۱۳۹۷ شنبه ۲۱ مهر چاپ
رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد:

کارنامه صنعت بیمه در شش ماهه ۹۷

 کارنامه صنعت بیمه در شش ماهه ۹۷

اقتصاد میهن: رئیس کل بیمه مرکزی با تشریح عملکرد صنعت بیمه در نیمه اول سال جاری تاکید کرد: بیمه‌های خصوصی باید با قدرت بیشتری به میدان آمده و ریسک‌ها را در اختیار بگیرند.

به گزارش اقتصاد میهن ، غلامرضا سلیمانی با اعلام این خبر گفت: حجم حق بیمه‌های تولیدی بازار بیمه با ۲۵.۴ درصد افزایش نسبت به شش ماهه اول سال گذشته به حدود ۱۸۳.۳ هزارمیلیارد ریال رسیده که نکته قابل توجه و مثبت آن این است که تنها ۳۲ درصد حق بیمه‌‌‌‌های تولیدی توسط بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی تولید شده و بقیه آن سهم شرکت‌‌‌‌های بیمه خصوصی است. بر این اساس، ما تلاش می‌‌‌‌‌‌کنیم که سهم شرکت‌‌‌های خصوصی رشد بیشتری پیدا کند چون به خصوصی‌‌‌سازی و جذب سهامداران بخش خصوصی اعتقاد داریم.

وی افزود: شرکت‌‌‌‌‌های بیمه خصوصی باید با قدرت بیشتری در بازار حضور پیدا کنند و ریسک‌‌‌‌ها را در اختیار بگیرند و پوشش لازم را انجام بدهند. به هر حال با توجه به توانگری مالی شرکت‌‌‌‌ها این سهم بازار تقسیم می‌‌‌‌شود. در شش ماه نخست سال تنها سهم هشت شرکت‌ بیمه در مجموع بیش از سه چهارم (۷۶.۶ درصد) از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده‌اند و ۲۳.۳ درصد مابقی حق بیمه، توسط ۱۹ شرکت بیمه دیگر تولید شده وتعداد بیمه‌نامه‌های صادره در این مدت نیز با ۸.۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل، بالغ بر ۳۰.۱ میلیون فقره بود؛ بنابراین شرکت‌‌‌‌های بیمه خصوصی باید تلاش خود را بیشتر کنند و با افزایش سرمایه و ذخیره‌‌‌‌گیری مناسب به نقش‌‌‌آفرینی اساسی‌‌تری در بازار این صنعت فکر کنند.

رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: از این میزان ۳۶.۳ درصد حق‌ بیمه‌های تولیدی به رشته بیمه شخص‌ثالث و مازاد اختصاص دارد و ۲۰.۹ درصد از حق بیمه‌‌‌های تولیدی مرتبط با بیمه درمان است و سهم بیمه زندگی نیز به ۱۴.۸ درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید. قطعا این میزان برای ما چندان قابل قبول نیست و باید تحولی اساسی در این حوزه صورت بگیرد.سلیمانی ادامه داد: در این میان فرهنگ‌سازی و آموزش را راهکار اصلی افزایش ضریب نفوذ بیمه‌‌‌‌های زندگی در جامعه می‌‌‌دانم و اگر همگان با ظرفیت‌‌‌‌ها و مزایای بیمه‌‌‌‌نامه‌‌‌‌های زندگی آشنا شوند در سطح رفاه و امنیت خاطر جامعه تحولات بزرگی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: ماموریت اصلی صنعت بیمه، پرداخت خسارات وارده بر بیمه گذاران است که خوشبختانه با جدیت و سرعت قابل قبولی در حال انجام است؛ این در حالی است که شرکت‌های بیمه  در این بازه زمانی در حدود ۱۰۸.۷ هزار میلیارد ریال خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با ۶ ماهه اول سال قبل، معادل ۲۳.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. ۶۶.۶ درصد از خسارت‌های بازار بیمه توسط بخش غیردولتی جبران شد که جایگاه ویژه و اهمیت شرکت‌‌‌های خصوصی بیمه‌‌‌‌‌ای را نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، شرکت‌‌‌‌های بیمه نزدیک ۲۶ میلیون مورد خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱.۲ درصد افزایش داشته که از این میزان ۳۶.۹ درصد از خسارت‌های بازار بیمه در رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، ۳۶.۹ درصد از خسارت‌های پرداختی به بیمه درمان اختصاص داشت و سهم بیمه زندگی هم به ۸.۹ درصد از خسارت‌های پرداختی در بازار بیمه رسید.

سلیمانی ادامه داد: مطابق تعاریف بیمه‌‌‌‌‌ای نسبت خسارت عبارت از: حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی برحسب درصد است و در محاسبه آن مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، هزینه کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداری- عمومی دخالت داده نمی شود. به همین خاطر بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشته های بیمه از حیث "نسبت خسارت" در این مدت نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها را مشخص کند و فعالیت واقعی صنعت بیمه را نشان بدهد چرا که با گذشت تنها ۶  ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه‌‌‌‌های مربوط به برخی از بیمه‌‌‌‌نامه‌‌‌های صادره در این مدت انجام نگرفته و تا پایان سال وصول خواهند شد.

به گفته وی، نسبت خسارت صنعت بیمه در این مدت ۵۹.۳ درصد بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۱ واحد کاهش نشان ‌داد؛ پس از شرکت‌‌‌‌های یادشده، نسبت خسارت شرکت بیمه آسماری با ۵۹.۲ درصد در سطح بازار بیمه (با ۵۹.۳درصد) و نسبت خسارت سایر شرکت‌های بیمه به مراتب پایین‌‌‌تر از نسبت خسارت بازار بوده است. رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: دو رشته‌ بیمه اعتبار و درمان (به ترتیب با ۱۷۹.۷ و ۱۰۴.۹ درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند. پس از آن، نسبت خسارت بیمه شخص ثالث و مازاد با ۶۰.۳ درصد، کمی نزدیک به سطح بازار بیمه (با ۵۹.۳ درصد) بوده و نسبت خسارت سایر رشته‌‌‌های بیمه به مراتب پایین تر از نسبت خسارت بازار بوده است.

سلیمانی ادامه داد: تحرک بیشتر در صنعت بیمه یک ضرورت آشکار است و تمامی صاحب‌نظران، فعالان و مدیران و شبکه فروش باید با تلاش بیشتر و تکیه بر ابتکار و نوآوری به تقویت بازار صنعت بیمه کمک کنند. با برنامه‌‌‌‌هایی که به طور جدی دنبال می‌کنیم و امیدوارم در دوره زمانی بعدی جهش قابل توجهی در عملکرد صنعت بیمه صورت بگیرد و چتر آرامش و امنیت بیمه‌‌‌‌ای در کشور گسترده‌‌‌‌‌تر شود.

کلید واژه‌ها:
دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک سینا بانک تجارت بانک صادرات ایران فولاد خراسان بیمه ملت موسسه ملل بانک ملی
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها