کد خبر : 86460 تاریخ : ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۹ بهمن
آیت الله مصباح می گفت در اسلام دموکراسی نداریم علی یونسی: آیت الله مصباح شدیدا با دموکراسی مخالف بود / ای کاش انقلاب دیرتر پیروز می شد اقتصاد میهن: مهدی نصیری در تازه ترین گفت وگوی خود در سلسله برنامه های «عصر حیرت» به سراغ حجت الاسلام علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات رفته است که گزیده ای از این گفت وگو در پی می آید:
علی یونسی: آیت الله مصباح شدیدا با دموکراسی مخالف بود / ای کاش انقلاب دیرتر پیروز می شد

* از بهترین اساتید مدرسه حقانی آیت الله مصباح بودند. ایشان نسبت به التقاط مسائل دینی با مسائل غیر دینی به شدت حساسیت نشان می دادند. آیت الله  مصباح افکار مخالف و این اواخر طلاب مخالف خودشان را تحمل نمی کردند. می گفت توی مدرسه یا جای من هست یا اینها؛ مرحوم آقای قدوسی تقریبا برای اداره مدرسه عاجز شدند بالاخره علاج این مسئله به عهده شهید بهشتی بود که دعوت شده بود منزل شهید قدوسی و چند نفر از طلاب (من، شهید شاهچراغی، دکتر مقدم و جواد محدثی) به عنوان نماینده  مخالفین شیوه  تدریس آقای مصباح دعوت شدند.

* آیت الله بهشتی پرسیدند شما چرا مخالف هستید؟ ما گفتیم ما مخالف نیستیم ما اتفاقا جزء مشتاقان تدریس  آقای مصباح هستیم . آقای مصباح می فرمایند که  یا من باید در این مدرسه باشم یا این  طلبه ها. حرف ما این است که ایشان در مورد هر نظری و شخصیتی حق دارند نقد کنند ولی نباید به آنها نسبتی بدهند همین؛

* آقای بهشتی رو کردند به آقای قدوسی و گفتند من خوشحالم که محصول مدرسه ما این طلبه ها هستند و اینقدر منطقی فکر می کنند و برادرمان آقای مصباح اگر چنانچه اصرار دارند که نباشند ما طلبه ها را ترجیح می دهیم که باشند آیت الله مصباح از مدرسه حقانی رفتند و موسسه در راه حق را تشکیل دادند.

* آیت الله مصباح شدیدا با دموکراسی مخالف بود صادقانه آیت الله مصباح می گفت دموکراسی در اسلام نداریم. اصلا نظام جمهوری به نظر ایشان التقاطی بود.

* در داخل وزارت اطلاعات چندین نظریه وجود داشت یک نظریه این بود که  بالاخره دشمنان را باید از سر راه برداشت با کمترین هزینه؛  افرادی بودند هنوز هم ممکن است کسانی در سازمان های اطلاعاتی امنیتی که این تئوری را داشته باشند. افرادی این را اسلامیزه هم کردند که این روش، روش درستی است کم هزینه، سریع، بی خطر و راحت؛

 نصیری: شما با این قرائت فقهی موافق نبودید؟

یونسی: شدیدا مخالف بودم. قبل از اینکه به وزارت اطلاعات بروم با افرادی که متهم بودند به این کارها در دادگاه نظامی برخورد و مجازات کردم . آقای رییسی اولین رئیسی است که از دل خود سیستم برخاسته است و سیستم را می شناسند و من از این بابت مطمئن هستم که زمان به نفع ایشان است که خیلی از دردها و اشکالات دستگاه قضایی را حل می کند

* شاه همه  راه های اصلاح را بست. خودش رهبر انقلاب (شاه و ملت) شد، خودش رهبر اصلاحات شد یعنی شریکی برای خودش قائل نبود وقتی که همه  راه ها را بست همان جمله ای که مرحوم بازرگان گفت که من آخرین نسلی هستم که با کلام با شما مواجه هستم ولی کاری نکنید که از این پس دیگران با لوله تفنگ با شما حرف بزنند .

* ای کاش انقلاب دیرتر پیروز می شد ما با برنامه برای فردای انقلاب پیروزی را دست می گرفتیم.

* جریان های سیاسی بدترین تصمیمی که می گیرند این است که با  صندوق های رای قهر کنند. آنها باید فرد مناسب را انتخاب کنند با همین مضایق شورای نگهبان با همین فیلترهای تحمیلی شورای نگهبان که من همیشه مخالف این بودم

* من با حکومت نظامیان و با فکر نظامی مخالف هستم همین طور با حکومت روحانیان یا فکر حاکمیت محض روحانیت مخالفم. حتما باید حکومت با انتخابات صورت بگیرد.

* گفتگوی ملی را در مقطعی که وزیر اطلاعات بودم شروع کردم معاون سیاسی ام را مامور کردم که همه رهبران سیاسی و احزاب و سازمان ها و شخصیت های سیاسی را به وزارت اطلاعات دعوت کنید با هم صحبت بکنیم.

*  ما در ایران یک گسل های ریشه داری داریم به نام اقوام ایرانی انسجام ما در پذیرش تکثر و تنوع هست و تبدیل تضادهای قومی به تکثر قومی؛یک دست سازی نه شدنی است و نه به مصلحت است و نه مشروع است .

* ایران ظرف اسلام است یعنی این مظروف بدون ظرف نابود می شود کسانی که اسلام را منهای ایران بخواهند اسلام را از دست می دهند و کسانی که ایران را بدون اسلام بخواهند ایران هم از دست می دهند این دو تا لازم و ملزوم هم هستند.

 * کوروش تنها شخصیت حاکم جهان گشای مقدس برای همه ی بشریت است و این افتخار نصیب ما ایرانی ها است قرآن او را پیغمبر یا شبه پیغمبر ستوده ست

نصیری: چرا باید بگوییم 2500 سال پوچ بوده  و فقط جمهوری اسلامی مطلوب است؟

 یونسی: تاریخ ایران از 1357 یا 1358  یا حتی از تاریخ اسلام شروع نشده . اینها مراحل تکاملی ملت ایران است.