رئیس نخستین جشنواره خوراک ملل، با بیان اینکه «تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا نخستین جشنواره خوراک ملل بهنحو بسیار مطلوب برگزار شود تا بتواند به معرفی هرچه بهتر خوراک و غذای ایرانی و بینالمللی کمک کند»، گفت: «بخشهای مختلفی برای نمایشگاه در نظر گرفته شده که برگزاری موسیقیهای محلی، برگزاری کارناوالهای غذایی، برپایی کارگاههای آموزشی، برگزاری نشستهای تخصصی و... از بخشهای مختلف این نمایشگاه است.»
جلال ذکایی افزود:«نزدیکی تبادل بین فرهنگها و مشترکات فرهنگی کشورهای مختلف، نمایش و معرفی برندهای غذاهای بومی ایرانی و خارجی، معرفی برندهای مطرح غذایی و صنایع وابسته، استعدادیابی و انتخاب برترین استعدادهای آشپزی و معرفی سرآشپزهای مطرح ایرانی و بینالمللی، معرفی محصولات غذایی، سوغات محلی و رسوم اقوام مختلف ایرانی و کشورهای دیگر، تنوعبخشی به جاذبههای گردشگری کشور با تاکید بر تنوع غذایی و ذائقه گردشگران داخلی و بینالمللی و بنیانگذاری جذب توریسم از مهمترین اهداف این جشنواره است.»
رئیس نخستین جشنواره «خوراک ملل» تصریح کرد: غذا یک زبان مشترک است و مهمتر اینکه یک حق جهانی است که مانند هر زبان دیگری برای ارتباط اشتراک در احساسات و عواطف و هیجان به کار گرفته می شود.ذکایی ادامه داد: خوراک موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعه میزبان با دیگر جوامع و نیز گردشگران میشود و به عنوان بازتاب دهنده فرهنگ یک کشور یا یک ملت در نظر گرفته میشود. وی افزود: بنابراین غذا یکی از محصولات ایده آل برای ارائه به عنوان یک جاذبه در مقصد گردشگری دارای ظرفیتهای بسیاری است.
این مقام مسئول ادامه داد: «ضمن اینکه معرفی تحولات غذایی و روشهای جدید سرو غذا در جهان، معرفی تکنولوژیهای جدید طبخ، معرفی شرکتهای تولیدکننده تجهیزات، معرفی تولیدکنندگان محصولات غذایی، حمایت از فرهنگ غذای ایرانی، و رواج مصرف بهینه غذا و استفاده از منابع طبیعی از دیگر اهداف برگزاری نخستین جشنواره خوراک ملل است.» ذکایی تصریح کرد: «این جشنواره با حمایت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، موسسه فرهنگی اکو، وزارت امور خارجه، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر نهادی ذیربط از 20 تا 25 مرداد 98 در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار میشود.»
وی در ادامه افزود:«در این جشنواره در کنار دهها مدل خوراک ایرانی و بینالمللی، 38 غذای ثبت ملی و 3 مدل غذای ثبت جهانی به علاقهمندان معرفی میشود و در جریان برگزاری جشنواره نیز برخی از مدلهای خوراک استانهای مختلف ثبت ملی خواهد شد.»
مدیر گردشگری و صنایعدستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز با بیان اینکه غذا بهعنوان یک عنصر مهم فرهنگی نیز شناخته میشود و میتواند به معرفی فرهنگها، آداب و سنن جوامع مختلف کمک کند.، تصریح کرد: «این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی خوراکهای ایرانی و نیز خوراک ملل است، جذابیتهای غذای ایرانی بر هیچکس پوشیده نیست، ضمن اینکه غذا و خوراک ایرانی نقش درمانی نیز دارد.»
رضا اسلامی گفت: «خوشبختانه بسیاری از خوراکهای ایرانی ثبت ملی شده است و امیدواریم بتوانیم در حوزه ثبت جهانی خوراک نیز موفق عمل کنیم.» وی در پایان با بیان اینکه این نخستین جشنواره خوراک ملل است خاطرنشان کرد: «امیدواریم با برگزاری شایسته این جشنواره بتوانیم به رونق گردشگری و نیز همافزایی و تقویت روابط فرهنگی بین ایران و سایر کشورها کمک کنیم و در سالهای بعد نیز شاهد برگزاری و تداوم این جشنواره در سطح گستردهتری باشیم.»