کد خبر : 86079 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۲ بهمن
رشد تولید در شرکت فولاد مبارکه با وجود تحریم های امریکا اقتصاد میهن: شرکت فولادمبارکه اصفهان بزرگترین واحد صنعتی خصوصی در ایران است و بزرگترین مجتمع فولادسازی ایران به این شرکت اختصاص دارد.این شرکت و محصولات تولیدی آن در دوره های مختلف اقتصادی و اجتماعی ایران بسیار تاثیر گذار بود و همین مساله باعث شد تا شرکت مذکور بتواند با سرعت بالایی رشد کند.
رشد تولید در شرکت فولاد مبارکه با وجود تحریم های امریکا

 

هم اکنون شرکت فولاد مبارکه در میان بزرگترین صادرکنندگان فولاد ایران است و محصولاتش هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی پتانسیل رقابت در بازارهای جهانی را دارد.در سال های اخیر در مورد توان صادرات فراورده های فولادی این شرکت به بیش از ۳۸ کشور دنیا صحبت شد ولی فشارهای تحریمی مانع بزرگی در مسیر رشد بازارهای صادراتی  فولاد ایران ایجاد کرد. فشارهایی که در دوره ریاست جمهورد دونالد ترامپ و بعد از تحریم صنایع فلزی ایران بیشتر هم شد.

 اهمیت این شرکت در اقتصاد ایران و در صحنه بین المللی  به اندازه ای بود که بارها مورد تحریم امریکا قرار گرفت و دولت دونالد ترامپ در آخرین تلاش خود برای وارد کردن فشار بر ایران ، شرکت فولاد مبارکه را در فهرست شرکتهای تحریمی قرار داد.این در حالیست که پیشتر تحریم صادرات فلزات از ایران هم مطرح شده بود و با تحریم شرکت فولاد مبارکه، آخرین تلاش برای تضعیف زیرساختهای اقتصادی ایران و آسیب رساندن به بزرگترین شرکت فولادسازی کشور انجام شد. ولی هیچ کدام از این فشارها باعث نشد تا شرکت فولاد مبارکه از رشد بازماند و هم حجم تولید این شرکت افزایش یافت و توانست در حوزه های مختلفی به ایفای نقش بپردازد.

رشد تولید فولاد مبارکه در سال جاری

 طبق گزارش منتشر شده توسط  توسط وزارت صنایع و معادن ایران،  این شرکت توانسته است در نه ماه اول سال جاری یعنی در فاصله ۲۰ مارس سال ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر همین سال ۷.۵۶ میلیون تن فراورده های فولادی نیمه آماده تولید کند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷ درصد رشد داشت.در نتیجه سرمایه گذاریهای انجام شده در شرکت و برنامه ریزی هایی که برای افزایش ظرفیت تولید صورت گرفت، تنها در نهمین ماه سال جاری مالی یعنی در فاصله ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۰  تا ۲۰ دسامبر همین سال ، شرکت فولاد مبارکه اصفهان توامست ۸۷۳ هزار و ۶۶۵ تن فولاد وارد بازار کند  که ۸ درصد نسبت به سال قبل از ان بیشتر بود.

نه تنها این شرکت توان تولید خود را افزایش داده است بلکه شرکتهای زیرمجموعه فولاد مبارکه هم در این سال سخت اقتصادی یعنی سال ۲۰۲۰ رشد تولید را تجربه کرده اند به عنوان مثال شرکت فولاد صبا استیل که یکی از شرکتهای زیرمجموعه فولاد مبارکه است  در سه فصل اول سال جاری یعنی از نه ماهی که از روز ۲۰ مارس سال ۲۰۲۰ شروع شده است بالغ بر ۶.۰۴ میلیون تن فولاد وارد بازار کرد.

عرضه ماده اولیه بیش از ۳۰۰۰ شرکت

 برای تشریح اهمیت شرکت فولاد مبارکه در اقتصاد ایران همین بس که به آمارهای موجود در مورد شرکتهای همکار با  فولاد اشاره کنیم. بر طبق اطلاعات موجود شرکت فولاد مبارکه ماده اولیه مورد نیاز بیش از ۳۰۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی  در کشور را تامین می کند و به همین دلیل است که نقش و جایگاه مهمی در اقتصاد ایران دارد.این کارخانه هایی که مواد اولیه مورد نیاز خود را از شرکت فولاد مبارکه دریافت می کنند در حوزه های مختلفی از جمله صنعت لوله و پروفیل،نفت و گاز و پتروشیمی،خودرو، موتور الکتریکی، لوازم خانگی و صنایع فلزی سبک و سنگین فعالیت می کنند.

از طرف دیگر این شرکت بزرگ هر ساله سهمی از محصولات خود را به بازارهای صادراتی عرضه می کند و هدف از اجرای این سیاست براورده شدن نیاز ارزی کشور و حضور مستمر شرکت بزرگ ایرانی در بازارهای جهانی عنوان شده است. البته تلاش برای حفظ جایگاه در بازارهای صادراتی باعث افزایش سرمایه گذاری در ارتقای کیفی محصولات  هم می شود و همین  توجه به کیفیت محصولات است که باعث رشد صنعت فولاد مبارکه در سالهای اخیر شده است.