۰۲۱، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۴۶.۷۴ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۲.۴۹ مگابیتبرثانیه و تاخیر، ۳۷ میلیثانیه بود. در حوزه اینترنت ثابت نیز متوسط جهانی سرعت دانلود، ۹۶.۹۸ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود ۵۱.۲۸ مگابیتبرثانیه و تاخیر، ۲۰ میلیثانیه بود.طبق آخرین آمار منتشر شده در اسپیدتست، تا ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۶۸.۴۱۴ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۳.۷۹ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۶ میلیثانیه است. در حوزه اینترنت ثابت نیز متوسط جهانی سرعت دانلود، ۱۱۶.۸۶ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود ۶۴.۷۳ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۱۸ میلیثانیه است.
در حالی که تا ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱، متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۶۳.۱۵ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۳.۳۷ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۶ میلیثانیه بود. در حوزه اینترنت ثابت نیز متوسط جهانی سرعت دانلود، ۱۱۳.۲۵ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود ۶۲.۴۵ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۱۹ میلیثانیه بود.رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان تا ماه سپتامبر ۲۰۲۱، به ترتیب به امارات متحده عربی (۲۷۳.۸۷ مگابیت برثانیه)، کره جنوبی(۲۱۴.۴۷ مگابیت برثانیه)، قطر (۱۷۸.۸۳ مگابیتبرثانیه)، نروژ (۱۷۸.۷۰ مگابیت برثانیه) و کویت (۱۷۰.۶۷ مگابیت برثانیه) تعلق دارد.
همچنین رتبه یک تا پنج اینترنت پهنباند ثابت در جهان، به ترتیب به موناکو (۲۷۰.۲۵ مگابیتبرثانیه)، هنگکنگ (۲۶۰.۳۵ مگابیتبرثانیه)، سنگاپور (۲۵۷.۱۵ مگابیتبرثانیه)، رومانی (۲۴۱.۳۵ مگابیت برثانیه) و سوئیس (۲۳۱.۹۶ مگابیتبرثانیه) تعلق دارد.در حال حاضر متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۵.۰۹ مگابیتبرثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۲.۶۲ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۸ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۷۳ از میان ۱۴۰ کشور رسانده است.
این در حالی است که در ماه سپتامبر ۲۰۲۱، متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۵.۴۸ مگابیتبرثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۲.۵۳ مگابیتبرثانیه بود و ایران در جایگاه ۷۱ قرار داشت. همچنین طبق این آمار، اینترنت موبایل ایران در حال حاضر از کاستاریکا، تونس و ارمنستان کندتر و از برزیل، سورینام و مکزیک سریعتر است.