در ادامه این مطلب آمده است: این مصاحبه روی برنامهها و طرحهایی تمرکز کرد که طی ۵ سال گذشته تحت عنوان چشم انداز ۲۰۳۰ اجرا شده و مساله جالب، ارائه تفسیرهایی در مورد تحولات بزرگ در سطح دولت از سوی امیر سعودی بود، که سال ۲۰۱۵ را سالی به شدت سخت توصیف کرد.در حوزه اقتصادی، ولی عهد سعودی تاکید کرد که درآمدهای صندوق سرمایه گذاری خزانه داری دولت در حال حاضر صفر است و به این شکل، شاهزاده بن سلمان اخذ مالیات بیشتر از سعودیها را توجیه کرده و دلیل آن را چالشهای اقتصادی دانست که در سال ۲۰۲۰ جهان را احاطه نمود.
بن سلمان همچنین به رابطه عربستان سعودی و مذهب وهابیت در دوران جدید اشاره و تصریح کرد: «اگر شیخ محمد عبدالوهاب از قبرش خارج شود و ببیند ما به نصوصش پایبند هستیم بدون آنکه از عقل هایمان برای اجتهاد استفاده کنیم، خود وی نیز با این مساله مخالفت میکند». اظهارات بن سلمان نشان از سست شدن این ائتلاف داشت.بن سلمان همچنین در مورد تغییری که در رابطه با ایالات متحده پس از ریاست جمهوری جو بایدن در مورد جنگ یمن و ترور خاشقچی ایجاد شده به وجود «حاشیه اختلافی» اشاره کرده و گفت سران دو کشور تا ۹۰ درصد اتفاق نظر دارند، اما تاکید کرد که سعودی هیچ فشار یا دخالتی در مسائل داخلی اش را نمیپذیرد.
سعودی پیش از این انجام مذاکرات با ایران را انکار کرده بود، اما این بار از زبان، ولی عهد تصریح کرد: «ایران دولت همسایه است و ما تنها به دنبال روابط خوب و ممتاز با آن هستیم. عربستان سعودی نمیخواهد ایران در شرایط سختی باشد، بلکه برعکس یک ایران شکوفا و توسعه یافته را میخواهد». این یک خطاب سیاسی جدید خارج از چارچوب دیپلماسی است، اما بن سلمان طی صحبتهای خود از اختلاف در مورد برنامههای هستهای تهران و حمایت آن از شبه نظامیان در برخی دولتهای منطقه نیز غافل نشد.
یک تغییر چشم گیر دیگر نیز در سخنان بن سلمان دیده میشد که با وجود قانونی ندانستن انقلاب حوثی ها، تصریح کرد که ریاض به یمن پیشنهاد حمایت اقتصادی داده و در مقابل آن، خواهان آتش بس از سوی حوثی هاست. ولی عهد سعودی در اشارهای دیگر، حوثیها را یمنی و دارای اصالت و ریشه عربی دانست.
موضع جدید سعودی، نشان دهنده نیازها و ضرورتهای نظامی، سیاسی و اقتصادی تحمیل شده به عربستان، از زمان شروع فشار سیاسی و تسلیحاتی ایالات متحده به ریاض و نتیجه از سر گیری مذاکرات آمریکا با ایران در خصوص توافق هستهای و کاهش تحریمهای ایران، نفوذ حملات حوثیهای یمن به داخل عربستان، شکست محاصره قطر و در نهایت، مشکلات اقتصادی مربوط به کاهش قیمتهای نفت و در نتیجه پیامدهای شیوع کروناست.