کد خبر : 87081 تاریخ : ۱۴۰۰ سه شنبه ۳ فروردين
دست خالی اصلاح‌طلبان در انتخابات؛ رئیس‌جمهور اصولگرای ۱۴۰۰ کیست؟ اقتصاد میهن: روزنامه روسی "کومرسانت" در گزارشی با اشاره به اینکه چیزی از جنبش اصلاحات در ایران جز خلاء ایجاد شده فعلی باقی نمانده است، می‌نویسد که احتمالا برد نامزدی اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایران بیش از نامزدی اصلاح طلب است.
دست خالی اصلاح‌طلبان در انتخابات؛ رئیس‌جمهور اصولگرای ۱۴۰۰ کیست؟

این روزنامه روسی در گزارش خود می‌نویسد: "به طور رسمی کارزار انتخاباتی برای نامزد‌های مورد تایید شورای نگهبان تا یک ماه پیش از انتخابات آغاز نمی‌شود. با این وجود، فارغ از آنکه نامزد‌ها چه شعار‌هایی را مطرح کنند، انتخابات پیش رو خط مشی هشت سال ریاست جمهوری "حسن روحانی" را پیش رو قرار می‌دهد.

روحانی که در انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی به پیروزی چشمگیری دست یافت در برابر موج انتظارات مردم ایران مبنی بر لزوم خروج آن کشور از انزوای بین‌المللی و اجرای اصلاحات فوری اجتماعی و اقتصادی قرارگرفت اکنون، اما در پایان دولت‌اش فاقد دستاوردی است که جانشین بالقوه اصلاح‌طلب او بتواند از آن به عنوان دلیلی برای تشویق رای‌دهندگان به رای دادن به رویکرد اصلاح‌طلبانه استفاده کند. در چنین شرایطی اصولگرایان که در انتخابات پارلمان ماه فوریه سال گذشته به پیروزی دست یافتند و کنترل قوه مقننه را در ایران در دست گرفتند از هر فرصتی برای خارج کردن اصلاح‌طلبان از گردونه قدرت و تصدی منصب ریاست جمهوری استفاده می‌کنند".

این روزنامه روسی در ادامه می‌نویسد: "یکی از برجسته‌ترین چهره‌هایی که ممکن است برای انتخابات پیش رو نامزد شود "محمود احمدی‌نژاد" است که به تقابل با غرب مشهور است."محمد قالیباف" شهردار سابق تهران و رئیس فعلی مجلس نیز قوی‌ترین رقیب "حسن روحانی" در انتخابات سال ۲۰۱۳ بود و "ابراهیم رئیسی" رئیس قوه قضائیه که در انتخابات پیشین نامزد شد نیز از نامزد‌های احتمالی دیگر برای انتخابات پیش‌رو هستند.

در مورد اصلاح‌طلبان هنوز هیچ نامزد برجسته بالقوه‌ای در اردوگاه آنان وجود ندارد که بتواند با نامزد اردوگاه اصولگرا رقابت کند. روحانی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار داشت نتوانست باعث لغو تحریم‌های امریکا شود و اصلاحات اقتصادی وعده داده شده را به سرانجام برساند. در نتیجه، اصلاح طلبان با وضعیتی دشوار روبرو هستند. آنان نمی‌توانند سیاستمداری را بیابند که بتواند اردوگاه لیبرال‌ها را برای رویارویی با احمدی‌نژاد یا قالیباف شکل دهد.

اکنون اصولگرایان رویکرد روحانی که در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۳ میلادی از سوی او دنبال شد را علیه شخص وی به کار می‌برند. در آن زمان روحانی با انتقاد شدید از احمدی‌نژاد بیان کرد که رئیس‌جمهور باید مسئول همه ناکامی‌ها باشد. همچنین، در عمل امیدی نیست که امریکا در ماه‌های آینده اولین قدم را برای احیای برجام بردارد و شرط ایران برای لغو تمام تحریم‌ها را عملی کند. در چنین بستری شرایط به نفع اصولگرایان خواهد بود. البته انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در دهه‌های گذشته شبیه یک معما بوده است. به نظر می‌رسد امسال نیز این وضعیت معماگونه تا لحظه آخر ادامه یابد.