بر اساس استناد توکلی، مطابق ماده 51 قانون آئین نامه داخلی مجلس ریاست دیوان محاسبات کشور به عنوان یکی از مهمترین نهادهای نظارت مالی کشور باید حداقل 20 سال سابقه کار مرتبط داشته باشد و به دلیل کار ویژه ی مهم ضد فساد و اهمیت نظارتی آن بر بخش مالی کشور، باید رئیس دیوان حائز حسن سابقه و عدم فساد باشد.
بعد از این تذکر، بذرپاش سعی کرد از خود دفاع کند. او سابقه حضورش در بسیج را مطرح و آن را به عنوان سابقه شغلی در اختیار مجلس گذاشت. این اقدام باعث خشم و ناراحتی برخی فعالان و به خصوص بسیج دانشجویی شد. بسیجیان اصرار داشتند که این اقدام، سوء استفاده از حضور و فعالیت در بسیج است. در صدر گروه های بسیج، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی قرار داشت که در نامهای خطاب به بذرپاش، از او خواست که «اگر سوءاستفادهای از فعالیت در بسیج دانشجویی صورت نگرفته، این موضوع را به شکل مستند اعلام» کند، «وگرنه این امر توهینی آشکار به تشکل بسیج دانشجویی خواهد بود.»
ماجرای نامه جنجالی
همزمان، بذرپاش و طرفدارانش سعی در ارائه مدرک دیگری برای اثبات سابقه شغلی لازم برای قانونی کردن ریاستش کردند. مدیر عامل سابق شرکت سایپا تاکید کرد که از سال 1379 در یک پژوهشگاه فعالیت میکرده است. همزمان الهام اکبری همسر نادری یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس، در توییتر نامه ای را منتشر کرد که نشان میداد بذرپاش در پژوهشکده شهید رضایی فعالیت میکرده است. در ابتدا به نظر میرسید این توییت منجی مدیر عامل سابق پارس خودرو شود اما فعالان رسانهای و فضای مجازی به زودی علیه این نامه اقدام کرده و آن را جعلی خواندند تا دردسرهای بذرپاش وارد مرحله جدیدی شود.
فعالان به خصوص در توییتر ایرادات زیر را از نامه ارائه شده توسط خانم اکبری گرفتند:
الف. در نامه اشاره شده که بذرپاش از ابتدای سال 79 مشغول فعالیت در پژوهشکده "شهید رضایی" است. این در حالی است که دکتر رضایی در مرداد 1379 از دنیا رفتند. پر واضح است که مرداد جزء ماه های ابتدایی سال 79 نمیشود و باز مشخص است که تا زمانی که مرحوم رضایی در دنیا بودند، نام موسسه شان نمیتوانسته "شهید رضایی" باشد.
ب. طبق مدارک ارائه شده، بذرپاش در آن زمان در حال گذراندن ترم سوم دانشگاه خود بوده است. اما چگونه یک دانشجوی ترم سومی معاون یک پژوهشکده مهم شریف شده است؟
ج. آدرس زیر سربرگ، آدرس محل جدید پژوهشکده است و در سال 83 پژوهشکده در محل دیگری قرار داشته است.
د. فونت سربرگ نامه "ایران نستعلیق" است. این در حالی است که در سال صدور نامه اصلا این فونت هنوز به کار نمیرفت.
ه. در نامه ارائه شده، نه کد ملی و نه شماره دانشجویی مهرداد بذرپاش ذکر نشده، این در حالی است که در نامه های قانونی حتما باید کدی که هویت فرد را احراز نماید، ذکر شده باشد.
ذکر یک خاطره؛ جعل نامه ای که کار دست دختر نخستوزیر داد
ایراداتی که توسط بسیاری از کاربران توییتر ارائه شد، باعث افزایش دردسر برای مدیر جوان گردید. هر چند نگارنده هیچ قضاوتی درباره صحت و سقم این نامه نمیکند و آن را به مراجع ذی صلاح حواله میدهد اما با این حال، اگر اثبات شود نامه بذرپاش جعلی است، نه فقط استعفا بلکه محاکمه خاطی یا خاطیان هم واجب میگردد.این روند نشان میدهد که بذرپاش هم به سرنوشت مرحوم کُردان دچار شده که مدرک جعلی او در دولت احمدینژاد تبدیل به یک آبروریزی تمام عیار شد.
اما این پدیده تنها مربوط به ایران نیست. بد نیست به یک نمونه که چند سال پیش در پاکستان رخ داد اشاره ای کنیم. بعد از افشای اسناد پاناما و مشخص شدن فساد اقتصادی گسترده نواز شریف(نخست وزیر وقت پاکستان) پاکستان دچار یک زلزله سیاسی شد. نواز شریف عزل شد و خانواده او هم توسط یک گروه از بازپرسان خبره مورد بازرسی قرار گرفتند. در این میان، مریم شریف یا مریم نواز(دختر نخست وزیر) بیش از سایرین در مظان اتهام بود. بعد از بررسی های دادگاه مربوطه در پاکستان مریم شریف گناهکار اعلام شد.
آنچه به ما مربوط میشود این است که دختر نخست وزیر سابق پاکستان، بیش از هر چیز به علت "جعل سند" به دردسر افتاد. در میان اسناد مربوط به او، یک سند مالی مهم پیدا شد که او ادعا کرده بود در سال 2006 امضا کرده است. با بررسی متن نامه مشخص شد که متن نامه به فونت Calibri است که در سال 2006 اصلا هنوز متداول نبوده و در ژانویه 2007 به عنوان فونت رسمی به نرم افزار word اضافه شده بود. این اتهامات و انتشار این اسناد مربوطه(اسناد مربوط به جعل سند)، باعث رسوایی بیش از پیش شریف و خانواده اش شد. عمران خان( رهبر اپوزیسیون و نخست وزیر فعلی) بیشتر از گذشته بر نخست وزیر سابق و خانواده اش فشار آورد و به جز کسب محبوبیت توانست سرانجام باعث محکومیت قطعی مریم شریف و زندانی شدنش شود. البته مریم شریف توانست سرانجام با قید وثیقه ازاد شود اما پرونده او هنوز هم در جریان است و ممکن است به زودی باز هم دامنش را بگیرد.
یکی دیگر از این ادعاها، نامهای است که از سوی الهام اکبری، همسر احمد نادری، دیگر نمایندهی اصولگرای مجلس در توییتر منتشر شده که در آن ادعا شده بذرپاش از سال ۷۹ تا ۸۲ در یک پژوهشکده در دانشگاه شریف مشغول به کار بوده است اما صحت این نامه از سوی تعدادی از کاربران مورد تردید شدید قرار گرفته است. در رزومهی ارائه شده به نمایندگان مجلس دربارهی بذرپاش ادعای عضویت در هیات امنای دانشگاه صنعتی شریف مطرح شده است در حالی که این موضوع صحت ندارد. مهرداد بذرپاش در دوران دانشجویی رییس بسیج دانشگاه شریف بود و در دولت احمدی نژاد به مسوولیتهای بالای دولتی از جمله مدیریت سایپا و معاونت رییس جمهور رسید. او در دورهی نهم مجلس نیز نمایندهی تهران بود.
آیا بذرپاش گیت در راه است؟
احمد توکلی نمایندهی اسبق مجلس که اصولگراست، شب قبل از روز انتخاب رییس دیوان محاسبات در نامهای به محمدباقر قالیباف رییس مجلس نوشت که آقای بذرپاش شرایط ریاست دیوان محاسبات را ندارد اما با این حال وی انتخاب شد.