۱۴۰۴ شنبه ۲۱ ارديبهشت چاپ
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد

افزایش ظرفیت پتروشیمی کشور به ۱۰۶ میلیون تن تا پایان سال / بهره‌برداری از ۱۵ طرح جدید در سال ۱۴۰۴

افزایش ظرفیت پتروشیمی کشور به ۱۰۶ میلیون تن تا پایان سال / بهره‌برداری از ۱۵ طرح جدید در سال ۱۴۰۴

اقتصاد میهن: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای این صنعت در سال جاری خبرداد و گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت صنعت پتروشیمی به ۱۰۶ میلیون تن خواهد رسید و ۱۵ طرح جدید با مجموع سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد میهن ، دکتر حسن عباس‌زاده، با ارائه گزارشی از وضعیت صنعت پتروشیمی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی حدود ۹۷ میلیون تن در سال است. این ظرفیت شامل همه حلقه‌های زنجیره تولید، از خوراک گرفته تا محصولات پایین‌دستی است. البته این عدد به‌معنای میزان تولید نهایی نیست.وی افزود: در سال گذشته حدود ۴۲ میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار به فروش رفت که ۱۳ میلیارد دلار آن مربوط به صادرات ۲۹ میلیون تن محصول و حدود ۱۱ میلیارد دلار مربوط به فروش داخلی ۱۳ میلیون تن محصول بود. ترکیب محصولات داخلی و صادراتی ما متفاوت است و بر همین اساس، قیمت میانگین صادراتی حدود ۴۵۰ دلار به ازای هر تن و قیمت فروش داخلی حدود ۸۵۰ دلار بوده که علت آن نوع محصولات عرضه‌شده در داخل، به‌ویژه محصولات با ارزش افزوده بالا مانند پلیمرهاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه‌های سال جاری گفت: در سال ۱۴۰۴، ۱۵ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد که در مجموع ۸ میلیون تن به ظرفیت صنعت اضافه خواهد کرد. سرمایه‌گذاری این طرح‌ها حدود ۶ میلیارد دلار است. علاوه بر آن، چهار طرح تأمین خوراک نیز در سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.عباس‌زاده ادامه داد: در پروژه بیدبلند خلیج فارس، تا اسفندماه گذشته ۱۰ فلر خاموش شده و گاز آن‌ها به چرخه تولید برگشته است. در سال جاری برنامه خاموشی ۱۴ فلر دیگر نیز در دستور کار است. همچنین پروژه انجیل ۳۱۰۰ به‌عنوان یکی از پروژه‌های خوراک، تا شهریورماه به بهره‌برداری خواهد رسید. این طرح به‌تنهایی ۸۵۰ بشکه میعانات گازی در روز برای صنعت پتروشیمی فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: پروژه‌های امسال ویژگی‌های مهمی دارند؛ تنها یک طرح آن‌ها بر پایه گاز طبیعی است و مابقی از خوراک‌های غیرگازی استفاده می‌کنند. سه محصول جدید برای اولین‌بار در کشور تولید می‌شود و پنج طرح نیز با سرمایه‌گذاری واقعی بخش خصوصی و از طریق بازار سرمایه و صندوق‌ها اجرا می‌شوند. همچنین سه تجهیز صنعتی بزرگ برای نخستین‌بار داخلی‌سازی شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.عباس‌زاده با بیان این‌که در پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون تن خواهد رسید، اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده که تا پایان سال جاری ۸۳ میلیون تن محصول تولید، ۳۵ میلیون تن صادر و حدود ۱۶ میلیون تن در بازار داخلی عرضه شود.وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به راهبرد دولت در توسعه بازارهای صادراتی گفت: بر اساس تأکید رئیس‌جمهور در بازدید از سالن پتروشیمی‌ها در روز افتتاحیه نمایشگاه، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی در دستور کار قرار گرفته است. در سال‌های گذشته بازار صادراتی ما به چند کشور محدود شده بود، اما امروز مطالعات برای ورود به بازار کشورهای آفریقایی و کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه در حال انجام است. برای هر کشور یک سند راهبردی تهیه خواهد شد که به نهاد ریاست‌جمهوری نیز ارائه می‌شود تا در سفرهای خارجی دولت برای توسعه صادرات پتروشیمی از آن استفاده شود.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک سپه بانک تجارت بانک توسعه تعاون بانک توسعه صادرات ایران بانک ملی موسسه ملل بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها