کد خبر : 84347 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۸ مهر
درمان کرونا حتما هزینه دارد حتی در بیمارستان دولتی ! هزینه تست کرونا در ایران چقدر است ؟ / فقرا کرونا بگیرند به قبرستان می روند اقتصاد میهن: براساس اعلام وزارت بهداشت امروز 28 مهر ماه 4 هزار و251 بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد، که یک هزار و 948 نفر از آنها بستری شدند. طبق این آمار مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به 534 هزار و 631 نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به 30 هزار و 712 نفر رسید. آیا تنها دلیل بالا رفتن این آمارها همه گیری این بیماری است ؟ آیا می توان به دلایل دیگر نیز اندیشید؟!
هزینه تست کرونا در ایران چقدر است ؟ / فقرا کرونا بگیرند به قبرستان می روند

تقریبا یک سال از اعلام ورود غیرمنتظره بیماری کرونا در جهان می گذرد. ویروسی که در این یک سال مهمان ناخوانده ای بود که بسیاری از مولفه های اصلی زندگی بشر را تغییر داد. در این میان یکی از مهمترین مسائل هزینه های کرونا از جمله ماسک ، الکل ، انواع شوینده ها و ویتامین ها است. تست کرونا و بستری و داروهای تخصصی را نیز باید به این لیست اضافه کرد . هزینه هایی که در ایام گرانی ها و تحریم ها، باری دیگر بر دوش کارگران و دیگر قشر زحمت کش کشور است .

اغلب مردم با وجود حس علائم این بیماری از ترس هزینه ها به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه نمی کنند . از طرفی بازار هزینه های تست کرونا نیز داغ شده است. درحالی که برخی از مسئولین از رایگان بودن تست کرونا در بیمارستان های دولتی خبر داده اند ، اما حقیقت چیز دیگری می گوید. تست کرونا قیمت های مختلفی در بیمارستان های خصوصی ، در منزل و در بیمارستان های دولتی دارد. هزینه تست کرونا در هیچ جا رایگان نیست.

هزینه تست کرونا در بیمارستان های خصوصی

با تماس های رکنا با برخی از بیمارستان های خصوصی میانگین قیمت هزینه تست کرونا پی سی آر ( از طریق حلق و بینی ) از 600 هزار تومان تا 700 هزار تومان متغیر است. در این میان هزینه دستور پزشک که حتما باید پزشک بیمارستانی که مراجعه می شود ، باشد را هم اضافه کنید. آزمایش تست کرونا از طریق خون نیز از 150 هزار تومان تا 400 هزار تومان متغیر است. قیمت اسکن ریه نیز از 400 هزار تومان تا 600 هزار تومان متفاوت است.

هزینه‌ ویزیت و تست کرونا در خانه

تمام هزینه های تست کرونا در بیمارستان های خصوصی را اضافه بر مبلغ  100 هزار تومان تا 200 هزار تومان کنید تا هزینه تست کرونا در منزل را بدست آورید. به طور مثال اگر هزینه تست کرونا پی سی آر در بیمارستان خصوصی 650 تومان باشد ، هزینه این تست در منزل به 750 تومان خواهد رسید.

تست رایگان کرونا وجود ندارد

با بررسی ها از بیمارستان ها مشخص شد که چنین تستی وجود ندارد. این بیمارستان ها اغلب اینطور بیان کردند که چه چیزی در این کشور رایگان است که تست کرونا رایگان باشد.

کسانی که پول تست کرونا یا بستری بیمارستان را ندارند به کجا مراجعه کنند ؟

پرسش مهمی که مطرح می شود این است که افراد نیازمند و فقیر جامعه که استطاعت مالی برای پرداخت هزینه های کرونا را ندارند ، و در عین حال تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هم نیستند، باید به کجا مراجعه کنند؟ کودکان کار ، کارتن خواب ها و نیازمندان اگر به این بیماری مبتلا شوند باید به کدام مراکز مراجعه کنند؟ آیا دولت تدابیری برای این قشر محروم اندیشیده است؟ یا مانند همیشه این قشر به فراموشی سپرده شده اند. برای یافتن پاسخ این سوال گفتگو با ایرج حریرچی ، سامانه 4030 ، دکتر مینو محرز و دکتر مردانی را بخوانید:

ایرج حریرچی ، معاون وزیر بهداشت : با سامانه 4030 تماس بگیرند

حریرچی در پاسخ به سوال گفت: این افراد با سامانه 4030 تماس بگیرند. 4030 این افراد را به مراکز بهداشتی درمانی 16 ساعته معرفی می کند. اگر هم نیاز به بستری دارند به بیمارستان های دولتی مراجعه کنند و یا تحت پوشش قرار بگیرند. معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در ادامه افزود: با مراجعه به مراکز دولتی 90 درصد هزینه ها بلافاصله تحت پوشش قرار می گیرد. اگر به مددکاری مراجعه کنند و مشخص شود که از لحاظ مالی مشکل پرداخت دارند، آن مقدار مبلغ باقی مانده نیز با تایید مددکاری قابل حل است و نیازی به پرداخت ندارد.

سامانه 4030 : تمام موارد مربوط به هزینه ها زیر نظر وزارت بهداشت است

یکی از کارشناسان سامانه 4030 ، خدمات مشاوره‌ای ستاد اجرایی فرمان امام در این خصوص گفت: سامانه 4030 سامانه معرفی افراد مستمند به جایی نیست. این سامانه مشاوره در مورد بیماری کرونا است. سامانه 4030 آیتم های مختلفی دارد از جمله روانپزشکی ، روانشناسی ، تغذیه  و مشاوره های پزشکی. پزشک با فرد مشکوک به کرونا صحبت می کند و علائم گرفته می شود و راهنمایی های لازم انجام می شود.وی در ادامه گفت: ارجاع افراد مستمند به 4030 اشتباه است. چون این موضوع ربطی به این سامانه ندارد. اوایل ورود کرونا به کشور، این افراد که پولی برای پرداخت هزینه های کرونا نداشتند به ستاد اجرایی فرمان امام معرفی می شدند و از آن طریق به آنها رسیدگی می شد. اما در حال حاضر 4030 فقط سامانه مشاوره در مورد خود بیماری کرونا است.

وی در ادامه افزود: افراد بالای 60 سال یا افرادی که بیماری زمینه ای دارند یا افراد خاصی که توسط متخصص عفونی معرفی شوند، به مراکز بهداشت یا مراکز جامع سلامت معرفی می شوند. از این افراد با هزینه دولتی تست پی سی آر گرفته می شود. یعنی در واقع این تست به طور کامل رایگان نیست. چون پی سی آر یک تست گران قیمت است و هیچ کشوری در جهان این تست را رایگان انجام نمی دهد. این کارشناس 4030 در آخر بیان کرد: هزینه های بستری کرونا مربوط به بیمارستان ها است و در کل این موارد یعنی هزینه تست کرونا و هزینه های بستری ، مربوط به وزارت بهداشت است و مربوط به 4030 نمی باشد.

دکتر مینو محرز: افراد مستمند به بیمارستان های دولتی مخصوص کرونا مراجعه کنند

دکتر مینو محرز در این خصوص گفت : بیمارستانی در تهران وجود ندارد که هزینه تست کرونا را به صورت کاملا رایگان محاسبه کند. بیمارستان های دولتی در صورت داشتن بیمه، هزینه کرونا را دولتی محاسبه می کنند.عضو علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه گفت: افرادی که پولی برای تست کرونا ندارند اگر به مراکز بیماران کرونایی مراجعه کنند، این مراکز پولی نخواهند گرفت. بیمارستان های معین که مخصوص بیماران کرونایی است از جمله بیمارستان امام خمینی (ره) ، بیمارستان مسیح دانشوری ، بیمارستان های ارتش ، بیمارستان یافت آباد ، بیمارستان فیروزگر و ... این بیمارستان ها نیز در صورت کمبود کیت تشخیص کرونا ، از طریق علائم بیماری به وضع بیماران رسیدگی خواهند کرد.

این در حالی است که با پیگیری های رکنا و تماس با برخی از بیمارستان های دولتی ، روشن شد که مواردی مبنی بر این که هزینه بیماران مبتلا به کرونا کاملا رایگان محاسبه شود در این بیمارستان ها وجود نداشته است و بستری بیمار مبتلا به کرونا و یا انجام تست های کرونا بدون پرداخت هزینه امکان پذیر نخواهد بود.

دکتر مردانی : مگر وقتی به رستوران می روید غذای مجانی دریافت می کنید؟

دکتر مسعود مردانی در مورد محاسبه رایگان هزینه کرونا برای افراد نیازمند، بیان کرد: وقتی به رستوران مراجعه می کنید آیا رایگان غذا میل می کنید؟ این افراد به مراکز درمانی دولتی مراجعه کنند. بخشی از درمان رایگان محاسبه می شود. کسانی که هیچ پولی برای پرداخت ندارند و تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، فکر می کنم هزینه این افراد باید کاملا رایگان محاسبه شود.عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در آخر افزود: چون مسئول اجرایی نیستم از محاسبه هزینه ها اطلاعی ندارم. باید با وزیر بهداشت دکتر نمکی صحبت کنید که می گوید تمام هزینه ها رایگان است.

بالاخره باوجود پیگیری های لازم روشن نشد اگر کسی قادر به پرداخت هزینه های بیماری کرونا نباشد، باید به کجا مراجعه کند؟ طبقه پایین جامعه که حتی به نان شب محتاج هستند و جایی برای خوابیدن ندارند، و حتی پول خرید ماسک و الکل را در این شرایط ندارند اگر به این بیماری مبتلا شوند باید چه کنند؟ آیا بالا رفتن روز به روز آمار مبتلایان کرونا در ایران، فقط به دلیل همه گیری این بیماری است؟ یا به مدیریت ، جدیت و برنامه ریزی دقیق مسولان نیز بستگی دارد؟ چرا باید برخی از مردم از ترس هزینه ها از مراجعه به بیمارستان ها بپرهیزند و به خود درمانی بپردازند؟ چرا باوجود عدم مدیریت درست و صحیح و عدم اختصاص بودجه رایگان هزینه های درمان برای مبتلایان کرونایی که پولی ندارند، باید بیماری کرونای این قشر محروم به شکلی پیش برود که آنها را از بیمارستان راهی قبرستان کند.