۱۴۰۵ پنج شنبه ۱۱ تير چاپ
با رشد ۵۸ درصدی حق‌بیمه محقق شد

چرخش استراتژیک «بیمه دانا» به سمت پورتفوی متوازن و سودمحو

چرخش استراتژیک «بیمه دانا» به سمت پورتفوی متوازن و سودمحو

اقتصاد میهن: شرکت بیمه دانا در سه ‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵ با ثبت رشد ۵۸ درصدی حق‌بیمه تولیدی نسبت به عملکرد دوماهه و همزمان با تغییر رویکردهای مدیریتی پورتفوی، نشانه‌های مثبتی از بهبود جریان فروش و تغییر جهت‌گیری عملیاتی ارائه کرده است؛ رویکردی که به گفته کارشناسان صنعت بیمه، یک چرخش استراتژیک و در راستای حرکت از رشد صرفاً حجمی به سمت بیمه‌گری سودمحور و متعادل‌سازی ترکیب ریسک ارزیابی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد میهن، بیمه دانا با نماد «دانا» و سرمایه ثبت‌شده ۱۹ هزار و ۴۵۷ میلیارد ریالی در سه‌ماهه نخست سال جاری موفق به تولید ۱۱۰ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال حق‌بیمه و پرداخت ۹۷ هزار و ۸۸۵ میلیارد ریال خسارت شده است.بررسی روند عملکرد دانا نشان می‌دهد حق‌بیمه تولیدی شرکت در دوماهه نخست سال ۱۴۰۵ معادل ۷۰ هزار و ۲۰۱ میلیارد ریال بوده که با ثبت ۴۰ هزار و ۵۲۸ میلیارد ریال در خردادماه، به ۱۱۰ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال در پایان سه‌ماهه رسیده است. این به معنای رشد ۵۸ درصدی حق‌بیمه تولیدی نسبت به عملکرد دوماهه است؛ موضوعی که از افزایش شتاب فروش در ماه پایانی فصل حکایت دارد.در بخش خسارت نیز، شرکت بیمه دانا در دوماهه نخست ۶۲ هزار و ۲۸۱ میلیارد ریال خسارت ثبت کرده بود که با افزایش ۳۵ هزار و ۶۰۵ میلیارد ریالی در خردادماه، مجموع خسارت سه‌ماهه به ۹۷ هزار و ۸۸۵ میلیارد ریال رسیده است.مهم‌ترین تحول ساختاری در عملکرد دانا به تغییر ترکیب پورتفوی شرکت بازمی‌گردد؛ جایی که سهم رشته درمان از سطوح بالای گذشته به ۴۲ درصد در سال جاری کاهش یافته است.

در همین راستا، این رشته در سه‌ماهه نخست ۴۵ هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال حق‌بیمه و ۵۹ هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال خسارت را به خود اختصاص داده است.بر اساس گزارش عملکرد منتشره روی سامانه کدال سازمان بورس، رشته ثالث با ۳۱ هزار و ۴۷۵ میلیارد ریال حق‌بیمه و سهم ۲۸ درصدی از پورتفوی، یکی از پایدارترین بخش‌های فعالیت دانا محسوب می‌شود.خسارت رشته ثالث اجباری هم در سه ماهه ابتدای امسال ۲۱ هزار و ۸۶ میلیارد ریال گزارش شده و بیانگر تداوم تعادل نسبی میان درآمد و تعهدات در این بخش است.در بخش بیمه‌های زندگی نیز دانا با تولید ۹ هزار و ۵۴۱ میلیارد ریال حق‌بیمه و سهم ۹ درصدی از پورتفوی سه ماهه، جایگاه خود را در مسیر توسعه بیمه‌های بلندمدت تقویت کرده  ضمن این که خسارت این رشته هم ۵ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال گزارش شده است.

تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند تقویت تدریجی بیمه‌های زندگی می‌تواند نقش مهمی در افزایش پایداری سودآوری و تنوع درآمدی شرکت ایفا کند.در رشته بدنه خودرو نیز ۷ هزار و ۱۵۸ میلیارد ریال حق‌بیمه تولید شده که سهم ۶ درصدی از پورتفوی را تشکیل می‌دهد. خسارت این بخش نیز ۵ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال بوده و نشان‌دهنده ثبات نسبی در این رشته است.کارشناسان صنعت بیمه بر این باورند که این تغییر رویکرد مدیریتی در دانا، یک چرخش استراتژیک و در راستای حرکت از رشد صرفاً حجمی به سمت بیمه‌گری سودمحور و متعادل‌سازی ترکیب ریسک ارزیابی می‌شود؛ مسیری که در صورت تداوم می‌تواند به افزایش پایداری جریان درآمدی و ارتقای کیفیت سودآوری شرکت منجر شود. از منظر بازار سرمایه نیز، در صورت تداوم این روند و تقویت سهم رشته‌های کم‌ریسک‌تر و درآمدزا، انتظار می‌رود دانا بتواند در میان‌مدت جایگاه خود را در میان نمادهای بنیادی صنعت بیمه بهبود بخشد و از منظر ارزندگی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

 

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر بانک تجارت بانک ملی بانک اقتصاد نوین بانک سینا بانک صادرات ایران بانک سپه موسسه ملل
پربیننده‌ترین
اصفهان هاست
آخرین خبرها