۱۳۹۹ شنبه ۲۰ دي چاپ

«لطفا سر قیمت فولاد، دایه دلسوزتر از مادر نشوید»

«لطفا سر قیمت فولاد، دایه دلسوزتر از مادر نشوید»

اقتصاد میهن: رئیس هیات مدیره ذوب آهن در نوشتاری با عنوان «لطفا سر قیمت فولاد، دایه دلسوزتر از مادر نشوید» با انتقاد از ورود دولت به قیمت گذاری در صنعت فولاد، می نویسد: 80 درصد نیاز مردم شامل نان ، سیب زمینی ، پیاز ، گوجه ، تخم مرغ و .... را ول کرده اید و به فولاد چسبیده اید؟ مگر نقش مس ، آلومینیم ، سیمان ، چوب، پتروشیمی و ... در زندگی مردم کمتر از فولاد است و یا کمتر گران شده اند !! چه در حوزه مسکن ، حمل و نقل حتی لوازم منزل ؟ چگونه است که سوزن دولت فقط روی این یک قلم گیر کرده است ؟

این دل نوشته را با دقت مطالعه فرموده و نظرتان را به طریق ممکن به اشتراک بگذارید :

۱- حتما قاعده ۲۰-۸۰ معروف به اصل پارتو را میدانید با این پیش فرض ۸۰ درصد نیازهای مصرفی و ضروری زندگی از محل ۲۰  درصد اقلام موجود تامین میشود . یا وقتی حکومت به هر دلیل قادر به حل همه مشکلات و نیازهای مردم نیست باید توجه خود را به ۲۰ درصد از نیازهای زندگی که ۸۰ درصد دغدغه مردم است معطوف نموده و بقیه را به خودشان واگذارد .
۲- در شرایط حاضر و با یک نظرسنجی ساده پیرامون خودمان به سادگی درمیابیم که ۸۰ درصد مسائل و نیازهای ۸۰ درصد خانوار ایرانی حول قوت روزانه و بهداشت و درمان متمرکز است و در هر دو مورد ۸۰ درصد نیازها با اقلام محدودی (۲۰ درصد اقلام) رفع میشود .
۳- به عنوان مثال در حوزه تغذیه ۸۰ درصد نیاز ۸۰ درصد مردم به تامین مناسب نان ، سیب زمینی ، پیاز ، گوجه ، تخم مرغ ، روغن نباتی ، شیر و ماست مربوط است . در حوزه بهداشت ودرمان هم همینطور است .
۴- طی دهه های اخیر در هر زمینه ای که حکومت قصد نظارت ، کنترل و مقابله با یک پدیده نا هنجار اقتصادی یا اجتماعی داشته در برابر هزینه و توانی که مصرف کرده ناموفق بوده است مثلا در کنترل قیمت ، مبارزه با قاچاق ، مبارزه با مواد مخدر و ... زیرا اولا قاعده ۸۰-۲۰ را نادیده گرفته و ثانیا سراغ معلولها رفته است . چرا با این همه تجربه باز هم به مردم آدرس غلط میدهیم .
۵- طی ماهها و هفته های اخیر موضوع قیمت فولاد با پوشش دفاع از حقوق مردم و مصرف کنندگان به چالش بزرگی در حوزه قانونگذاری ، سیاستگذاری و تولید تبدیل شده و گویا این موضوع ۸۰ درصد مشکل مردم است !
۶- مگر نقش مس ، آلومینیم ، سیمان ، چوب ، کاشی و سرامیک ، محصولات پایه نفتی و پتروشیمی در زندگی مردم کمتر از فولاد است و یا کمتر گران شده اند !! چه در حوزه مسکن ، حمل و نقل حتی لوازم منزل ؟ چگونه است که سوزن دولت فقط روی این یک قلم گیر کرده است ؟
۷- والله مردم دایه دلسوزتر از مادر نمیخواهند . دولتمردان و قوای دیگر با هرآنچه در کف دارند به اولویت زندگی مردم بپردازند . قیمت ۲۰ درصد اقلام ضروری که دغدغه قاطبه مردم (۸۰ درصد) است و متاسفانه در سکوت و به صورت جهشی و روزانه افزایش میابد را کنترل کنید و بقیه را به تولید کننده و  مصرف کننده و قواعد بازار واگذارید و از اهرمهای بازرگانی شبیه عوارض و تعرفه استفاده کنید . مگر کالایی که دوبرابر نیاز کشور تولید دارد و قابل قاچاق کردن هم نیست احتیاج به این همه قیل و قال دارد ؟  رهایش کنید مطمئن باشید وضع مردم به مراتب بهتر خواهد بود . مردم دایه دلسوزتر از مادر نمیخواهند ....در دعوایی که سر پوستین ملا دارید از مردم مایه نگذارید و اگر هم میخواهید افکار مردم را از مشکلات اصلی دور کنید ، این جماعت کلاه سرش نمیرود ....

علی احمدیان- رئیس هیات مدیره ذوب آهن

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک سینا بانک تجارت بانک صادرات ایران فولاد خراسان بیمه ملت موسسه ملل بانک ملی
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها