۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۹ اسفند چاپ
تنزل ۱۱ پله‌ای سعادتمندی مردم ایران در طول یکسال؛

فاصله ۱۱۷ پله‌ای ایرانیان با خوشبخترین مردم زمین

 فاصله ۱۱۷ پله‌ای ایرانیان با خوشبخترین مردم زمین

اقتصاد میهن: «گزارش جهانی سعادت» برای سال میلادی جاری منتشر شد که بنا بر رتبه‌بندی‌های آن، فنلاندی‌ها در صدر جدول مردمان «باسعادت» قرار دارند و اهالی سودان جنوبی در قعر جدول.

۱۰ کشور نخست «باسعادت» در این رتبه‌بندی عبارتند از: فنلاند، دانمارک، نروژ، ایسلند، هلند، سوئیس، سوئد، نیوزیلند، کانادا و اتریش. آمریکا در رتبه یازدهم قرار دارد و از سال گذشته یک پله تنزل داشته است.پایین‌ترین رتبه مربوط به سودان جنوبی (رتبه ۱۵۶) است. یک پله بالاتر از سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی و در رتبه بالاتر افغانستان (۱۵۴) و بعد از آن چندین کشور آفریقایی قرار گرفته‌اند.ایران در جدول شاخص سعادت کشور‌های جهان، امسال در رتبه ۱۱۷ جای گرفته است.این شاخص برای ایران در سال گذشته میلادی ۱۰۶ بود که در نتیجه یازده پله سقوط کرده است.ایران پیرارسال در رتبه ۱۰۸ و در سال ۲۰۱۶ میلادی در جایگاه ۱۰۵ قرار داشت.مؤسسه تهیه‌کننده این گزارش، زمینه‌هایی، چون ثروت، امید به زندگی، فساد، آزادی و شاخص‌های دیگر مهم کیفیت زندگی را در ۱۵۶ کشور بررسی کرده است.

در گزارش تازه در مورد شاخص بهروزی کشور‌ها آمده که تمرکز امسال این تحقیق بر فناوری‌ها، هنجار‌های اجتماعی، درگیری‌ها و سیاست‌های دولتی بوده است.در میان کشور‌های مورد تحقیق، از ۲۰ کشوری که در سال‌های اخیر بیشترین ارتقاء رتبه را داشته‌اند ۱۰ کشور در اروپای مرکزی و اروپای شرقی قرار دارند.پنج کشوری که بیشترین تنزل رتبه را داشته‌اند نیز عبارتند از: یمن، هند، سوریه، بوتسوانا و ونزوئلا.رتبه امسال برخی دیگر از کشور‌ها از این قرارند: سرزمین های اشغالی۱۳، جمهوری چک ۲۰، روسیه ۶۸، تاجیکستان ۷۴، جمهوری آذربایجان ۹۰، ارمنستان ۱۱۶، گرجستان ۱۱۹ و اوکراین ۱۳۳.گزارش سالانه بررسی وضعیت بهروزی در کشور‌های جهان اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی انتشار یافت.

اما نتیجه یک همه‌پرسی که به مناسبت روز جهانی خوشبختی صورت گرفته نشان می‌دهد دو سوم جمعیت بزرگ‌سال آلمان خود را در حال حاضر خوشبخت می‌داند. بسیاری از آن‌ها معتقدند محیط پیرامون یا نزدیکانشان خوشبخت‌تر از خود آن‌ها هستند.۶۶ درصد کسانی که در این همه‌پرسی شرکت کردند، گفتند که در حال حاضر خوشبخت هستند. کمی بیش یک چهارم یعنی ۲۷ درصد گفتند که در شرایط کنونی خوشبخت نیستند و هفت دردصد پرسش‌شوندگان هم به این پرسش پاسخ ندادند.

نتیجه این همه‌پرسی نشان می‌دهد که تفاوت معناداری میان حس خوشبختی در زنان با مردان یا شهروندان شرق با غرب آلمان وجود ندارد.این همه‌پرسی توسط موسسه معتبر "سینوس" با همکاری YouGov در هفته نخست ماه مارس (میانه اسفند) به صورت آن‌لاین انجام شد و ۲۰۲۶ نفر که بالای ۱۸ سال داشتند، در آن شرکت کردند.نتیجه این همه‌پرسی نشان می‌دهد محیط پیرامون افراد تأثیری مستقیم بر حس خوشبختی آن‌ها دارد. اغلب پرسش‌شوندگانی که خود را خوشبخت خواندند، معتقد بودند که محیط پیرامون آن‌ها شادتر و خوشبخت‌تر از کل جمعیت آلمان است. ۷۱ درصد پرسش‌شوندگان معتقدند بودند که افراد نزدیک به آن‌ها خوشبخت‌تر از خود هستند.

این برداشت مثبت از خوشبختی فردی یا محیط‌پیرامون، اما با برداشت پرسش‌شوندگان از وضعیت کل جامعه آلمان تفاوت داشته است. تنها ۴۶ درصد آن‌ها معتقد بودند که مردم آلمان در مجموع مردم خوشبختی هستند. ۳۸ درصد حتی گفتند که آلمانی‌ها در مجموع خوشبخت نیستند.اما بسیاری از بزرگ‌سالان به آینده خوشبین بودند. ۲۸ درصد پرسش‌شوندگان فکر می‌کنند که پنج سال دیگر خوشبخت‌تر از حال حاضر خواهند بود. حدود نیمی از آن‌ها (۴۹ درصد) معتقدند که پنج سال دیگر به اندازه حال حاضر خوشبخت خواهند بود.

از سوی دیگر وبسایت شبکه یک تلویزیون آلمان، تاگس‌شاو، گزارشی پیرامون افزایش جمعیت آفریقا منتشر کرد. در این گزارش آمده است که افزایش سرسام‌آور جمعیت در آفریقا باعث شده که رشد اقتصادی این قاره در کاهش فقر بی‌اثر باشد.رشد سرسام‌آور جمعیت آفریقا بزرگ‌ترین معضل این قاره به شمار می‌رود. این روند باعث شده است که با وجود افزایش رشد اقتصادی، فقر کاهش نیابد. کارشناسان معتقدند که از مدت‌ها پیش "زنگ خطر" جمعیت در آفریقا به‌صدا در آمده است.تاگس‌ شاو به نقل از برایت مووادور، عضو هیات اجرایی کلیسا‌های پروتستان آفریقا، ضمن بیان اینکه این قاره تاکنون میلیارد‌ها یورو کمک‌های عمرانی دریافت کرده، می‌نویسد: «اگر ما انفجار جمعیت در آفریقا را کنترل نکنیم، کمک‌های مالی به تنهایی قادر به از بین بردن فقر در این قاره نخواهند بود.»

کارشناسان اجتماعی از مدت‌ها پیش نسبت به پیامد‌های ناخوشایند رشد جمعیت در این قاره هشدار داده‌اند. بر اساس برآورد‌های گوناگون، اگر زاد و ولد طبق روند فعلی پیش برود، جمعیت آفریقا تا سال ۲۰۵۰ دست‌کم دو برابر خواهد شد و به دو و نیم میلیارد نفر خواهد رسید.جمعیت برخی کشور‌های آفریقایی، از جمله نیجر، در ۳۰ سال آینده سه برابر جمعیت فعلی خواهد شد.در این صورت، امکانات کافی برای ایجاد فرصت‌های شغلی وجود نخواهد داشت و جوانان این قاره به اقصی نقاط جهان کوچ خواهند کرد. کارشناسان معتقدند که می‌توان جلوی رشد جمعیت در آفریقا را گرفت و در این راستا پیشنهاد‌های گوناگونی ارائه می‌دهند. یکی از راه‌کار‌های مهم برای این منظور تقویت آموزش و پرورش است.در گزارش تاگس شاو آمده است که بر اساس پژوهش‌هایی که تاکنون انجام شده، زنانی که تحصیلات خود را پس از دوران دبیرستان ادامه داده‌اند به طور متوسط دو فرزند کمتر از زنان کم‌سوادتر دارند.به همین دلیل وزارت همکاری و توسعه آلمان از پروژه‌های گوناگونی در زمینه آموزش و پرورش در آفریقا حمایت می‌کند. البته این پروژه‌ها تاکنون موفقیت چشمگیری نداشته‌اند.

کلید واژه‌ها:
دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک سینا بانک تجارت بانک صادرات ایران فولاد خراسان بیمه ملت موسسه ملل بانک ملی
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها